Categories: Загадки

Древни гиганти с шест пръста и два реда зъби

Съществуват много легенди и приказки за гигантски човешки същества. Историите не произлизат от специфични места, а по-скоро във фолклора на всяка култура на Земята присъства по нещо за гиганти.

От векове наред се виждат доказателства, които потвърждават легендите, но се хвърлят и доста усилия за прикриването им.

В американския югозапад наскоро е открито цяло племе от мумифицирани, червенокоси исполини с по шест пръста на всяка ръка. Ръстът на всеки бил различен, но някои достигали до 3,5 метра височина. Откритието не било изненада за местното индианско племе Паюте (Paiute), в чиито фолклор често се споменава за битки с тези огромни същества.

© locklip.com

Устните предания на племето са записани от Сара Хопкинс (Sarah Winnemucca Hopkins) – дъщерята на вожда на Паюте. В записките ѝ се споменава как гигантите са убивали и яли хора от племето. Според индианските предания гигантите са първите заселници на Американския континент, изпреварвайки индианците с хиляди години.

Според модерната наука индианците са заселили Америка преди около 11 500 години и са се разпространили доста бързо из обширния континент. Смята се, че те са ловували и избили последните огромни бозайници. Но скорошни открития карат учените да се замислят дали индианците са ловували само гигантски животни. По-широко скроените учени наистина смятат, че е имало битки между индианците и цивилизация от гигантски хора, като крайната победа е била за индианците.

© locklip.com

Истории за раса от исполини се срещат в Библията, шумерската митология, римски и гръцки сведения и при цивилизациите на маите и инките. В някои от легендите, като например шумерските, гигантите са „паднали ангели“, които живеели сред хората и им помагали да водят по-цивилизован живот.

В периода от XVIII до XX век има бум на разкопките в Централна Америка и доста сведения от аматьори археолози сочат, че регулярно са откривани тела на гиганти. Много от тях не са съхранявани правилно, а други са изчезнали мистериозно.

„Средностатистическият“ гигант бил с 50 процента по-висок от нормалния човек и поне 100 процента по-едър. Смята се, че повечето гиганти били руси или червенокоси. Имали големи чела, изпъкнали скули, много по-здрави челюсти и голямо разстояние между двата предни зъба. Странното е, че освен размера другите черти напомнят много за европейските раси.

По-необичайните открития включвали два реда зъби – един зад друг. Някои индивиди били с по шест пръста на всяка ръка и крак, но най-шокиращо било откриването на човекоподобно същество с рога.

© locklip.com

През последните години на XIX век в Пенсилвания са открити няколко скелета, които били доста по-високи от обикновения човек и притежавали по два рога над веждите си. Смята се, че телата са погребани през XIII век. Останките са изпратени в Американския разследващ музей (American Investigating Museum), а оттам изчезнали безследно.

Съществуват и доказателства за немислимата сила на тези исполини. В мина в Северен Уелс са открити над 2500 чука. Най-големият от тях тежал 30 килограма. В модерния свят никой не прави такива чукове.  Пресметнато е, че дръжката за такъв чук трябва да е дълга поне три метра.

Въпреки старателното прикриване на истината доказателствата продължават да излизат наяве. Някои смятат, че дори в катакомбите на Ватикана има останки от тези древни създания – останки, които биха променили цялостната ни представа за историята на Земята.

Locklip

Димитър Димитров

Comments are closed.

Recent Posts

  • Вдъхновение

Танцовите движения на човек са уникални, като пръстов отпечатък

Почти всеки реагира на музиката с някакво движение, независимо дали чрез леки потупвания на пръстите или пък диво буги. Неотдавнашно…

8 часа ago
  • Психология

Филмите на ужасите манипулират мозъчната активност експертно, за да засилят вълнeнието

Финландски изследователски екип картографира невралната активност в отговор на гледането на филми на ужасите. Проучване, проведено от университета в Турку,…

8 часа ago
  • Медицина

Змии са най-вероятния източник на новия смъртоносен коронавирус

Змиите - китайският краит и китайската кобра - може да са оригиналният източник на новооткрития коронавирус, който е предизвикал огнището…

един ден ago
  • Слънчева система

Удар на метеорит прекратява ледената епоха преди 2.2 милиарда години

Има около 70 000 метеорити - парчета от остатъци от космически обекти, които удрят Земята - известни на учените. Но…

4 дни ago
  • Природа

Откриха непознати досега вируси заключени в тибетски ледник

За последните 15 000 години ледник на северозападното Тибетско плато в Китай е домакин на някои необичайни гости: ансамбъл от…

5 дни ago
  • Мистерии

Скриха ли военните НЛО в Зона 51 и Розуел?

Две локации са легендарни сред търсещите НЛО. Едната е Розуел, Ню Мексико, където наблюдения на летяща чиния стреснаха града през…

5 дни ago