ДРАКОН (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Драконът пращи от здраве, жизнени сили и активност. Открит и чист като злато, той не е способен на дребнавост, лицемерие, дори с най-елементарна дипломатичност. Макар че не е така наивен както добрия Глиган, той е доверчив и лесно може да бъде измамен.

Драконът е чувствителен. Често се безпокои по дребен повод. Неговият стремеж към съвършенство го прави взискателен както към себе си, така и към другите. Той е съвестен. Много изисква, но дава несравнимо повече. Раздразнителен е. Има несдържан език и думите често изпреварват мислите му. Едновременно с това трябва да се съобразявате с добре или лошо изразеното му мнение, понеже той дава добри съвети. Неудържим ентусиаст, той лесно се увлича. Горд, разностранно способен човек, интелигентен, волеви, издръжлив, великодушен. И влиятелен. Какво повече може да се иска?

Драконът може да преуспее във всяко дело. Ако реши да се посвети на велико дело, винаги ще постигне целта. За нещастие той със същия успех може да се захване за лоша работа и спечели – той е победител! В любовта често е любим, но самият той обича рядко. Той никога няма да изпитва любовни разочарования и терзания. Едновременно с тво Драконът понякога може да е причина за драми и отчаяния. Жените от този знак също се ползват с успех.

Драконът или се жени млад, или предпочита ергенския живот. Той има вкус към бохемския живот, той му приляга. Когато си е сам, се чувства най-щастлив.

Драконът среща трудности в първата фаза на живота си, защото изисква много от своите близки. Артистичният му темперамент може да стане причина за доста проблеми във втората фаза от живота. Драконът има труден характер и страда от неуспехите. Но той ще е щастлив в последната фаза от живота си, която ще му даде всичко, което иска. Това си е знак на късмета, знак на небесното могъщество и най-благородното астрологично влияние. Той символизира живота и растежа.

Но всеки медал си има обратна страна и ако ви се струва, че Драконът има лесна съдба, не забравяйте, това е илюзия. Драконът винаги блести, но неговият блясък не е толкова ярък, че от него да се ослепее. Силата на неговата личност е само привидна. Той не съществува реално – това в днешни времена е животно за паради, карнавали и просто фигура, която изглежда могъща.

В зависимост от желанията си той ще бълва огън, злато и вода, но ще го изгорят след празника и като феникс ще се възражда от пепелта на следващия празник. Той е животно от легендите.

И все пак, ако се оставим на приказките, Драконът често изпепелява хората. В случая с нашия Дракон, бъдете сигурни, че той не го иска, вероятно никога не е имал и намерение да го стори, но хората все пак гинат. Същото ще се случи и с вас, ако се приближите към Дракона, без да вземете някои предпазни мерки. Характерът на Дракона е динамичен, агресивен, той винаги е в движение и е склонен излишно да драматизира ситуацията. Неговото истинско Аз се намира поне пет метра под повърхността и може да ви отнеме години, за да се доберете до него. Ако изобщо успеете някога.

Не обръщайте внимание на гневните изблици, повишения тон, нетърпящ възражение, бъдете готови да чакате и наблюдавате. Останете търпеливи дори когато вашият Дракон, пълен с решимост, излиза сам срещу целия свят – той вероятно ще спечели сражението. В същото време се опитайте да видите доста по-нерешителния човек, който се намира в сърцето му, защото това е душата, в която искате да се влюбите. Когато възбудата му стигне предела, предложете му успокоително, наслаждавайте се на пътуването по гребена на вълната, където винаги ще сте полезни в случай че е необходимо да се обере боклукът.

А ката, ако можете да понесете всичко това, а също хиляди други неудобства, можете да се пробвате да се влюбите в Дракона. Но не забравяйте здраво да се държите за парапета, защото това ще бъде дълго пътешествие. В замяна ще получите партньор, който винаги е интересен, рядко е в лошо настроение и е способен да ви обича с огнена интензивност. Естествено, с него е и много весело.

Драконът ще ви води до ярост и ще ви побърква. Но и вие ще го обичате със същата страст.

Драконът е много умен, винаги се стреми към свобода и ще се бори за нея. Този човек още на млади години започва самостоятелен живот, има цел в живота и с всички сили се старае да я постигне. Той е много интелигентен, порядъчен човек, никога не лицемерничи и винаги се стреми да казва истината. Драконът има много голяма и благородна душа, не обича да воюва и прилага сила само в случай че е принуден да се защитава сам или да отстоява интересите на други хора. Този представител на Китайския зодиак има маса таланти, знае цената си и винаги се стреми да приложи способностите си на практика, за да носят полза и на него, и на всички околни.

Драконът обича и умее да дружи, той никога няма да ви подведе и на него може да се разчита. Той винаги ще се притече на помощ и не е необходимо да бъде убеждаван за това – и сам забелязва чуждите беди. Драконът е дошъл в този свят, за да побеждава, той се стреми във всичко да стане най-добър, най-ярък, съревновава се дори със самия себе си. Този човек обича компанията, с удоволствие общува, изглежда доста солидно и достойно. Има изящни маниери и умее да предразполага към себе си хората от най-различни слоеве на обществото и да се разбере с всеки.

Драконът не е консервативен, лесно приема всичко ново, лесно се хваща за всяка работа и може да постигне успех почти на всяко поприще. Той е честолюбив, но желанието му да върви нагоре не е свързано със стремеж да завоюва някоя длъжност като такава, а стремеж да стане по-добър. Той е много взискателен и строг – както към самия себе си, така и към другите, не понася фалш, лицемерие, нечистоплътност. Драконът е великодушен, често споделя с другите всичко, което има и очевидно съдбата го награждава със слава, уважение и добро състояние.

Зад видимата непристъпност и мощ на душата на този човек се крият дълбока емоционалност и чувствителност. Драконът е прекрасен събеседник и слушател и разговаря с всички като с равни. В работата се стреми винаги да постига най-добрите резултати, има здрави амбиции и се старае винаги да блесне със знания и остроумие. Където и да се появи, неговата личност винаги предизвиква интерес, той има магическо въздействие върху хората.

Силните страсти не са стихия на Дракона. Той е способен да обича много силно, но никога до загуба на разсъдък. Понеже прекалено бърза в сближаването с партньора, този натиск плаши много потенциални кандидати. Драконът обаче си остава разсъдлив в любовта, а това придава на чувствата му известна студенина, което понякога се възприема от партньора като пълно отсъствие на такива.

Жената Дракон

Тази жена е необходимо да бъде леко опитомена, но тя във всеки случай няма да се радва на никакви ограничения. Вероятно е необходимо още от самото начало да кажем, че ако Мис Дракон съответства на своя знак, то едва ли ще вземете връх над нея, ако се опитвате да бъдете по-активни. Жените Дракон знаят какво искат от живота и са готови да използват практически всички средства, за да го получат.

Най-комфортно ще се чувстват с жена Дракон тези мъже, чиито потребности превишават тяхната активност, защото Драконът винаги се нуждае от външен фактор и обикновено подкрепя по-малко настоятелните, отколкото е самият той. По тази причина вие едва ли ще срещнете семейство от два Дракона, понеже този вариант е най-взривоопасният от всички възможни.

Както и във всички ситуации, има случаи, които противоречат на правилата, но те са много редки. По-добре стоят нещата в ситуациите, където Драконът чувства, че има нещо, което може да стане предмет на неговата загриженост и защита, а той в тия работи е майстор.

Лейди Дракон е топла, макар че може и да не чува молбите ви и в тези постфеминистични времена може да не е много в крачка с модата, ако се отказва да проявява най-женските си качества. В най-добрите си прояви тя е една от най-приятните жени, които можете да си представите – винаги активна и пълна с енергия, която е готова да насочи към този, който е до нея. Тя едва ли ще ви подведе, винаги е пунктуална и умее почти постоянно да пали свещта на живота едновременно и от двете страни. Жената Дракон ненавижда рутината във всичките й прояви и най-добре се чувства в атмосфера на промени, където вълнението е един от възможните пътища.

Мъжът Дракон

Ако искате да имате до себе си мъж, на когото можете да се опрете по време на кризи, който няма да се огъне под натиска на обстоятелствата и който никога няма да прилича на себе си, интересен, динамичен, то значи трябва да се насочите към Мистър Дракон.

Между другото винаги трябва да помните, че мъжът Дракон в действителност се интересува само от това да се окаже на върха, може да бъде собственик и ревнивец и обикновено е преизпълнен с чувство за собствената си важност. Разбира се, зад голяма част от неговата активност се крие несравнимо по-слабо уверен в себе си човек, отколкото може да ви се струва. Но за да разберете това, първо трябва да опознаете истински Дракона, а това не е лесно.

Всеки знае, че Драконът бълва огън, макар че с времето ще разберете, че в случая с господин Дракон това е само дим без огън. После ще се научите да игнорирате адския му рев. Всъщност именно този способ усвояват много жени в процеса на общуване с мъжа Дракон и докато другите са поразени от способността му да оседлае вихъра, партньорката на тази люспеста бомба със забавено действие обикновено си живее мирно и щастливо.

В леговището си Драконът може да учуди мнозина, да, наистина е трудно да бъде разбран, но пък може да е интересно да се опитате да го направите.

Метален Дракон

2000, 2060

Металният Дракон е ярка личност с много силна воля. Той е енергичен, тщеславен и често необективен. Често е рязък и без да се поколебае нито за миг, изрича всичко, което мисли. Той почти не обръща внимание на несъгласието на другите с него или отказите от сътрудничество и с радост ще продължи напред дори и сам.

Ако ви изпадне шанс да се запознаете по-отблизо с него, ще разберете колко е интересен този човек. Той е енергичен, акитвен, винаги на коня и обикновено има доста внушителни размери. Енергията и желанието му да преуспее са достатъчни за цяла армия и това го отличава от събратята му. Почти всичко в неговия характер е създадено за борба, затова дори към най-обикновената игра той се отнася също толкова сериозно като към финала на Световната купа.

Металният Дракон трябва да се научи на обективност (във всеки случай да се стреми към нея) и понякога да сдържа страстите си.

Понеже е много субективен, с него е трудно да се намери общ език. Но той си е посвоему умен, а проблеми възникват в случаите, когато той осъзнава това и започне да си приписва ранг на гений. Дали ще се сблъскате с такава проява на егоизъм, или не – не е ясно, но Металният Дракон във всеки случай не обича, когато му се пречкат, и обикновено се обгражда с хора с не особено изявен характер.

Металният Дракон може да се окаже добър любовник, ако някога придобие скромност. Той е в състояние добре да се погрижи за материалната страна на живота, затова ако парите са всичко, което ви трябва, той е прекрасна кандидатура. Към положителните му качества може да се отнесат голямо благородство и честност, която понякога е просто обезоръжаваща.

Металният Дракон едва ли ще ви зареже по собствена воля, обикновено той държи на партньора си до момента, докато всичко върви добре. Може да е добър събеседник, готов с всички възможни начини да се добере до финалния резултат. Този знак, както и елементът Огън, не са за всеки и успехът на такива отношения зависи основно от природата и желанията на потенциалния партньор. Металният Дракон се нуждае от любов, но е възможно и да очаква да му се подчиняват.

Воден Дракон

1952, 2012, 2072

Водният Дракон е по-достъпен от Металния си събрат, остроумен и с него е лесно да си имаш работа. Тоя рядко пуска късмета от ръцете си. Независимо че чувството му за хумор не е особено добре развито, той е отличен оратор. Но пък е надарен с повече търпение от братята и сестрите си и по склонен да чака резултатите, отколкото да ги изисква незабавно. Единственото, което постоянно му пречи, е тенденцията да прескача от едно нещо на друго. Разбира човешките слабости и е готов да сподели с другите своите мисли.

Ако си мислите, че благодарение на елемент като Водата, пламъците, които са способни да изпускат всички Дракони, ще угаснат, очаква ви разочарование или дори шок, тъй като представителите на този вид могат за нула време да разрушат всичко. В същото време присъствието на Водата прави характера му по-прост, отколкото този на другите Дракони. Той в определена степен притежава такт, което позволява по-лесно да се примирите с останалите му черти.

Водният Дракон трябва да се научи да концентрира вниманието си върху една цел, иначе ще му е доста трудно.

Работата не е в това, че Водният Дракон винаги и във всичко е прав, просто има способността да ви убеди, че това е така. Само известно време наблизо и все пак на определено разстояние, и ще разберете, че са ви въртели на пръста, но ще бъде вече късно да промените нещо. Все пак Водният Дракон е добър, общителен и смел. Едва ли ще ви подведе и ако изразът „думата ми е по-тежка от камък” е верен, то той определено принадлежи на някой Воден Дракон.

Постоянството е чуждо на характера на този човек, животът с него ще е интересен и доста разнообразен. Водният Дракон е добър работник, готов да се бори с превратностите на съдбата. Скъпо му е семейството.

В личното общуване Водният Дракон може да се окаже по-дълбок и емоционален човек, отколкото изглежда на пръв поглед. Той е много чувствителен, макар че не го показва на околните, но за този, който може да го опознае по-добре, това бързо ще стане очевидно. Той мое да бъде източник на неприятности, но това не отнема от чара, интелекта и успешността му.

Дървен Дракон

1964, 2024

Дървеният Дракон е практичен и любознателен, обича да знае всички подробности и много често изоставя интересните идеи. Той не само е теоретик, но и практик, способен да осъществи ако не всичките си мечти, то поне много от тях. Той е по-тактичен от другите Дракони, има тънко чувство за хумор, а също е бизнесмен по рождение и често  е щедър и великодушен.

Макар че Драконите се смятат за малко студени, в действителност това не е съвсем така. Най-очевидното опровержение на това мнение е Дървеният Дракон. На него вероятно му е провървяло повече, отколкото на другите представители на това семейство, защото той с голяма лекота е способен да прояви любов, състрадание, храброст и честност. На първо място това го прави по-достъпен за общуване и разбиране.

Дървеният Дракон трябва да се научи да не захвърля наполовина нещата, които е започнал.

Но не трябва да си правите грешни изводи. Дървеният Дракон е също толкова праволинеен и решителен, както и другите Дракони. Може да очаквате, че както мъжете, така и жените, родени в година на Дървения Дракон, ще бъдат доста успешни в материален смисъл. Успехът им ще се отрази и на вашия живот, ако решите, че това ви устройва. Единственото, което ще трябва да пожертвате, е собственото си спокойствие.

Дървеният Дракон е страстен и дълбок любовник, може много да даде на семейството си, но винаги е зает, затова няма да си е вкъщи толкова често. Той е индивидуалист и не е склонен да се слее в едно цяло с партньора си. П-скоро ще играе своя роля в отношенията.

Но той определено може да се нарече грижовен. Не се стеснява да направи признание в любов или да демонстрира своята страст. Един взискателен партньор едва ли ще го устройва Дървеният Дракон, който винаги си остава индивидуалист. Желанието да има собствено пространство е част от характера му, затова няма да се откаже от независимостта, каквото и да му се предлага в замяна.

Огнен Дракон

1976, 2036

Огненият Дракон е честолюбив, точен и във всичко се старае да преуспее. Той е трудолюбив и уважаван заради прямотата и честността, но е също толкова затворен и прикрит. Огненият Дракон има силна воля и качества на лидер, но понякога се уповава само на своите съждения и не приема мислите и чувствата на другите.

Дали сте прекалено активен и склонен към доминиране човек? Ако отговорът ви е „да”, то най-добре оставете Огнения Дракон да си спи в пещерата. Това е възможно най-взривоопасното съчетание между знак и елемент в целия Китайски зодиак, така че едва ли трябва да се съмнявате, че Огненият Дракон предпочита да управлява своя партньор, а не да играе по свирката му.

Затвореността, присъща на Огнения Дракон, много му пречи в живота. Също ще бъде по-добре, ако започнат да посвещават околните в своите планове и се вслушват в мнението им.

Но нито една ситуация не е предопределена и Огненият Драгон също е човек на великите идеали. С него винаги ще знаете къде се намирате, дори ако това „къде” е на половината път към върха или на средата на спускането от гигантски ледник. Разбира се, Огненият Дракон силно ще иска да ви вземе със себе си и ще очаква от вас същата активност, която притежава той самият. Но повечето му партньори предпочитат да го чакат вкъщи, макар и заради това, че един любител на адреналина в семейството е повече от достатъчен.

Огненият Дракон винаги е зает, необикновено успешен и неизбежно самоуверен. В спор едва ли ще можете да кажете няколко думи сред потока, който излиза от негова страна, така че най-добре не се и опитвайте. Решение може да е пасивното съпротивление и ако добре познавате Огнения Дракон, то ще можете да намерите собствен начин за борба с пламъците и дима които понякога ще бълва този човек.

Ентусиазмът винаги е присъщ на Огнения Дракон, а към отношенията той обикновено се отнася много сериозно. Не може се нарече шегаджия, макар че е възможно да се сблъскате и с прекалено голямо количество шеги. В замяна ще получите материален успех, който Драконите обикновено постигат лесно. Те имат уникален характер и са лишени от двуличие.

Земен Дракон

1988, 2048

Земният Дракон е много по-спокоен и уравновесен от братята и сестрите си, има доста разностранни интереси и винаги е в час на това, което става около него. Той си поставя ясни цели и обикновено няма проблем с получаването на материална или морална странична подкрепа. От Земния Дракон се получава и добър организатор.

Този Дракон не лети със скоростта на светлината, макар че тези думи са относителни, понеже Земният Дракон е доста по-активен от много други знаци в китайския „зоопарк”. В същото време той е по-съсредоточен от останалите Дракони и по-често се спира, за да обмисли нещата. Това говори за възможности за успех в личните отношения, защото способността да разбереш гледната точка на другия човек е особено важна във всеки съюз.

Земният Дракон лесно намира общ език с всички и има много приятели.

Земният Дракон е добър и винаги ще е радостен да ви помогне. Този елемент не е толкова активен, макар че следва да помните, че всички Дракони имат силен дух, който не им позволява да стоят настрани по време на някое съревнование. И жените, и мъжете обичат своя дом и ще отделят време за създаването на топла и уютна за всичките му обитатели атмосфера.

Приятелството за този тип Дракон е много важно. Това е справедливо и за дълбоката привързаност, и независимо че е експерт в леглото, той също се нуждае от стабилност, която да се основава не само на сексуални отношения.

Земният Дракон е свикнал да гледа напред, преди да препусне. Но така или иначе ще се втурне и фактът, че не се увлича в гръмки спорове, не трябва да ви заблуждава относно огнената му природа. Напротив, доколкото този Дракон действа обмислено, той е доста сериозен противник, при необходимост винаги готов за дълга и активна битка. Не е ли прекалено много за най-дружелюбният от всички Дракони?

Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори