БИК (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Търпелив и мълчалив, сдържан и бавен, незабележим и уравновесен, точен и методичен, Бикът крие оригинален ум под малко дървената си външност. Той има дар да кара хората да бъдат откровени, това е един от основните козове на неговия успех. Той е съзерцател. Може би точно затова обича усамотението.

Бикът може да се увлече в нещо до фанатизъм. Често е шовинист, понякога – лицемер. Затова често го критикуват. Независимо от спокойната си външност, той е холерик. Сдържан и в същото време обладан от някакво чувство. Макар че гневът му се проявява рядко, от него той става ужасен. За предпочитане е да не му оказвате съпротива, той може да бъде опасен. Независимо от невъзмутимия си вид, той е упорит и не търпи провал на предприетите дела. Лошо му се пише на този, който е на пътя му. Той е ръководител. Обикновено затворен, но се случва да бъде и красноречив, когато това е крайно необходимо.

Бикът ненавижда нововъведенията, които могат да разколебаят спокойното му състояние. Той е от тези, които са осмели Пикасо, новия джаз, миниполите и не допуска това да бъде прието от близките му. Той е много властен и е привърженик на условностите и традициите.

На жената от този знак може да се разчита в живота, но не може да се очаква смелост или фантазия от нея. Тя е прекрасна домакиня, много грижовна към семейството си. Често води „семейния кораб”.

За съжаление Бикът рядко бива разбран от околните. Любовта за него обаче не е само мила шега. Той може да бъде нежен, предан, чувствен, но никога няма да бъде романтик. Презира любовните флиртове и поетичните словоизлияния. Материалистичното отношение към живота се явява за него източник на много, включително и лични огорчения.

Съпружеската вярност за него е първи прерогатив и основно преимущество. Самият той никога не изневерява на чувствата си, но рядко е ценен за това.

И така, Бикът е търпелив, немногословен и внушава доверие. Но понякога може да е ексцентричен, когато се ядоса. В такива моменти се пазете от него – Бикът не знае граници.

Изразът „получавате това, което видите” е най-справедлив по отношение на устойчивия, заслужаващ доверие Бик. Хората, родени под този знак са трудолюбиви, добросъвестни, решителни и понякога прекалено сериозни. Те почти не се поддават на илюзии и мисли, че човек се променя, като сменя цвета си като хамелеон сред околните. В такъв случай обаче се обрича на разочарования.

Ще ви трябва време, за да завоювате сърцето на Бика, но след като го направите, няма да намерите по-предан или искрен партньор. Отчасти това е свързано с дълбоко земната и чувствена природа на този знак. Освен дълбочина в нея има и увереност. Бикът обикновено дълбоко преживява ставащото с него, макар че малцина се досещат за това.

Своята енергия Бикът проявява в секса и в леглото е толкова неистов, както практически във всяка друга работа.

Бикът е сплав от сила и енергия, той винаги се товари с някакви грижи и работа, които са непосилни на друг зодиакален знак. Жизнената енергия му позволява да бъде винаги във форма, той е способен да понесе всички проблеми и трудности и да излезе от тях победител. Бикът има развита практичност, той цял живот се стреми да заработва за бъдещето, за да обезпечи себе си и своето семейство материално, да създаде свой дом.

Бикът твърдо стои на краката си, невъзможно е да бъде отклонен от пътя, който сам си е начертал. Този представител на Зодиакалния кръг много добре вижда целта си в живота и се движи право към нея, без да обръща внимание на несъществени според него детайли.

Упоритостта на Бика е известна на всички – той твърдо ще се движи по една линия, независимо от уговорки и молби. Бикът не признава заобиколни маневри, предпочита да преминава право през препятствията със своята мощ, а не да губи скъпоценно време за търсене на обиколни пътища.

За Бика правилно е винаги неговото собствено мнение и той ще го отстоява винаги и навсякъде. Понякога става такъв инат, че не променя мнението си дори тогава, когато съществуват очевидни доказателства за обратното. По пътя си Бикът добре вижда благоприятните възможности – той за нищо няма да пропусне нито една от тях, за да подобри още повече живота си.

Този представител на Китайския зодиак е просто неуправляем, невъзможно е да бъде манипулиран, той винаги сам решава какво да прави и къде да иде. С лекота може да поведе и малка, и голяма група хора. Той има талант да убеждава и такава мощна структура, че хората му вярват от пръв поглед.

Бикът обича истината, той няма да лъже, да се измята, никога няма да предаде хората и очаква същото и от другите. Видял несправедливост в живота, той се хвърля в защита на обидените и може добре да насоли виновника. Той може да си навлече завистници, когато постигне високо положение в живота, но на мишката в краката си не обръща внимание, а ако тя стане прекалено досадна, я размята на всички страни, за да не пречи на спокойния му живот и работа.

Бикът винаги разчита само на своя труд и сили и никога не търси лесни или неправедни пътища. Талантът на Бика е да организира и насочва другите хора. Ще е строг, властен, но справедлив, ще бъде внимателен към колегите и безпощаден към тези, които пречат на работата.

Бикът е много страстен и обича до край, предан е на партньора до мозъка на костите и цял живот ще се грижи за него, ще го закриля и защитава. Може и да е лишен от романтизъм, но вдъхновението от силна и ярка любов, може да даде на Бика черти, които не е имал преди – той ще стане по-мек и отстъпчив, открит за партньора, макар че външно ще остане предишният.

На Бика му е необходим партньор, който също като него ще се стреми към създаване на сигурен и уютен дом, никога няма да го подведе и предаде. Бикът често е саможив и съпружеската невярност или предателството на партньор или приятел може да му подкосят краката. Ако нещо в отношенията не върви и Бикът не усеща увереност в партньора, той може да стане истински тиранин, изисквайки безпрекословно подчинение и от съпруга, и от деца.

Жената Бик

Макар че може да е много скромна, жената Бик е дружелюбна и много по-достъпна за общуване от мъжа с такъв знак. Отношенията с Бика често започват с приятелство и наистина – едва ли можете да намерите по-верен другар от Бика. След като се поопознаете, а това със сигурност ще стане, ако не направите нещо изключително, ще се сдобиете с приятел за цял живот.

На жената с този знак й трябва сериозна провокация, преди да загуби търпение и да започне много да работи над постигането на собствените си цели в живота. Тя повече от другите знаци е готова да носи обичайното бреме на живота и ще бъде доволна, ако й се предостави възможност да работи спокойно.

Макар че в сравнение с другите жени от Китайския зодиак тя може да изглежда с поовехтели разбирания, тя рядко скучае, често обича да поседи с книжка и както и мъжа Бик предпочита двора на къща пред градската суматоха. Затова рядко ще я видите на дискотека или на запой в бара. Не си мислете обаче, че Биковете, били те жени или мъже, са чужди на удоволствията в живота, просто повече им харесва общуването в компанията на близки познати или приятели.

Макар че жената Бик може да е красавица, тя едва ли може да се нарече жива в пълния смисъл на тази дума, а нейният сексапил повече се разкрива само за избрания от нея мъж. Не бива да ви заблуждава външната й студенина, защото обикновено жената от този знак е дълбока и има богато въображение. Може да ви отнеме известно време, за да се убедите в това, но тя има много скрити таланти.

Мъжът Бик

В Китайския зодиак в повечето случаи Бикът въплъщава качества на спокойствие и стабилност. Но трябва да се отчитат и другите му аспекти, свързани в традиционните култури с плодородието и енергията. Повечето хора не подозират колко близки са тези качества за мъжа със знак Бик, който не губи равновесие и съсредоточеност дори когато извършва подвиг.

Бикът много работи и може да се посвети на постигането на цел, която не е по силите на по-нетърпеливите. Той самият няма да е най-открояващият се човек в компания, разбира се, ако не изпие повечко, отколкото се следва. Дори може да ви се стори, че той е прекалено скромен сред хора, в които не е сигурен. Макар че той има естествена склонност да защитава близките си, той се грижи за всички наоколо – както за жени, така и за мъже. Рядко ще има претенции срещу това, че сте изразили собственото си мнение.

Независимо от казаното, идеала си Бикът вижда в уютен дом и му е приятно да знае, че съпругата му го чака там. Той не може да се нарече шовинист, но определено е достатъчно старомоден, за да признае, че между мъжете и жените има различия. Но невинаги разбира достатъчно ясно кога започвате да вървите по собствен път и е лесно да бъде заблуден, понеже си мисли, че желанията му се вземат под внимание. Това е проверен метод за общуване с мъжа Бик и с негова помощ повече или по-малко уверено можете да поддържате мира.

Без всякакви съмнения мъжът Бик знае какво е тежък труд и може да стане прекрасен баща. Това е един от най-практичните знаци в Китайския зодиак.

Метален Бик

1961, 2021

Металният Бик е уверен в себе си и има желязна воля. Той е праволинеен, откровен и не се бои да изкаже на всеослушание мнението си. Принципно постига целите си със завидна упоритост и решителност, но понякога така се увлича в идеите, че забравя за мислите и чувствата на другите, а това може да му навреди.

Той е честен, откровен и никога не обещава повече, отколкото може да предложи. Металният Бик има способности за изкуство и обикновено е заобиколен от приятели (може би не толкова много, но затова пък – верни).

Металният Бик трябва да бъде по-сдържан и да мисли и за околните, когато се стреми към своята цел.

Бикът никога няма да спечели купа за скорост и енергичност, но пък присъствието на такъв елемент като метала му придава активност и го дарява с повече жизнена енергия, отколкото притежават тези никога небързащи хора.

Не си правете бързи изводи, че Бикът е лишен от романтична нежност. Напротив, това е един от най-грижливите знаци в целия Китайски зодиак. Бикът обича дълбоко и за цял живот. Наличието на метала може да означава голяма готовност да изразява своите чувства и да е по-активен в отношенията. Такъв Бик е се чувства по-комфортно, когато говори за своята любов в присъствие на други хора.

Металният Бик повече от събратята си е способен към адаптация, макар че не трябва да си правите грешни изводи, че може да не се съобразявате с него. Никой не може да е по-близо до истината както него.

Металният Бик иска да живее в комфорт и е повече от готов да направи необходимото за това. Тук той с радост ще прояви цялата си енергия както в личното общуване, така и в практическите навици, които принципно са развити в него много добре. Бикът едва ли ще е фронтмен на рокгрупа или ще купи последен модел спортен автомобил, но той ще ви обича всеки ден – какво в радост, така и в мъка. Ще бъде до вас, когато ви е необходима помощ, и ще покаже добрина, в сравнение с която всички останали знаци отстъпват.

Ако смятате да се обзаведете с такъв мъж за партньор, вероятно сте доста енергични. Ако това не е така, добре помислете, защото прекалено много положителни качества в един дом може да доведат до обратния резултат.

Воден Бик

1973, 2033

Водният Бик е упорит и схватлив. Той е прекрасен организатор и работата му спори. По-далновиден е от своите събратя и не бърза да посвещава другите в своите планове и действия. Обикновено той е човек с високи морални принципи и често е зает с обществена дейност.

Водният Бик има добър характер и е толкова дружелюбен и уверен в себе си, че не му представлява особена трудност да постига целите си. Той е необикновено популярен и прекрасно се разбира с деца.

Не съществува по-нежен и по-грижовен човек от Водния Бик. Но действително ли това ви е необходимо всеки ден? Трудно е да влезете в копнежите му, а още по-трудно е да се живее с него, понеже стандартите му са прекалено високи. Водният Бик обикновено посвещава част от енергията си в полза на цялото човечество, затова често може да бъде срещнат в болници, центрове за социални грижи или работа с младежи. Но обикновено си намира друго занимание и ако нещата му вървят стабилно и спокойно, той проявява добри ръководни способности.

Понякога му е трудно да изрази с думи чувствата си, но не се заблуждавайте – не става въпрос, че той не е способен да обича. Водният Бик просто трудно може да води такъв разговор. Бъдете търпеливи и проявете разбиране – това ще му помогне да се отпусне до степен да се превърне в най-романтичния и възвишен човек, който можете да си представите.

Той има необикновено дълбока личност и едва ли някога ще можете да се доберете до дъното й. В любовта към дома и семейството той не отстъпва палмата на първенството на никой друг.

Водният Бик може да не е най-яркият човек в компания. Той не бърза, спокоен и предсказуем е, редът определено му доставя удоволствие. Но ако принципът, че ако си вършиш работата без много шум, ще стигнеш далече, е верен, то той ще се окаже на финалната права преди костенурката. И напълно вероятно по пътя ще успее да спечели доста пари.

За някои Водният Бик изглежда идеален партньор. Може би и вие сте сред тях?

Дървен Бик

1985, 2045

Дървеният Бик е авторитетен и се държи с достойнство, което му помага лесно да завоюва лидерска позиция във всяко общество. Той е много уверен в себе си и праволинеен по отношение към околните, има жив темперамент и няма да закъснее да изкаже мнението си. Дървеният Бик е много предан на семейството си и загрижен по отношение на близките.

Дървеният Бик трябва малко да усмири горещия си нрав и да се научи на някои методи на дипломацията.

Ако има нещо, което отличава Дървения Бик от останалите, то това е неговата способност да съхранява реда в своите емоции и чувства и дори само това е достатъчно за успешен съвместен живот. Биковете обикновено са доста сдържани, а това означава, че не им е лесно да обяснят най-дълбоките си чувства. По тази причина околните често го смятат за студен, но нищо не може да е така далеч от истината. И все пак, не така скованият Дървен Бик благодарение на своята мекота превъзхожда братята и сестрите си в сърдечните въпроси.

Той може да не е най-впечатляващият човек, който сте срещали. Много зависи от това какъв партньор бихте искали да изберете. Както и другите Бикове, той прекалено силно се стреми да работи и обикновено постига успех в живота. Дървеният Бик често заема влиятелно и отговорно положение в обществото, затова предпочита уреден и спокоен семеен живот. Но думата „уреден” в дадения случай може да означава „прекалено комфортен” и може да ви се стори прекалено скучна и рутинна-

Известна „емоционална бомба”, която внася разнообразие в подредения му живот, няма да му навреди. Но бъдете внимателни, понеже никой не може да помръдне Бика от място с истерични крясъци или заплахи.

На Дървения Бик му е необходима подкрепа и подтикване, но той също се нуждае и от нови впечатления, дори сам да не се досеща за това.

Бикът е необикновено страстен и старомодно романтичен. Не чакайте от него яркост и взрив на емоции. Възможно това няма и да ви е нужно, когато с всички сили търсите своя сигурен Дървен Бик.

Огнен Бик

1997, 2057

Огненият Бик е силна и напориста личност. Той е трудолюбив и знае своята работа. Принципно се ограничава със собственото си мнение по всеки въпрос (като най-правилно) и лесно губи търпение, ако нещата не вървят така, както му се иска. Този Бик лесно може да се увлече под моментното влияние и да не се съобразява с мнението на околните. Независимо от това той има явни качества на лидер и често достига високо положение и материално благополучие. Обикновено има тесен кръг верни приятели. Той е много верен и предан на семейството.

При всичките си забележителни качества Огненият Бик трябва да се вслушва понякога в мнението на околните, които може да се окажат прави, и да се научи на въздържаност.

Макар че по своята природа той не е прибързан, се преобразява, когато върху характера му оказва влияние Огънят. С Огнения Бик можете да имате много неприятности, но никога няма да го наречете апатичен или лишен от страст. Огненият Бик притежава сила в съвкупност с решителност и с помощта на тези две качества решава както лични, така и делови въпроси.

След като Огненият Бик е решил, че вие сте неговата избраница, той веднага ще се опита да ви завоюва. Няма да можете да се скриете от думите му на любов, от подаръците и вниманието, които лесно предизвикват ответна реакция. Това не е задължително лошо, но когато се окажете редом до него, гответе се отношенията ви да продължат дълго. В края на краищата Бикът си е Бик и макар че Огненият е доста по-праволинеен от останалите, притежава всички характеристики на семейството.

Ако са ви необходими стабилност, финансова сигурност, добър съпруг и грижовен баща, то можете да не търсите повече. Но ако искате да ходите по дискотеки, чакате от партньора голямо разнообразие и изненади, по-добре си потърсете друг вариант. Без да се опитваме да обиждаме Огнения Бик, достойнствата му са повече от недостатъците.

В подходяща среда и с ваша подкрепа Огненият Бик ще изпълни съвместния ви живот с усещане за единство и спокойствие. Той винаги ще ви дава поводи за гордост, няма да ви подведе при никакви обстоятелства и дори ще ви покаже мъжество, за каквото може да не подозирате.

Земен Бик

1949, 2009, 2069

Земен Бик подхожда към всичко с трезва глава. Честолюбив реалист, той е готов да работи денонощно, за да постигне целите си. Има спокоен характер, уважават го за неговата честност и прямота, предаността към приятелите и близките. Неговото мнение винаги се цени и се взима под внимание.

Безспорно е добре, когато разсъдъкът управлява човека, но понякога може да се добавят и малко емоции.

Този Бик е въплъщение на всички истински качества на Биковете. От всички в това семейство той ще ляга най-рано и ще става най-късно, не бърза и е спокоен. Не изпитва голям късмет в живота, но може да постигне материален успех, по-голям от всички Бикове, взети заедно. Как ви се струва? Неуморен работник и добър стратег, Земният Бик устремява погледа си към далечната линия на хоризонта, която вие можете и да не видите. Но тя съществува и Земният Бик с времето ще ви докаже този факт.

Едва ли ще го срещнете в дискотеката или в нощен клуб, макар че той по природа е спортен тип и не изпитва недостиг на физическа енергия. Обикновено Земният Бик има забележително здраве и е способен да поеме голяма отговорност, без да рухне под нейната тежест.

Дали такъв човек е ярък и импулсивен? Не! Ще го намирате ли там, където очаквате, ще се грижи ли за вас всеки ден? Да! Но се убедете, че знаете, какво искате. Той едва ли ще е най-активният партньор на столетието, но когато нещата опрат до секс, може да ви изненада приятно. Земният Бик не изпитва недостиг на вътрешна цялостност, винаги изпълнява обещанията си и предпочита да върви напред и нагоре по социалната стълбица. Той може да постигне такъв успех, за какъвто другите знаци не могат и да мечтаят. При наличието на време и търпение няма такъв връх, който Земният Бик да не може да покори.

Трудно може да се намери по-добър човек или баща, който изцяло ще се посвети на създаването на уютен и уреден дом. Неговият ред се управлява от разписание, чистотата може да му стане натрапчива идея, но в присъствието на дълбоката и трайна любов може да не се съмнявате.

 

Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори