СВИНЯ (1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Ето го рицарския характер на Зодиака. Галантна, услужлива, стриктна до крайност. Можете да й се доверите – тя няма да ви подведе и никога няма да ви измами. Тя е наивна, доверчива, беззащитна. Но не вярвайте в привидната й слабост, тя просто е миролюбива.

Свинята има малко приятели, но ги съхранява за цял живот и заради тях е способна на големи жертви. Много внимателна, особено към тези, които харесва. Свинята има жив характер, но никога няма да тръгне да ви възразява или противоречи, ако ви обича. Накратко, тя не е предразположена към увъртания и ще направи отстъпки, за да избегне спорни моменти, макар и да е сигурна в своята правота. Понеже е импулсивна и честна, винаги губи в полза на този, който е по-малко съвестен.

Тази особа може да се посвети на всяка професия – винаги се проявява като добросъвестен и трудолюбив работник. Благодарение на своята чувствителност може да постигне успех в някои видове изкуство. Но нещата могат да вземат и неприятен обрат. От материална гледна точка винаги ще намери това, което й е необходимо за препитание. Ще има пари и работа и за това не е необходимо да хвърля големи усилия.

В течение на целия си живот Свинята може да получава подкрепа, която да й помогне да постигне най-големи върхове. Народната мъдрост гласи, че „винаги й дават храна със задни мисли, за да затлъстее и да я изядат на Коледа”. Затова трябва да бъде внимателна и да не се доверява на всеки. Обикновено злоупотребяват с нея. Същото става и в областта на чувствата. Тя често ще бъде любима, но и нерядко – заблудена и разочарована.

Като добър играч, Свинята никога няма да демонстрира съревнователен дух. Тя е толкова безпристрастна, че за сигурност в своята правота ще си задава безкрайни въпроси честно и лоялно ли постъпва в един или друг случай. Необикновено искрена – до такава степен, че напълно унищожава съмненията, обезоръжавайки своите противници. Ако все пак излъже, то е в краен случай и само за самозащита.

Макар че е умна, в нея няма хитрост. Често се случва да е неподготвена, понеже е безпомощна срещу лицемерието и може да се обърка в опити да се оправдае. Тя винаги вярва на това, което й се говори, и изпитва потребност да даде доказателства за това, което казва самата тя.

Свинята е весел другар в компания, рядко говори, но ако си го позволи, то изговаря всичко наведнъж и нищо не може да я спре, докато темата не бъде изчерпана. Както и Маймуната, Свинята е интелектуалец. Тя има голяма жажда за знания. Много чете, но безразборно. Има вид на добре осведомен човек, но може и да не е съвсем така.

Под благодушния й вид се крие воля и дори властност. Каквито и да са нейното честолюбие, набелязаните задачи и цели, тя изпълнява своя дълг с всички сили, на които е способна. Тази вътрешна сила е велика, никой не може да й се противопостави. Ако Свинята е взела някакво решение, вече нищо не може да я спре. Но преди да го вземе, дълго ще претегля всички за и против и може да остави впечатлението, че се колебае и не знае какво иска. Грешка – тя отлично знае, но за да избегне усложнения, й се налага толкова дълго да размишлява, че понякога това вреди на крайния резултат.

Случва се да е избухлива, но не обича скандалите и пререканията. Добра и внимателна е към любимите и познатите, макар че лично нейните семейни дела невинаги вървят гладко. Стреми се да ликвидира всички конфликти и не допуска продължителни разногласия.

Каквито и сложни проблеми да стоят пред нея, тя никога не отпуска безпомощно ръце, макар и да действа под влияние на моментен порив.

Свинята е сложно създание и за мнозина е непонятна. И двата пола имат много дълбок характер, те са чувствителни и понякога мечтателни. Също са и необикновено добри, готови да направят практически всичко за любимия човек и обичат да проявяват загриженост. Свинята е много сантиментална, но вероятно ще отрича това, така че съгласете се с нея. Трудности в отношенията са вероятни дори на най-ранните етапи, затова Свинята рано насъбира опит и се старае да остане с един и същи партньор за цял живот.

След като Свинята ви е дала своето сърце, едва ли ще може да ви откаже нещо. Възможно е причината да е в това, че постоянно я използват и че рядко е щастлива в личния живот. В случаите, когато това е прекалено очевидно, тя започва да не вярва на цялото човечество и изобщо може да се откаже от контакти. За щастие подобни случаи са редки, тъй като тази мила особа, била тя от женски или мъжки пол, обикновено може да предложи на партньора си прекалено много.

Свинята е добър работник, неуморен родител и страстен любовник. Тя рядко първа прави контакт и от време на време може да е ужасно самоуверена.

Искате ли да имате до себе си човек, който до смърт ще се бори за вас, ако това е необходимо? Е, Свинята е точно такъв. Тя едва ли ще се изкачи на върха на някоя планина, за да изкрещи оттам, че ви обича, но може да докаже чувствата си както материално, така и в личното общуване, и никога няма да се умори да ви демонстрира своята благородност и привързаност. Нито едно ваше желание няма да остане незабелязано.

Свинята, в сравнение с другите знаци от източния зодиак, се отличава с безгранично добродушие, миролюбие, порядъчност и честност. Това е толкова открит и честен човек, че веднага предразполага към себе си различни хора. Тя често става душата на компанията и най-приятният гост, сътрудник, събеседник и т.н.

Този човек не се бои от проблеми, много е устойчив към всякакви катаклизми и жизнени перипетии, освен това постоянно помага и на другите около себе си, като го прави абсолютно безкористно. Независимо от видимата мекота и гъвкавост Свинята има много силна воля, здраво честолюбие и при желание може да превземе всеки връх в живота си, уверено надминавайки други умни и силни конкуренти.

Тази особа всячески ще избяга кавгите, няма да отстоява правата си с пяна на уста, но лесно ще постигне същия резултат с добро отношение към околните, с помощта на слово и дела. Този човек винаги се нагърба с големи отговорности и с чест се справя с тях – ако е необходимо, лишавайки се от покой и дори от сън.

Понякога Свинята е толкова услужлива, че поема върху себе си и работата на другите, ако вижда, че им е трудно, но съвсем не мисли за своите трудности. При такова темпо на живот този представител на Китайския зодиак може дори да се поболее от преумора, но никога няма да се отметне от думата и обещанието си и ще изпълни всичко докрай.

Някои хора, които са далече от астрологията, смятат знака Свиня за слаб. Пак грешка, защото всъщност това е най-синият сред силните знаци. Него няма да го разколебае практически нищо, волята му е несломима, а след неуспехи и поражения няма да престане да обича този свят и всички хора – с такива качества не може да се похвали нито един знак от Зодиака.

Свинята е твърда и в своя светоглед и понеже е материалист, предпочита конкретната практическа работа и осезаемите цели и в същото време не се отказва да пофантазира върху бъдещето, ясно представяйки си своята цел и предназначение в живота. Като човек с трезво мислене, тя осъзнава, че най-доброто в живота може да се постигне само с честен труд и добро отношение към околните.

Този човек е способен повече да дава, отколкото да взема, а под „добър живот” разбира не висока длъжност, власт или несметни богатства, а спокоен, справедлив и хармоничен живот в света и в съгласие с хората и със собствената си съвест.

Свинята има доста способности и таланти по рождение, но никога не се хвали с тях. Ако започне да се развива в една посока, то изработва висок професионализъм в тази сфера. Тя има обемна памет, умее да анализира, обобщава много факти и нюанси. Там, където Свинята се труди, винаги има висок авторитет както сред колегите, така и сред ръководството и при желание може да направи главозамайваща кариера, за каквато другите знаци могат само да мечтаят.

Свинята винаги жадува за любов, защото любовта и страстта я зареждат с необходимата енергия и й дават стимул за движение напред. Тя избира за партньор също такъв добър и общителен човек, каквато е самата тя, и образува с него здрав дружен съюз. Но ако сексуалните й отношения са далеч от страстта, която й харесва, тя ще търси удовлетворение настрани.

Жената Свиня

Тук се срещаме с една от най-чувствителните особи в нашия свят. Жената Свиня е съблазнителна и има сексуалност, способна да накара дори и слон да се върне от пътя си. Обикновено не можете да я сбъркате, защото все има някой поглед, обърнат към нея.

Не можете да я наречете бъбрива – за да изрази своите чувства, са й необходими само няколко думи. Независимо от това много жени, родени в година на Свинята, са поетични и смятат този дар за символ на своята чувствителност, която при тях е много дълбока.

В любовта жената, родена в година на Свинята, за по-малко емоционалните знаци може да е непосилно бреме. Мис Свиня винаги на някого в нещо помага и когато станете очевидец на действията й, ще се присъедините към нея без излишни въпроси. На такъв човек винаги е трудно да откажеш, защото той има необикновен дар за убеждение, на който трудно може да се противостои.

Свинята може да е трезва, а може и да е пияна, и вие никога няма да можете да разберете защо в този момент от време е избрала точно такова поведение. Тя може да е много затворена, а след това – плашещо лекомислена.

Сложно съчетание наистина и разбира се, неприсъщо на всяка жена, родена в година на Свинята, но ако все пак сте се влюбили в такава особа, то вече сте паднали в мрежите, така че не обръщайте внимание на никакви съвети. Не е важно какво се опитва да ви каже останалият свят, вашите инстинкти говорят по-силно. Не им се съпротивлявайте – такава любов се случва изключително рядко!

Съпругът принципно ревнува Свинята, защото вижда нейния успех сред представителите на противоположния пол и чувства, че тя се нуждае от повече страст, отколкото може да й даде. Домът и семейството за Свинята са всичко, тя с удоволствие ще се грижи за мъжа и децата си, а ако е необходимо – ще жертва кариерата заради семейното благополучие и щастие.

Мъжът Свиня

Тук се натъкваме на мъж, който невинаги е в съгласие със себе си. В същото време роденият в година на Свинята мъж е много грижовен и няма да ви подведе в нито една ситуация, когато за това има възможност. Той има дълга памет, но пази в нея само хубавото и ако вие се окажете сред спомените му, той ще се отнася към вас много добре.

Мъжът Свиня е щастлив да провежда времето си в дома със семейството, но може и да се ориентира към външния свят. Той е малко ленив и от време на време не би имал нищо против да наблюдава как расте тревата на поляната, което се отразява много добре на разбитата му нервна система.

Ако е решил да направи нещо, едва ли ще се намерят обстоятелства, които да му попречат. В повечето случаи, ако се опитвате да му противостоите, няма да има особен смисъл.

Следва да ви предупредим, че той може да бъде доста ревнив – това е едно от най-непривлекателните му качества. Добра доза увереност в себе си вероятно ще предотврати такива ситуации, макар че ако вече е започнал да проявява склонност към обсебване, това едва ли ще може да се промени.

Когато е достигнато високо ниво на разбиране, няма да съжалявате, ако се опитате да го опознаете по-добре. Той е способен на много дълбока любов. Може дори да е поетичен, ще го интересува загадъчното, а също и местата, свързани с вода.

В повечето случаи това е добър и верен партньор, но пълното доверие може да бъде проблем за него.

Метална Свиня

1971, 2031

Металната Свиня е най-честолюбивият от всички елементи на този знак. Тя е енергичен, целеустремен и зает с най-различни неща човек.

Това е открита личност с определени възгледи, макар че понякога е прекалено доверчива и приема всичко за чиста монета. Металната Свиня има прекрасно чувство за хумор и страст към всевъзможни веселби. Има дружелюбен, приветлив характер и принципно много приятели и почитатели.

Родените в година на Свинята заслужено се ползват с репутацията на много чувствителни хора. Невинаги е лесно да ги разбереш, природата им си има и скрита страна, в която е трудно да се вникне. В отношенията могат да бъдат искрени и доброжелателни и това като никога е вярно за Металната Свиня. В дадения случай нейният характер обединява емоционална сила и тънкост на душата.

Металната Свиня трябва да работи най вече над склонността си към излишна доверчивост.

Металната Свиня е дълбока натура, тя има практични навици и естествена способност да възприема света като единно цяло. Сигурно затова се опитва да му помогне.

Комбинацията от знака Свиня и елемента Метал предизвиква естествено възхищение пред магическия, поетичен подход към живота. В същото време този човек трудно може да бъде разбран докрай и вие цял живот може да се чудите на това, което се появява на повърхността на този емоционален океан.

Но наистина няма защо да се съмнявате във взаимната симпатия или земното чувство на любов, което Металната Свиня проявява по-забележимо от другите знаци. Тя не е толкова взискателна в сравнение с братята и сестрите си, затова няма да ви се наложи да правите нещо специално само защото трябва да е доволна. Личният успех й се удава с лекота, тя е много добър служител, прекрасен, дори прекалено грижлив партньор и истински приятел. Предаността обикновено е вродено качество тук.

Металната Свиня обикновено не бърза и в същото време е способна на много интензивни чувства. Как ви се струва, а? Такива хора обаче с възрастта предпочитат по-стабилен начин на живот и понякога дори им е необходим външен стимул, за да се размърдат.

Водна Свиня

1983, 2043

Този вид Свиня има наистина златно сърце. Тя е много великодушна и се старае с всички да поддържа равностойни отношения, макар че заради своята наивност често става жертва на зъл умисъл.

Независимо че принципно води тих начин на живот, кръгът на интересите й е достатъчно широк. Тя много обича компаниите, често е тяхната душа, а като работник има безценни качества – трудолюбие и чувство за дълг, затова практически винаги преуспява в избраната професия.

Ако в комбинацията между знака Свиня и елемента Вода има проблем, то той е в това, че Водната Свиня често си избира неподходящ партньор чак през зрелия живот, а след като мине известно време, започва да съжалява.

Повече от всички други Водната Свиня трябва да е твърда, да защитава интересите си и да се научи да различава черното от бялото.

Това не е най-активният от представителите на този знак и е създаден да бъде под защитата на по-силен знак. Често Водната Свиня не осъзнава собствените си сили, разбирането на своите възможности идва при нея само с възрастта. Тя обича разкоша, задължително посвещава време за собственото си тяло и е сред най-претенциозните сред представителите на другите елементи.

Водната Свиня обича продължително и силно. За да вървят нещата както й се иска, тя е готова да пожертва практически всичко. Смята за необходимо да посвещава голяма част от силите и времето си за семейството и този въпрос за нея е по-важен от всички други, взети заедно.

Емоционална е, макар че и тя е трудна за разбиране. Отчасти това се дължи на факта, че такива хора сами не познават себе си толкова добре, колкото им се иска. През повечето време не им достига увереност в себе си. Водната Свиня може да е доста прикрита, предпочита да държи тайните на душата си под похлупак.

Обикновено можете да я познаете по приятния външен вид. Този представител наистина е много сексуален и едва ли ще страда от липса на кандидати, много от които са готови да рискуват всичко, за да го имат. Но точно в това се крие проблемът – хората обикновено искат да я имат в леглото. В началото това може да я устройва, но с времето започва да реагира отрицателно на постоянните мераци.

Доброто и реалистично начало в отношенията в случая с Водната Свиня е много важно.

Дървена Свиня

1995, 2055

Дървената Свиня има дружелюбен характер и убедителна реч. Тя привлича приятели и поддръжници със завидна простота. Този човек обича да е в течение на ставащото и често се нагърбва с непосилни задачи.

Тя е предана на партньори и приятели и за нея е удоволствие да оказва на ближния помощ, която е по силите й. Дървената Свиня обикновено е оптимист, води активен начин на живот и не е лишена от чувство за хумор.

Ето още една Свиня, пълен със съчувствие към околните, и за описанието на нейния характер повече подхожда думата „съпреживяване”. В повечето случаи за много хора този един факт е достатъчен, за да я смята за идеален партньор.

Дървената Свиня за съжаление понякога страда от своята добронамереност – прекалено често се захваща с неща, които не са й по силите. Трябва да се научи да казва и „не”!

Дървената Свиня е добра, ласкава, способна на дълбоки чувства и вероятно малко по-стабилна, отколкото представителите на нейния клан. Присъщи са й постоянство и емоционално спокойствие, тя умее да приема нещата реалистично, което невинаги е типично за другите представители на знака. Дървената Свиня иска да помогне на света и предпочита да прави това с помощта на ентусиазъм и въображение.

Тя може да създаде топла обстановка, необходима за преодоляване на трудностите, а основният й мотив е стабилността. Отчасти това е свързано с разбирането на собствените дълбоки потребности и способността да се справя с отделни черти на своя характер.

Безспорно това е весел човек, способен с хумор да се отнася към много неочаквани обстоятелства, които ни поднася животът. Дървената Свиня е готова и на сътрудничество и знае, че постигането на успех в личните отношения става само по пътя на компромиса. За много от братята и сестрите й този път е непостижим.

Дървената Свиня обича разкоша и с часове може да се наслаждава на комфортната домашна атмосфера и макар че не може да се нарече мързелива, тя вероятно е най-малко активната от всички други представители на този знак. Тази черта не се отнася до сексуалните й отношения, тъй като Дървената Свиня е родена, за да им се наслаждава, тъй като ги възприема като продължение на собствената си чувственост, а нея тя разбира прекрасно. Е, вярно е, че от време на време може да е малко смахната.

Огнена Свиня

1947, 2007, 2067

Огнената Свиня е енергична и предприемчива, справя се с всяка работа доста добре. Представителят на този знак е праволинеен в изказванията и често предприема съзнателни рискове в името на постигане на целите, но лесно се разсейва и губи интерес. Във финансово отношение обикновено й върви, тя е известна и със своята щедрост.

Определено това не е най-простият за разбиране характер, най-вече поради това, че силата на Огнения елемент действа съвсем в друга посока от тази на общата енергия на знака Свиня. Този човек явно ще се различава от другите, той вероятно ще е толкова дълбок, че ще ви е необходима доста дълга връвчица, за да се доберете до дъното на неговата душа. От самото начало може да ви посъветваме да не се опитвате да го правите.

Единственото, което можем да посъветваме Огнената Свиня, е да бъде по-предпазлива, вместо да се захваща за всяка работа.

Повечето хора, които са щастливи с Огнената Свиня, се примиряват с това да разбират, а не да анализират ставащото. Тази особа е напълно способна да постигне голям успех в живота. Това в еднаква степен се отнася както до личните отношения, така и до работата.

Тя може да ви почувства, но е способна и на това да превърне желанието да бъде на ваша страна в умение да променя обстоятелствата по своя воля. Това е особено вярно в любовта, тъй като Огнената Свиня умее да подкрепя своя партньор и семейството си и с радост ще пожертва за това всичко, което има.

Огнената Свиня може да ви се стори малко властна, но тя има магнетизъм, сексуалност и живост, различни от всички останали знаци от Китайския зодиак.

Тя има магическата способност да обръща практически всяка ситуация в своя полза. Можете да я обичате или ненавиждате, но не можете да я игнорирате. Животът с нея невинаги е лесен, но вероятно ще бъде много интересен и разнообразен. Точно затова човек, който е бил с Огнена Свиня достатъчно дълго време, вероятно не може да се задоволи с нищо по-малко.

Земна Свиня

1959, 2019

Земната Свиня е наистина добра душа, прекрасен организатор, разумно се разпорежда със средствата си и добре се оправя в бизнес. Тя може и да води активен обществен живот, макар че понякога може да прекалява с алкохола.

Това трябва да е един от най-щастливите от представители на знака Свиня, може би защото тези животни обичат да се намират близо до земята и дори да се въргалят в нея. Не забравяйте, че всички, родени в година на Свинята, са много чувствителни и това е особено вярно за Земната Свиня. Разбира се, тя не е най-динамичният представител на семейството. Това е много сдържан човек, той няма да участва в кавги, ако за това няма абсолютна необходимост. Земната Свиня е крайно дружелюбна и може да направи много за близък човек.

Точно на слабостта към чашката трябва да обърне внимание Земната Свиня.

Вероятно това е най-семейната от всичките си братя и сестри и обикновено се стреми да си намери най-подходящия партньор и колкото се може по-рано да се сдобие с дом. Затова търси човек, който ще раздели с нея семейните ценности.

Но Земната Свиня не бива да си позволява да се успокоява много, защото в такъв случай ще се налага да бъде подтиквана към движение. Старайте се в живота й да има разнообразни интереси и редът периодично да се променя.

На нейния потенциален партньор ще му е по-лесно да я привлече в постелята си, отколкото после да я извади оттам. Земната Свиня отделя много внимание на чувствата си и затова определено не подхожда на всеки. Струва си да я убедите, че зад оградата на градината се намира много интересен свят.

 

Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори