Хеопсовата пирамида вероятно съдържа две неизвестни камери

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Ивайло Красимиров

Хеопсовата пирамида в Египет – последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на древния свят, вероятно съдържа две неизвестни досега камери, предаде Франс прес, позовавайки се на египетското Министерство на паметниците на културата.

В изявление на министерството се посочва, че в рамките на проекта “Сканирай пирамидите” с помощта на най-усъвършенствани технологии в Хеопсовата пирамида са открити две “аномалии”, които вероятно свидетелстват за скрити камери. Допълнителните тестове, които ще бъдат направени, се очаква да разкрият “функцията, естеството и размера” на въпросните аномалии.

Проектът “Сканирай пирамидите”, стартирал през октомври 2015 г., се осъществява съвместно от египетски, френски японски и канадски учени, и се очаква да продължи до края на 2016 г. Целта на амбициозното начинание е да разбули тайната на построяването на пирамидите.

Новото мобилно приложение на Мегавселена е достъпно безплатно в Google Play Store и Apple App Store и не събира никакви данни за теб.


 


 

Article Categories:
Археология

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори