КОН (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Конят е представителен и обикновено изглежда добре. Обича зрелищата, театъра, концертите, събранията, състезанията – накратко всичко, което е свързано с тълпата. Често се занимава доста успешно с някакъв вид спорт. Умее да направи комплимент, весел, приказлив, симпатичен и дори популярен. Конят може да преуспее в политиката, която да й донесе голямо удовлетворение. Тя е блестяща, обича и умее да управлява хора.

Но Конят е способен не само на умствена, но и на физическа работа. По-ловък, отколкото интелигентен, в действителност (и той много добре го знае), на него не му достига увереност в себе си. Независимо от това, се държи уверено.

Конят има гореща кръв, лесно излиза извън себе си и затова често губи постигнатото. Този, който веднъж е бил свидетел на неговия гняв, никога няма да му се доверява, тъй като гневът и таи в себе си нещо необуздано. За да преуспее, той трябва да го потиска.

Конят е егоист. Той ще стъпче тези, които са на пътя му, и ще го направи без ни най-малко угризение на съвестта, тъй като честолюбието му е прекалено голямо. Той е егоцентричен и най-вече се интересува от собствените си проблеми, дори ако му се налага да се намесва в чуждите дела. Много независим по природа, не слуша съвети и постъпва така, както му се иска на него.

Когато сам си създаде семейство, присъствието му ще е благотворно и той ще бъде централната фигура. Всичко ще се върти около неговото положение, неговите проблеми, неговите ризи. Трябва да кажем, че такова отношение ще бъде оправдан фактор за присъствието му като хранител на семейството. С неговото изчезване се разрушава като картонена кула цялото семейно благополучие. Макар че този егоист работи само за себе си, за собственото си удоволствие и успех, от плодовете на този труд ще се ползват всички.

Конят е индивидуалист и труженик, ловък в работата с парите и дори добър фин ансист. За нещастие при своя променлив характер бързо се уморява от това, което е предприел – работа или любов. По-късно отново ще се захване за същото дело със същия успех и с предишното желание. Може да работи всичко, което не е свързано с усамотение и съзерцание. Той винаги има потребност да бъде в обкръжение и да слуша похвали по свой адрес.

В отношенията си с противоположния пол Конят проявява голяма слабост. Заради любовта може да захвърли всичко. Страстта на влюбения Кон е толкова голяма, че може да стане безразличен към всичко останало. Затова често търпи неуспехи в живота си, независимо от неоспоримите си качества. Ако той успее да потисне тази слабост и ако умът му надделява над страстта, може да бъде щастлив и да има успех.

Родените в годината на Коня са много популярни. Имат весел характер, талантливи, обичат да привличат вниманието с лъскава дрешка или непринудено поведение.

Убедете се, че вашите крака твърдо стоят на земята и че можете да се държите за нещо здраво, защото към вас се приближава вихър. Човекът Кон е един от най-очарователните и любезни хора, с които можете да мечтаете да се срещнете. Но навсякъде, където той се появи, царят суматоха и постоянни промени. Това не е толкова лошо, тъй като за мнозина разнообразието придава вкус на живота. Конят, разбира се, мисли точно така, ако някоя мисъл изобщо дойде на главата му.

Конят е добър и внимателен, ще ви направи най-забележителният комплимент. Ще се чувствате най-важният човек на света и вниманието към вас ще бъде далеч не само временно, макар че присъствието на Коня наблизо по-скоро ще бъде именно такова. Главният проблем се крие в това, че на вас ще ви се прииска нещо повече и когато си го поискате, вашият неуловим Кон ще препусне в галоп, за да се посвети на нещо друго. Чакайте търпеливо и след известно време той ще се върне и ще ви предложи следващата порция еликсир.

Не можете да не обичате Коня, защото в него няма нищо зло или противно. Някои наричат Коня вятърничав, но в действителност това не е така. Конят има предвид всичко, което казва, но е способен със същата интензивност да се движи в хиляди други посоки. Ако този факт снижава ценността на казаните ви комплименти, значи просто не разбирате начина на живот на Коня.

Като цяло приемете, че сте можели да имате далеч по-малък късмет. Конете обикновено са успешни, винаги ярки, рядко изпадат в депресии и винаги се стремят да живеят на пълни обороти. Докато сте способни на същото, няма да има проблеми.

Конят винаги е красив и грациозен. Той е роден, за да изпълнява на Земята не една, а няколко велики мисии – да блести на бала, да се занимава с наука, да помага на страдащите и да работи като вол. Всичко прави с душа и към каквото и да се докосне, се превръща в перспектива, в изгода, красота. Той е много енергичен, активен, обича да се весели на открито. Задушните помещения, рамките на закона или правилата не са за него, той обича свободата и под седло бързо губи своя чар, енергия и обаяние.

Умът и талантите на Коня нямат граници – той умее да прави буквално всичко, а ако нещо не може, много бързо ще се научи. Конят има това здраво любопитство, което кара човека постоянно да се учи на нещо ново и да усъвършенства знанията и уменията си. Той винаги ще порази околните с възможността да се ориентира практически във всички въпроси. Конят лесно може да поддържа разговор на тема изкуство, политика и наука. Упоритостта му може да си съперничи само с тази на Бика.

Ако нещо не е за него, пренебрегва чуждите предупреждения и се носи напред. По тази причина Конят често търпи поражения в живота, но пък и бързо се възстановява след всяко от тях, достигайки при желание още по-големи висоти. Независимо че Конят е егоист и до самозабрава обича себе си, той е много внимателен към другите и няма да пропусне случай да помогне, безкористно и от чисто сърце.

В гнева, както и в страстта, Конят е горещ, често може да наговори на човек повече, а после жестоко да съжалява за това. По тази причина Конят има малко истински приятели и до него остават само хората, които добре го разбират и могат да понесат горещия му, огнен нрав.

Конят рядко се съобразява с мнението на другите, той има добра интуиция и се доверява само на своя опит и усещания. Обича новите впечатления, промяната и с удоволствие ще пътешества. Конят ще бъде успешен в творческа професия, която предполага работа с минимум правила и ограничения. Този човек може да стане лектор, артист, изкуствовед, бизнесмен, администратор, изследовател, художник, дизайнер… Във всеки случай работата трябва да му е интересна.

В любовта Конят е горещ, има много страстна натура, стреми се към романтика и възвишени отношения. С него никога няма да ви е скучно, той през цялото време ще е различен. Принципно този човек винаги се ползва с вниманието на противоположния пол и при решаването на въпросите за партньорството избира от няколко кандидатури. Заради отношенията Конят дори може да се съгласи да играе по гайдата на партньора, да се направи на покорен и послушен но в действителност винаги остава свободен и независим.

Но дори опитомен, впрегнат, привикнал да ходи оседлан, при удобен случай Конят ще хвърли ездача от седлото и ще му отмъсти за своите унижения.

Жената Кон

Отдалече тази лейди може да ви се струва недосегаема за обикновения простосмъртен, но тя е от най-достъпните хора, които можете да срещнете. Вероятно тя има милиони познати, но малцина близки приятели. Почти вероятно ще я срещнете на купон или на друго обществено мероприятие и тя няма да си седи кротко в сянка. Жената Кон винаги е оживена, сексапилна, интересна, умна и дори мъдра. Тя за миг може да се впусне в най-сложните световни проблеми, но е възможно никога докрай да не може да реши личните си проблеми. А тя ги има достатъчно.

Тя води активен живот и независимо от колко се стреми да изчисти дневника си от планирани срещи, хората, търсещи вниманието й, стават все повече. Поради това жената Кон често така се уморява, че само цял ден, прекаран в леглото, може да възстанови силите й.

Жената Кон е очарователна и има естествена искра, привличаща почти всички представители на противоположния пол. Тя може много да работи, да играе и да обича. Този човек може да преобърне света, както и вас. Тя не е зла, но е способна, ако реши, да ви убеди, че черното е бяло. В края на краищата с нея можете да намерите несравнима с нищо любов. Добротата е свойствена на този знак, а какво повече може да се желае? Възможно само няколко минути тишина, които не е толкова лесно да намерите.

Мъжът Кон

Ромео от знаменитата пиеса на Шекспир за двамата влюбени, събрани от съдбата, вероятно е бил Кон. Можете да го обикнете от пръв поглед; неговата страст, красноречие – всичко това са качества на Коня. В началото на пиесата той е влюбен в друга жена, но след известно време той толкова силно се влюбва в Жулиета, че е готов да се откаже от име и състояние, положение, дори от своя живот. И всичко това заради жена, която само преди няколко часа не е познавал. Това, че Жулиета му отвръща по същия начин, само потвърждава колко убедителен може да е мъжът Кон.

Не вярвайте, че страстта на Коня е измама, дори ако околните се опитват да ви убеждават в това. Той с еднаква сериозност се отнася към всеки нов роман. Трудността е в това, че докато е увлечен по един, може да го вълнуват още няколко едновременно.

Ако успеете да задържите своя мъж Кон, никога няма да изпитвате липса на интерес. Ще ви удивлява способността му да знае почти всичко и ще ви покорява неговата красота. От друга страна, скоро може да се уморите от постоянната му подвижност, да изпадате в ярост от постоянните му флиртове и неизбежните възходи и падения.

Животът е равновесие и трябва да решите ще можете ли да се справите с отрицателната страна, за да извлечете изгода от положителната. Можете да сте сигурни, че в живота с него няма да я има думата „скука”. Ако това ви устройва, то задръжте дъха си и се хвърляйте в морето на любовта. Надяваме се, че умеете да плувате.

Метален Кон

1990, 2050

Металният Кон е смел, решителен и праволинеен. Той е честолюбив и прогресивен, предпочита сам да прави избор и колкото и да е странно, получава особено удоволствие от поставянето на всички проблеми по местата им. Той е много свободолюбив и не търпи външна намеса. Металният Кон има определено очарование и таланти, но си е доста упорит и импулсивен. Често има доста приятели и води активен обществен живот.

Като стигнем до конюшнята, се срещаме с най-позитивния, но и най неразбран член на семейството на Коня. В известен смисъл това е парадоксално, тъй като стихията Метал отговаря за самодисциплината, която обикновено не достига на Коня. Но причината за неговото непостоянство е в това, че той винаги има нещо друг, с което да се занимава. Но попаднал на повод, Металният Кон може да стане най-успешният представител на табуна.

Металният Кон трябва да се научи да прави компромиси, както и да обръща повече внимание на емоциите си.

Металният Кон притежава интуиция, бързо съобразява, пълен е със сила, очарователен и талантлив. Но той може и да е капризен, непредсказуем и ненадежден. Много зависи от ситуацията и от природата на отношенията ви, за които практически нищо определено не може да се каже, като се отчита характерът на Металния Кон.

За мнозина Металният Кон ще бъде всичко, което може да искат. Ако се отнасяте към тези хора, то трябва да сте направили верния избор. Във всеки случай едва ли търсите спокоен живот и следва да сте готови да ставате преди всички и да си лягате след всички други. Металният Кон може да танцува цяла нощ, да работи цял ден, а после да изпита желание отново да отиде да танцува.

В него има толкова енергия, че той винаги търси ново пристанище и определено не е най-верният човек, когото сте могли някога да срещнете. Но неговата невярност може да се избегне, особено животът ви с Металния Кон е толкова разнообразен, колкото го иска той. И макар че отношенията ви с него може да ви се струват странни, тежки и понякога раздразнителни, животът никога няма да е скучен, а на вас ще ви се наложи винаги да сте готови за неочакваностите, които ви чакат напред.

Воден Кон

1942, 2002, 2062

Водният Кон е дружелюбен, има добре развито чувство за хумор, способност да води умни разговори на всяка тема. Родените под този знак са делови хора, прекрасно ориентирани в бизнеса. Те няма да размишляват дълго и моментално ще използват появилата се благоприятна възможност.

Едновременно с това Водният Кон лесно изпада в отчаяние и има тенденции да променя своите планове, интереси и мнения, което понякога вреди на представителите на този знак. Но те са много талантливи и често постигат в живота големи висоти.

Водният Кон трябва да се научи на търпение и да се постарае да се придържа към една линия на поведение или да не се променя така често.

Ако искате да намерите човек, който от раз ще реши всичките ви неприятности, който ще ви накара да се почувствате най-важният човек на света, значи трябва да се ориентирате към Водния Кон. От друга страна, той може да си е толкова самодостатъчен, че това отначало да ви създаде маса грижи, но истината е, че след това ще бъдете засипвани с безкрайни комплименти. Само не изпадайте в заблуда – Водният Кон има предвид точно това, което казва. Той не е двуличен, просто е малко разсеян. Като и останалите Коне, той наистина е загрижен за вашето благосъстояние и има способност дълбоко да вниква във вашата душа.

Водният Кон често е поет по рождение и гледа на света с такова изумление, че ще ви е трудно да се сдържате и да не приемете подобна гледна точка. Това може и да не е толкова лошо; в краен случай Конят ще ви помогне да се издигнете над рутината на обикновения свят. Приземяването вече е съвсем друга история и напълно зависи от това доколко обръщате внимание на думите му.

Водният Кон наистина иска да бъде верен и е пълен с разнообразни добри намерения. Но както обикновено казват, „пътят към ада е осеян с добри намерения”, затова трябва да помните не само за добрите, но и за не толкова приятните черти на неговия характер. Все пак, едва ли ще намерите по-приятен човек, дори да обиколите целия свят. И точно там ще отидете, ако искате да разберете какво безпокои вашия Воден Кон.

Дървен Кон

1954, 2014

Дървеният Кон има по-безгрижен и дружелюбен характер от другите Коне. Той лесно общува и както и Водният Кон е достатъчно комуникативен. Той е много трудолюбив и добросъвестен работник, приятелите и колегите го ценят и уважават, винаги се съобразяват с мнението му. Благодарение на богатото въображение в главата на Коня винаги идват оригинални идеи. Той е много начетен, води активен обществен живот, щедър и великодушен и принципно се придържа към висок морал.

Китайците надаряват Коня с интелектуално превъзходство. Като цяло подобна характеристика не е вярна докрай, тъй като Конят се стреми към равенство и не дели хората на типове. Ако в нещо може да има проблем, то обикновено е в това, че Конят е умен и очаква, че всички наоколо ще споделят интересите му. Но в случая с Дървения Кон ситуацията е малко по-различна, тъй като той по-лесно осъзнава, че в света съществуват и други гледни точки и че много от околните разсъждават различно.

За съжаление Дървеният Кон не всички идеи може да въплъти в живота си, но голяма част от тях безспорно заслужава внимание.

Не трябва да си мислите, че Дървото привързва този Кон към оградата повече, отколкото другите Коне. Но в повечето случаи този елемент позволява по-лесно да намерите общ език с него и може да направи отношенията ви по-спокойни. И все така ще губите търпение от неспособността му дълго да остава на едно и също място и от постоянната му активност, която ще ви се струва безкрайна. Ще са ви нужни и енергия, и концентрация, ако искате да го настигнете.

Дървеният Кон е много чаровен, той винаги може да намери подходящата дума за изразяване на чувствата и решаване на най-сложната ситуация. Но той обича да говори, затова ще бъде грешка от ваша страна да очаквате лесна победа в спора с него.

Най-добре да държите разума си на хладно и да не се поддавате на потока постоянни извинения, добре аргументирана риторика и просто разсейващи маниери, които като мед ще текат от устата на този най-непостоянен човек.

Огнен Кон

1966, 2026

Елементът Огън в съчетание с темперамента на Коня образуват един от най-ярките характери в системата на Китайския зодиак. Огненият Кон сякаш по воля на съдбата ще води активен и богат на събития живот. Това е могъща личност, способна да предизвика всеобщо възхищение с острия си ум и решителните си действия.

Той е човек на действието и цял живот прекарва в движение. Но той е и малко грубоват, доста напорист и праволинеен, с ярост възприема намеса в личните му дела и ненавижда заповеди и наставления. Същевременно тази ярка личност има добро чувство за хумор.

Без съмнение най-активният представител на породата, Огненият Кон е една от най-предприемчивите личности, които някога сте срещали. Той е благороден, способен да направи впечатление и често е външно красив.

При всичките си забележителни качества Огненият Кон е доста поривист и несдържан. Това, което в събратята му поражда недоволство, води Огнения Кон до ярост. Трябва да бъде търпим и да не се хвърля винаги с главата напред.

Огненият Кон е лидер по рождение и е добър боец, макар и само в словесен дуел. Да го победите в спор, е практически невъзможно, така че по-добре не се и опитвайте. Но истинските проблеми вероятно ще започнат, ако периодично поставяте прът в колелата му или му казвате, че гледната му точка не е вярна.

Трудно е да се разбере този човек, но той може да се окаже не толкова дълбок, колкото ви се струва. Доста случайният подход към отношенията не трябва да крие от вас факта, че Огненият Кон често само се опитва да прави така, че всичко да върви добре.

Огненият Кон е необикновено чувствителен и потребността му от лични отношения трябва да се основава не само на страстта, но и на приятелство, дори независимо от това, че той може да е прекрасен любовник.

Невъзможно е да задържите Огнения Кон, но ако му позволите да прави това, което иска, и му покажете, че нямате намерение да се отказвате от своите предпочитания, то той никога няма да ви напусне. Зад маската на уверен човек се крие дете, което наистина не знае как да се държи правилно в любовните отношения. Той далеч не е така самоуверен, както се опитва да го показва. Да, сложен характер, но пък ще ви е весело.

Земен Кон

1978, 2038

Земният Кон има по-сдържан характер и е малко по-предпазлив от своите събратя. Той се отличава с мъдрост и изключителни способности. Макар че понякога проявява известна нерешителност, той е бизнесмен и финансист по рождение, има лек дружелюбен характер, много е грижовен към близките и приятелите.

Пред вас без съмнение е най-спокойният представител на семейство Коне. Той е по-внимателен и чувствителен от останалите и с голяма охота ще слуша това, което му се говори. Не трябва да мислите, че спокойствието му е вродена черта – то не е свойствено за нито един Кон. Но все пак ще можете да изречете няколко думи в паузите, които той прави по време на разговор, и можете да очаквате те да бъдат чути.

Земният Кон трябва да възпитава увереност в себе си.

Земният Кон винаги ще бъде радостен да ви помогне в кариерата, а също и да ви предложи голяма помощ в решаването на личните проблеми. Той знае какво иска от живота и прави практически всичко възможно, за да го постигне. С изключение на действията, които могат да ви огорчат. И на него му е присъща неувереност, но Земният Кон повече от другите е способен да я осъзнае и да се справи с нея.

За разлика от всички други представители на своето семейство, Земният Кон е склонен да остава вкъщи. Вероятно ще му трябва и повече почивка, отколкото на другите Коне.

Оставайки свободен и див, Земният Кон е прекрасен спътник в живота, той е способен да направи живота ви ярък и разнообразен дори в трудни времена. Едва ли ще изпитвате липса на внимание и привързаност и тази разновидност на знака Кон ще ви се стори най-адекватен любовник в пълния смисъл на думата.

Това е благородна и интересна личност и е по-постоянна от братята и сестрите си. Някои казват, че това е идеалният тип Кон.

 

Категории на статиите:
Наука

Коментари

 • x generic viagra words
  places|[url=http://viagrabsh.com]generic viagra[/url]
  viagra

  DavidLob 24 юли 2017 11:39 Отговор
 • g viagra coupons paid
  sudden|[url=http://viagrabsh.com]buy generic viagra[/url]
  buy generic viagra

  Andrewlunda 24 юли 2017 11:26 Отговор
 • n cialis bit
  seven|[url=http://cialisbsh.com]cialis without prescription[/url]
  cialis

  OscarGrott 24 юли 2017 11:23 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори