ПЛЪХ (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Родените в година на Плъха често са привлекателни, целеустремени, трудолюбиви, стремят се към богатство. Доста са пестеливи и могат да забравят тези си черти само когато са увлечени или изпитват необичайно силни чувства. Те са щедри само с тези, които обичат. Стриктни до педантичност, но и често нелогични. Честолюбиви. Принципно преуспяват и постигат своето.

Не умеят да запазват външно самообладание, лесно изпадат в гняв. Обикновено са честни и открити, но много от тях нямат нищо против и да поинтригантстват.

Плъхът, противно на отблъскващото създание от градската канализация, в китайския зодиак е очарователен. Това е първият и най-важен факт, който трябва да помните, и отчасти именно по тази причина е толкова лесно човек да се влюби в този енергичен и активен човек. Неговата любов е дълбока, той обхваща и дава всичко – в краен случай поне за известно време. Но да кажем, че Плъхът е неспособен да бъде малко непостоянен, означава да допуснем същата неточност, която от време на време ще се прокрадва в думите му.

Трудно е да не реагирате на комплиментите, които е склонна да раздава Плъхът. Този знак по-лесно от другите може да очарова, неговите думи са така топли, като течен мед – толкова са сладки, и също толкова силни като най-силното вино. Когато Плъхът иска да подари своето внимание, невъзможно е да му се устои, така че вие едва ли ще се съмнявате в чувствата на потенциалния си партньор. Освен това той едва ли ще настоява да се спазват формалности, независимо какво си мислите за това, така че ако сте излишно скромни, може още от самото начало да се окажете под натиск от негова страна.

Плъхът ще доминира във всичко, но не се учудвайте, ако поиска да победи във всичко и вас. Работата не е в това, че този човек не е в състояние да ви признае индивидуално начало, просто бойният инстинкт е заложен в природата му и го кара винаги да бъде първи.

Ще преуспеете, ако още от самото начало дадете да се разбере за вашите чувства. Във всеки случай след това Плъхът никога няма да може да каже, че не сте го направили. Плъхът е надарен с чар, той прави неизличимо впечатление на околните, дори без сам да се старае да привлича внимание върху себе си и да предпочита да бъде малко встрани от основните събития. Плъхът е прагматик и всичко, което мисли и прави, има реалистично приложение. Той не е склонен да фантазира, защото не вярва в мечтите, но с удоволствие работи, защото практическата дейност му носи повече удовлетворение, отколкото умуването и фантазирането.

Преди да предприеме някоя крачка, Плъхът внимателно планира и обмисля, включвайки и заобиколни маневри в случай на непредвидени обстоятелства. Бъркате, ако свързвате този знак с познатото ви мръсно животно от канализацията – той е стриктен и ненавижда мръсотията и безпорядъка. Понякога чистоплътността му може да стигне до педантизъм. Той е честолюбив и има завишена самооценка и обикновено не се задоволява със сегашното си положение и се стреми към по-високо и благополучно.

Плановете на Плъха винаги са грандиозни, но не се отделят от земята, а се основават на реални достижения и възможности. Плъхът винаги е уверен в собствените си сили, той безстрашно върви напред и постига своето рано или късно. Животът на Плъха обаче винаги остава една голяма загадка за околните – той не обича да разпространява мислите и плановете си, а също и събитията, които стават с нейните близки.

Създавайки свой дом, Плъхът обръща внимание на неговата безопасност и комфорт и ако го питате, домът трябва да бъде крепост. Той има добра устойчивост към всякакъв род проблеми и гъвкавост, която му позволява да намери изход дори от ситуациите, които изглеждат безизходни. Както се знае, плъховете първи напускат потъващия кораб и първи чувстват приближаването на земетресения и други нещастия, затова успяват да се спасят. Благодарение на блестящата интуиция Плъхът чувства приближаването и на благоприятните моменти от живота си, затова по-често печелят.

Плъхът не е много постоянен в отношенията си, но винаги е привързан към своя дом. За да го задържите, е необходимо да създадете комфортен дом-крепост, който той за нищо на света да не напусне. Не понася нестабилните отношения, съпровождани със скандали, а приятелското и равнопоставено отношение я привързва и може да послужи за основа на стабилен живот.

Децата също укрепват отношенията, защото Плъхът много обича децата и може да стане вманиачен баща или майка. Но Плъхът е егоист и цял живот ще тегли одеялото към себе си в отношенията, но винаги ще се нуждае от разбирането и загрижеността на любимия човек. Загубил стабилност, Плъхът може да стане нервен, а увереният в отношенията Плъх може дори да се отпусне и да подари на партньора си немалко трепетна романтика.

Жената Плъх

Внимание, мъже, защото ще видите нещо наистина особено! Преди всичко помнете, че жената Плъх се съобразява с астрологията. Това означава, че практически без изключения жените Плъх имат енергия, решителност, потенциал за успех и динамизъм, присъщ на мъжете от този знак. Затова за тази жена е много важно почти във всяко действие да показвате способности и да проявявате независимост.

Лейди Плъх дълго и упорито ще се бори за свое място в живота, обикновено се държи здраво за него, дори в ущърб на съмнителни удоволствия, към които причислява и възпитаването на деца. Това не означава, че семейните дела не я интересуват, напротив, от тях се получават прекрасни родители, но само в собствените им разбирания, които може да се различават от вашите.

От вас тя ще очаква не само помощ във всички аспекти на домашното стопанство. В някои случаи върху вас може да легне по-голямата част от отговорностите. В същото време вашата партньорка ще отсъства, ще ходи на фитнес, ще общува, флиртува и като цяло добре ще си прекарва времето. Когато се върне вкъщи, заредена след контактите с външния свят, в целия китайски зоопарк няма по-внимателен партньор.

Не можете да й отнемете свободата, затова не си струва да се опитвате. Все пак, колкото и да е парадоксално, много жени Плъх всъщност искат да чувстват редом силно рамо, да имат партньор, който да милее за тях и на когото могат да се опрат в трудни времена.

Възможно е да нямате търпение на светец и да ви е трудно да свирите втора цигулка в отношенията си с нея, но това може да бъде незабравим опит за вас.

Мъжът Плъх

Нека още от самото начало да изясним един факт: мъжът Плъх едва ли ще живее спокоен семеен живот с представителка на нежния пол без някои обвинения в невярност. Причините са много прости и частично са свързани с енергията на разглеждания човек.

Мъжете Плъх са добри, внимателни и – до определен момент – пълни с решимост да следват своя собствен път и са склонни лесно да се сближават с представителите както на своя, така и на противоположния пол.

Те имат в изобилие обаяние и любов към живота, почти също толкова заразни за околните, както азиатски грип. В неговата компания ще се чувствате оценени за милиони, защото Плъхът не може да не направи това време приятно за вас и да не даде на околните да разберат колко сте важна за него. Но той не може да бъде причислен към светците и със същата лекота можете да откриете, че мъжът Плъх ви потиска и ограничава, от време на време е много ревнив и е склонен да прави това, което му харесва, независимо какво става с вас.

Плъховете обикновено преуспяват във финансовите въпроси и понеже от тях се получават добри родители, вашият мъж Плъх с радост ще си играе с децата и може да вдига двойно повече шум от тях. Дали ще бъде там, когато трябва да се сменят памперси или да се храни бебето посред нощ, не е ясно.

Мъжът Плъх може да е самохвалко, макар че, ако е необходимо, е готов да се предаде пред фактите, но все пак е трудно да бъде победен и опроверган в спор.

Метален Плъх

1960, 2020

Металният Плъх е честен и амбициозен. За да доведе нещата докрай, той е способен дълго да се труди. Не случайно той е Метален – този човек може да не е толкова гъвкав, което води до вземането на решения, които заплашват да потиснат творческото му мислене.

Независимо дали си имаме работа с мъж или жена, с техния характер трябва да се съобразяваме. Всички Плъхове умеят да постигат желаното, но при Металния Плъх се получава дори по-добре, отколкото при другите разновидности на мишето царство. Езикът му е много добре подострен и той няма да се изгуби на първата среща. Но да стигнат нещата на нещо по-различно от флирт или кратък роман, няма да е така просто, понеже Металният Плъх обича независимостта и предпочита във всяка ситуация да бъде на руля.

Металният Плъх трябва да се старае да бъде по-отстъпчив и открит към компромиси.

Присъщи са му огромно чувство за собствена важност, тъй като от ранно утро до късна вечер Металният Плъх е зает, винаги има „голям проект”, с който трябва да се занимава. Освен това е способен да постигне материален успех дори след неособено впечатляващ старт. Някои ще кажат, че на Плъховете не им достига цялостност и морал, но по отношение на Металния Плъх това не е съвсем вярно. Той има магнетизъм, така че не е трудно човек да се влюби в него, и способност да живее на гребена на вълната, което далеч не устройва всеки потенциален партньор.

Съмнително е, че някога ще успеете да разберете Металния Плъх толкова дълбоко, колкото ви се иска, защото характерът на този човек постоянно се мени в зависимост от обстоятелствата. Плъхът е добър любовник, макар че в дълбината на душата си той се вълнува от нещо по-важно, затова му е трудно да се привърже към нещо конкретно.

За него винаги е важно да направи впечатление, да се пошегува уместно, много Плъхове се славят точно с чувството си за хумор.

Воден Плъх

1972, 2032

Плъховете, родени във водни години, са двойно надарени със способност за дипломатично убеждаване и имат голяма осведоменост за бъдещите тенденции. Техен минус е, че могат да са залети до кръста: от една страна, от много информация, която трябва да се преработва, а от друга – прекалено много неща крият в своите „водни дълбини”. Понякога Водните Плъхове са прекалено чувствителни и много силно заинтересувани от свободата на избор на другите.

Водният Плъх е доста приятен човек, а естественото дружелюбие на Плъховете се засилва от присъствието на Водата. Той много добре знае какво иска от живота, което невинаги може да се каже за братята и сестрите му по елемент. Ако предмет на желанията му сте вие, то скоро ще бъдете заобиколени от приятно и малко старомодно внимание, в живота ви ще влязат розите и цялото богатство на сърцето на Водния Плъх.

Водният Плъх трябва да се опита да бъде по-открит, отзивчив (по-точно – общителен) и периодично да поема инициативата.

Водният Плъх е честен (толкова, колкото изобщо може да е честен човек, роден в година на Плъха). Той непременно ще се постарае да ви направи силно впечатление, от което да загубите почва под краката си. Макар че Водният Плъх заслужава внимание и е лесно да се влюбиш в него, той има толкова положителни характеристики, че понякога изглеждат прекалено хубави, за да са истина.

В дадения случай ние говорим за човек, който определено е способен да постигне успех, макар и не в такава степен както някои други Плъхове. Като компенсация обаче е получил обаяние и чувство за хумор, правещи живота с него необикновено интересен. Никога не подценявайте силната интуиция на Водния Плъх и поетичната му природа, развита по-силно от тази на другите Плъхове.

Ще бъде справедливо да отбележим, че не понася глупаците. Ако сте готови да му предложите себе си без остатък, то едва ли ще загубите нещо друго освен собствените си задръжки. Струва си да опознаете този човек по-отблизо.

Дървен Плъх
1984, 2044

Дървото е съзидателен елемент, затова Плъховете, родени в тези години, могат да бъдат в известен смисъл артистични. Самоуверени моралисти, те са способни да растат и да разширяват своята дейност. Но Дървото може да създаде прекалено много варианти, усложнявайки всичко, което трудно се поддава на контрол. В комбинация с нерешителната Вода това може да създаде проблеми.

Трябва да кажем, че Плъхът е един от най-милите измамници в целия китайски зоопарк. Всички Плъхове са обаятелни и напълно способни да убедят враната да изпусне сиренето от клюна си. Но което може да създава понякога съмнения, то е искреността на усилията им, понеже след като се обърнете с гръб към тях, могат да започнат да говорят същите думи на други хора. Ако даденото правило има изключения, то това е Дървеният Плъх, който е по-склонен от другите да съхрани вярност на един партньор. Като цяло той е по-надежден от другите Плъхове.

Дървеният Плъх трябва да се опита да контролира своята склонност да получава повече, отколкото му трябва, и в замяна да се концентрира върху своите средства.

Всички Плъхове са великодушни и това е особено справедливо, когато характерът се управлява от Дървото. Но върху щедростта на Дървения Плъх трябва да се спрем по-подробно, тъй като той е способен да постигне успех във финансовата сфера. Работата не е там, че той се опитва да измами някого. Дървеният Плъх избира много внимателно и в замяна на парите или усилията си иска да получи добра цена. Това означава, че в началото на отношенията може да го привлича лова, но тъй като за него това е едва половината от желаното, оплаквания от поведението му почти няма.

Възможно е да има не толкова развито въображение, но, от друга страна, това се компенсира с голямо постоянство. За мнозина потенциални партньори този обмен може да изглежда напълно разумен. Но няма да ви заблуждаваме. Дървеният Плъх е активен, предприемчив, винаги готов за романтика и има несекващ нито за миг запас от енергия. Ако сте от тези, които могат да се справят с такъв активен човек, тогава на пътя към пълното изтощение ви очаква щастлив живот. Не забравяйте да отделяте по малко време и за себе си.

Огнен Плъх

1996, 2056

Огненият Плъх е решителен, мъдър и склонен към нововъведения, което води до успех. Той може да понася периоди на усилени промени и да се приспособява към ситуациите. За съжаление понякога става прекалено страстен и ентусиазиран, несдържан в езика, което може да доведе до разрушаване на всичко, което е постигнал.

Основната област на Огъня в дадения случай очевидно се намира в опашката на Плъха, понеже неговата скорост лежи почти извън пределите на разбирането. Той е продавач по рождение и е готов, ако е необходимо, да ви убеди да купите стоката му във всякаква обстановка. Ако Огненият Плъх е зает с търсене на партньор за съвместен живот или просто за флирт и погледът му се е спрял върху вас, пригответе се да чуете признание в неземна любов, за която не може да мечтае никой смъртен.

Огненият Плъх трябва да сведе до минимум резките изказвания и да се постарае да насочи енергията си към мирни цели.

Дали ще се влюбите в него или не, зависи от това дали планирате в близко време да си купите нещо ново. Например автомобил. Както често казват нашите баби, „думите не се мажат на филия”, но този път не се вслушвайте в този съвет. И не вярвайте веднага в това, че Огненият Плъх е повърхностен.

Всички Плъхове са способни на искрена и силна любов и обикновено постигат желаното. Мистър Огнен Плъх по природа може да е доста ревнив, но да не е готов да му предявявате същите чувства. Вниманието на Лейди Огнен Плъх може да бъде привличано от почти всяко социалнозначимо събитие, и ако трябва да бъдем честни – необходим й е постоянен надзор.

Винаги е добре да се знае предварително какво ни готви бъдещето, но в случая с Огнения Плъх е толкова трудно да се надникне зад бариерата от думи и многобройни букети, че преди да се решите на сериозни отношения с него, е необходимо внимателно да помислите. По-добре е да печелите време и да не се поддавате веднага на неговото обаяние. В крайна сметка, така ще имате възможност да го опознаете по-добре и да вземете обмислено решение. Лошите качества на Огнения Плъх няма да се появяват пред вас регулярно. Такива хора няма да си играят с вашите емоции – те ги лепят като глина!

Земен Плъх

1948, 2008, 2068

Земята, комбинирана с Вода, е балансиращо съчетание за Плъховете. Земният Плъх е надарен с практичност, благоразумие, самодисциплина и способност за тежка работа. Вярно – хората, родени в тези години, могат да се движат прекалено бавно, губейки инициатива и бавейки вземането на важни решения.

Необходимо е да знаете, че всички Плъхове са активни, общителни и винаги са на пътя към нещо по-голямо. Но има и изключения от това правило в семейството на Плъховете и това са Земните Плъхове, които по природа са по-внимателни и постоянни.

Земният Плъх трябва да използва самодисциплина, за да не изостава от графика, и да дава повече свобода на въображението си.

Разбира се, те не са лишени от способността да постигат своето в живота, макар че Земният Плъх трябва да поработи по-дълго и по-тежко. Но затова пък по-дълго се наслаждава на плодовете на своя труд. Колкото до дълбоките отношения, те могат да възникнат само в случай че по-често виждате Земния Плъх, а той е толкова зает с работа, че мигновено пропада от сцената.

Ако сте успели да го позадържите и сте го хванали за опашката, ще видите романтичен човек, който не се скъпи на подаръци, комплименти и внимание. Земният Плъх не е така ревнив както събратята си. Той дори с радост е готов да признае най-добрите ви качества и да не ви завижда в нищо.

Земният Плъх е способен на искреност и ще ви предаде с по-малка вероятност от останалите Плъхове. Той ще е добър родител, готов с радост да създаде щастливо семейство. Разбира се, всичко това няма значение, ако не опознаете Земния Плъх по-добре, затова съветът към вас е не само да живеете, но и да работите заедно с него. Така ще имате възможност от време на време да си поговорите и той ще ви разбира по-добре.

 

Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори