КУЧЕ (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Кучето винаги е неспокойно, винаги на пост, никога не почива. То винаги е нащрек, то пази. Кучето е затворено. Рядко проявява своите чувства, само в случай на необходимост. Упорито до крайност и знае какво иска.

Често е цинично и от него се страхуват заради резките му и неприятни забележки. При Кучето се забелязва стремеж да затъва в детайлите, да критикува по повод и без повод, систематично да търси някакви пререкания. В действителност то е голям песимист, който нищо не очаква от живота. Кучето винаги действа смело срещу всяка несправедливост. То е скептик, но критичният му ум, чувството за хумор и неоспоримото величие на духа го спасяват от дребнавост.

То не обича сборищата и тълпите. В областта на чувствата изглежда студено, но това впечатление е измамно. Независимо от всички тези недостатъци в него се сливат всички благородни черти на човешката природа. То е лоялно, вярно, честно, има развито чувство за дълг. Може да разчитате на него – то няма да ви предаде. По-добре от всеки друг Кучето умее да пази тайни. Много скромно. Впрочем то ненавижда както и да се изповядва, така и да изповядва другите.

Кучето има проста реч и понякога трудно изразява мислите си. Разполага с дълбок ум и никой не може да слуша така както него. Кучето внушава доверие, при това напълно оправдано. Прави всичко възможно за другите. Неговата преданост се простира дори до самоотричане. Доколкото е известно, борците за справедливост винаги са били Кучета. Всяка несправедливост предизвиква протест в него и то няма да се успокои, докато не направи всичко, за да оправи положението.

Кучето страда, когато около него има нещастия, безработица и войни. То страда за миналото, настоящето и това, което може да се случи. За щастие Кучето рядко застава в защита на глупави дела. Това е философ, моралист, човек с леви убеждения.

Кучето е великодушно и безкористно. Независимо дали живее на улицата, или в разкош, в него преобладава интелектуалното начало и то може да мине и без материален комфорт. Но ако разполага с пари, може да се обезпечи най-добре от другите.

На любовното поприще то винаги ще е идеално чисто и ще се държи честно и разумно. Но през целия си живот ще има любовни затруднения, предизвикани впрочем от неговото непостоянство и вечното безпокойство. Кучето обаче има прекрасни способности да управлява хора. Всяко общество е заинтересувано от издигането на такива хора, но никой няма такава трудоспособност и прямота, каквито притежава Кучето.

Трите жизнени фази на Кучето ще минат под знака на непостоянството. Неспокойно детство, трудна младост, зряла възраст с наченки на скептицизъм и проблеми в работата, старост, пълна със съжаления за неизпълненото.

Кучето може да е емоционално студено и необщително. Гледа критично на много аспекти от живота и се слави с острия си език. Понеже винаги е в движение, трудно е да му се постави каишка. Същевременно то може да е много нерешително и затова ненавижда да прави избор. Това може да доведе дотам, че то, без най-малкото желание, да стане причина за появата на драскотини, рани и каквото може да последва след подобен хаос.

Обикновено се смята, че Кучето, независимо че се отнася към най-приятните типове, няма морални устои. Това е доста силно преувеличено, тъй като Кучетата може да са доста верни и да съхранят ценността на отношенията, но само в случай че живеят с подходящия партньор. Все пак Кучето си е склонно към флиртове и дори към странични интимни отношения.

Харесва му на Кучето, когато е обичано, и е готово да направи всичко за важните му отношения. Неговото въображение не отстъпва на никое друго, то обикновено е умно и винаги весело. То е добър работник, но само докато се отчитат неговите интереси. Обича да пътешества, да се радва на живота и в почивните дни да си играе с децата. Всичко това е добра основа за успех, който е възможен, докато вие сте способни да прекарате с Кучето пет минути насаме. Решението е ваше, но животът с него никога няма да ви е скучен.

Кучето е символ на верността, предаността и житейската мъдрост. То винаги се нуждае от човек, когото да защитава цял живот и да се грижи за него. Кучето винаги принадлежи на своя дом, семейство, по-малко мисли за себе си, отколкото за близките, и неговата жертвеност е доста динамична. Невинаги обаче среща ответна преданост и вярност. Този човек има силна и цялостна природа, дълбок ум и добър усет. Кучето може да анализира, да съпоставя и да прави свои изводи, които безгрешно и винаги му помагат да намери правилния път.

Кучето е много трудолюбиво, има дълбоко философски подход към живота, високи и несломими нравствени принципи, широка душа и огромно разбиране за чест. То никога не лъже, винаги казва истината и само истината, дори ако това му вреди. Готово е да носи своя кръст, независимо от трудностите и опасностите.

Мнозина не разбират Кучето, смятайки го или за глупак, или за светец, но на него му е все едно какво мислят за него другите. Кучето великолепно може да разказва всякакви истории, околните обикновено слушат, затаили дъх, защото гласът на кучето винаги е тих и спокоен, а в интонацията се долавя скрита експанзия, енергия, която Кучето никога не изпуска навън.

Кучето винаги изпреварва малко своето време, разсъжденията му за живота бягат далече напред и рисуват цели картини от бъдещето – всички околни с времето срещат в живота това, за което им е говорело Кучето и започват да се отнасят към него като към пророк.

Не може да се каже, че чувството му за хумор е брилянтно, но то винаги е дълбокомъдрено иронично и спокойно се отнася дори към критиката по свой адрес. То е гордо и никога няма да приема подаяния и съжаления от околните, дори ако се намира в доста бедствено положение. Целия си живот то предпочита да заработва само и затова постоянно се труди, без да подвива крак.

Кучето винаги знае своето място и бързо се научава на необходимите неща. В любовта то е романтично, макар че обича по-скоро не самия човек, а създадения от самия него идеал. То няма да е взискателно към партньора, задоволява се с малко, а склонността му към саможертва може да се превърне в лична драма за него, ако партньорът му откровено го използва. Кучето се нуждае от физическа любов, ако партньорът не го удовлетворява сексуално, ще му изневерява, но винаги ще се връща вкъщи и ще се грижи за него.

Ако избраникът стане прекалено взискателен към Кучето и започва да му диктува условията и го върже на верига, с времето Кучето ще стане зло, агресивно и дълбоко нещастно, а агресията му ще е насочена най-вече към самото себе си. Кучето се нуждае от топли отношения, любов и приятелство, разбиране и взаимно уважение, а всичко останало може само да даде на партньора.

Жената Куче

Това е една от най-милите жени, с които можете да се запознаете. Но преди да захвърлите четивото настрани и да тръгнете да я търсите, запознайте се с някои важни факти. Като начало, независимо от нейното обаяние, успешност и сексапил, жената от този знак не е най-постоянният персонаж в света и се нуждае от значително внимание, за да не се разочарова и да остане с вас. Работата не е в това, че тя притежава природна склонност към авантюри или намерено се опитва дави измени – поведението й принципно е предизвикано от недостатъчна увереност в себе си.

Тази черта на характера на Кучетата често предизвиква разминаване в мислите и действията, в резултат на което те стават за някои хора доста трудни партньори. Наистина са й необходими постоянна подкрепа и поощрение, само тогава тя може да покаже най-добрите си качества и, разбира се, точно на вас. С нея винаги е весело да си прекарвате времето.

Разбира се, ще ви е необходима цялата ви енергия и ще получавате почивка само когато тя се чувства напълно изтощена. Жената Куче може да бъде всичко за любимия мъж, защото тя има силен интелект, добродушен нрав, топли очи и ярък сексапил.

Ако все още имате желание да продължите, едва ли ще намерите по-интересен партньор, макар че както винаги, ще ви се наложи да си платите за това. В дадения случай можете да изпаднете в затруднено положение, защото тази жена невинаги може да бъде разбрана. За тези, които все пак ще се опитат, резултатът ще си струва.

Мъжът Куче

Както често се оказва, мъжкото въплъщение на това животно се държи в живота далеч не като женското. На него също не му достига самоувереност, макар че мъжете са по-склонни да крият този недостатък зад външното перчене. Той също с неохота ще се оставя на вас в решаването на въпроси, стигнали до задънена улица, но в случая с Кучето това все пак от време на време ще се случва.

От пръв поглед мъжът куче ще ви се стори много способен, доста активен и устремен напред. Но ако сте поживели малко повечко с него, то знаете, че първото впечатление се оказва измама и истината е съвсем различна.

Кучето може да прекарва безкрайни дни, гледайки в огледалото своята душа и размишлявайки правилни ли са взетите от него решения, опитвайки се да направи от случващото се собствени изводи. Нерешителността е отличителна черта на всички Кучета и ако живеете с мъж Куче, често ще се налага да го убеждавате. В същото време той е много приятен човек, в него е лесно да се влюбиш и той няма да ви подведе, ако е щастлив и доволен от съдбата си.

Мъжът Куче е умен, има богато въображение, обикновено изглежда добре и има очарование, от което не може да се откаже, дори да иска. Но той не иска.

Мъжът от този знак може много да работи, без да се вълнува ще останат ли чисти неговите ръце. Той предпочита, ако му се представи възможност, да надзирава другите, не толкова творчески хора. Той е много добър в ролята на предприемач или художник, но не му достига енергията, за която мечта, а от време на време му е необходим лек тласък. Голяма полза може да донесе малък, незабележим натиск.

Метално Куче

1970, 2030

Металното Куче има по-самоуверен и праволинеен характер, хваща се за всяко дело смело и решително, вярва в себе си и в своите способности, ръководи се само от собственото си мнение. Кучето е упорито, а това означава, че е способно изцяло да се посвети на избраната цел. От време на време е прекалено сериозно и лесно се дразни, ако работите му не вървят така, както очаква. Има доста тесен кръг интереси. Безрезервно предан на близките.

Това страстно Куче обикновено е достатъчно добро и се ползва с всеобщата любов. Кучетата принципно са много общителни, но някои ги смятат за ограничени. Всички Кучета са дипломати по рождение и животът с Металното куче винаги ще е много интересен. То е създадено да живее зает живот и отношенията се явяват едва незначителна част от общия сценарий. Ако ви безпокои фактът, че вашето Метално Куче не ви отдава цялото си внимание, то значи не сте се спрели на верния човек.

На Металното Куче няма да му попречи да бъде по-открито и спокойно.

Верността за Кучето е относителна ценност, макар че Металното Куче ще бъде по-предано от другите представители на неговата порода. Отношенията с него трябва да се основават на физически, умствен и духовен контакт, тогава то ще бъде щастливо. Изискванията му с времето може да ви се сторят несправедливи, особено ако се отчита, че то не е готово на такава висока преданост, каквато изисква. Но животът с него ще си струва хвърлените усилия – то е необикновено, има добро чувство за хумор, обича абсурдите и притежава крайно развито въображение, особено в секса.

Но не очаквайте животът ви да бъде прост и бъдете обикновени за нападение във всяка минута, вероятно – без всякакво предупреждение.

Металното Куче е добър служител, ако работата му периодично търпи изменения. В противен случай скоро го завладява скуката и желанието да се занимава с рутинна дейност скоро пропада. То е весело, игрите трябва да го съпътстват навсякъде и няма да ви се наложи да търсите партньор за неделната разходка – имате до себе си прекрасен любовник, талантлив актьор и добър, предан приятел в едно лице.

Водно Куче

1982, 2042

Водното Куче има общителен характер; то общува добре практически с всички и без особени усилия печели приятели и единомишленици. Но то е доста безгрижно и не особено дисциплинирано, не съобразява много добре разходите си, но по отношение на семейство и приятели е щедро и неспособно нищо да откаже.

И все пак Водното Куче е толкова мило, че сякаш попадате под магическото обаяние на един от най-очарователните знаци на Китайския зодиак. Вероятно няма да можете да му откажете нищо и ако това ви устройва, ще се окажете в добра компания, защото целият свят е готов да падне в краката му. А, изглежда, му стига обаяние да очарова всички. Водното Куче е дипломат по рождение, често е заето да приглажда разрошени перчеми или да помага на представителите на другите знаци да стигнат до по-разумна гледна точка.

Следва да помни, че щедростта трябва да си има граници, иначе Водното Куче ще стане Бедното Куче. Освен това няма да му навреди да бъде малко по-сериозно.

Водното Куче се нуждае от любов, която малцина могат да му предложат. Крайно не му достига увереност в себе си, затова то често се колебае, но при това не губи необичайния си чар. Все пак редом с него вие винаги ще знаете къде се намирате, понеже то е доста практично във всекидневието. Може да постигне значителен успех почти във всяка ситуация.

Водното Куче обича да пътешества, обикновено предпочита да води активен обществен живот, може да има много приятели, но едва ли всички ще му бъдат близки. Пред вас е човек, който трудно може да бъде разбран докрай, макар че самият той може да твърди, че не крие нищо.

Не му вярвайте. Характерът на Водното Куче е доста сложен, то е способно на много дълбоки размишления. В любовта то е поетично, дълбоко и практически във всяка минута – искрено. Ако сте се влюбили във Водно Куче, независимо дали познавате силните и слабите му страни, никой няма да е в състояние да ви разубеди да бъдете с него. Просто се наслаждавайте на това, което имате.

Дървено Куче

1994, 2054

Дървеното Куче е честен и трудолюбив работник и където и да се появи, прави най-доброто впечатление. То не е така независимо както другите Кучета и затова предпочита да работи в екип, а не само. Ползва се с голяма популярност, има добро чувство за хумор и винаги взема дейно участие в делата на близките си.

То е толкова привлекателно, че е невъзможно да не се влюбиш в него. Трябва да отбележим, че в този случай ще получите точно това, което виждате пред себе си. След като го опознаете по-отблизо, вече няма да се учудвате на нищо, освен на всекидневните дреболии, понеже Дървеното Куче не обича реда и колкото се може по-често ще променя обичайните условия.

За Дървеното Куче ще бъде полезно да не се опитва да угоди на целия свят и да не позволява да го правят на глупак.

Неговата душа е истинска загадка. Дървеното Куче обича да живее на пълни обороти и няма да ви се налага да го убеждавате да се надигне от леглото. Споровете ви ще бъдат редки, ако, разбира се, не решите сами да ги започнете. Дървеното Куче е добро практически без ограничения и иска да вижда във всеки само доброто. Обикновено, когато това е необходимо, може да пребори всякакви обстоятелства.

Думите на любов й идват лесно, затова Дървеното куче няма да ви остави в съмнения относно собствените си чувства. Но понеже нещата винаги имат и обратна страна, то трябва да кажем, че Дървеното Куче изпитва наистина големи трудности при вземането на решения. А понеже иска всеки около него да бъде щастлив, временните обърквания са почти неизбежни.

Дървеното Куче се разстройва, ако на някой нещо не му харесва и в резултат може да позволи да се възползват от него. Вашата задача е в това да го отървете от безкрайните затруднения и да му оказвате емоционална помощ в моментите, когато животът постъпва несправедливо с него. Вероятно ще бъдете щастливи да облекчите болката му, защото сами се отнасяте към същия тип хора.

Огнено Куче

 1946, 2006

Огненото Куче има жив, общителен характер, то завъжда приятели с необикновена лекота, честно и трудолюбиво и обича да взема участие в различни мероприятия. Кучето има явна изследователска жилка, то е привърженик на прогресивните идеи и е способно да преуспее там, където другите ще претърпят неуспех.

Огненото Куче е доста по-активно от останалите представители на тази порода. То има силен характер и обаяние, обича да говори. Обикновено е приятно да си прекарваш времето с него. Животът ви няма да е скучен, когато до вас е такъв интересен човек, и може да сте сигурни, че повечето от дадените ви обещания ще бъдат изпълнени.

При всичките положителни качества Огненото Куче е голям инат. Ако успее да пребори тази черта в себе си, може да постигне слава и успех.

Огненото куче има крайно развито въображение, с което малко от китайските животни могат да се сравняват. Животът може да остави на душата на Огненото Куче големи рани и ако искате да станете по-близки с него, ще ви се наложи да си имате работа с тях. От време на време то може да ви се струва нелепо, в живота му постоянно присъства конфликт, макар че успява да държи проблемите на разстояние.

То даже може да бъде упрекнато, че е склонно да смята другите виновни за собствените му лични неприятности. Разбира се, не прави това със зъл умисъл, просто е неспособно да разбере колко важни може да се окажат думите му за околните. И все пак има повече положителни, отколкото отрицателни качества. Мнозина я смятат за съвършен любовник, с когото винаги е интересно.

Ако искате партньор, любовник, събеседник и дълбоко предан приятел в едно лице, търсете Огненото Куче. Помнете, че то има не един, а няколко характера.

Земно Куче

1958, 2018

Земното Куче е талантливо и проницателно и обикновено е надарено с нетрадиционна външност. То е посветено на делото си и е способно да достигне големи висоти в избраната професия. Кучето е доста сдържано и уравновесено, но умее да бъде толкова убедително, че постига набелязаните цели без особени усилия.

То е идеалистът в семейството на Кучетата и вероятно е най-благородният им представител. Земното Куче има дълбоко чувствителен характер, добре разбира другите, което обикновено кара околните да нервничат. С голяма вероятност повече от другите Кучета ще обмисля ситуацията. Както и мъжете, така и жените, родени в година на Земното Куче, са много грижовни и винаги готови да изслушат проблемите на целия свят, да вникнат в тях с вроденото си чувство за справедливост.

Земното Куче е добро, винаги готово да протегне ръка за помощ. Популярността му сред колеги и приятели е необикновено голяма.

Явява ли се Земното Куче в такъв случай въплъщение на всички достойнства? За съжаление – не. Комбинацията между знак и елемент и тук си има положителни и отрицателни страни. Трудностите излизат на повърхността, когато Земното Куче е обзето от срам или неувереност в себе си.

Трудно е да с е повярва в това, но Земното Куче определено ще се чувства нещастно, ако не напирате да вземете лидерската роля в отношенията. То мисли, че и вие като него имате революционно желание да промените този свят, и няма да разбере желанието ви да отстъпите пред трудностите.

За повечето простосмъртни не е толкова лесно да са до него и тази трудност несъмнено често ще се проявява на сцената на отношенията. Но не се притеснявайте. С опитът идва и разбирането, че животът може би не е толкова проста работа, както изглежда. Ако това осъзнаване ви изглежда цинизъм, то ще разберете, че с Водното Куче е много лесно да си имате работа, и ще се възхищавате на тези страни от характера му, които са присъщи само на него.

Земното Куче обича семейния живот, ще ви се възхищава и никога истински няма да порасне. Ако и вие можете да останете вечно млади, то това е рецептата на възможния успех.

 

Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори