ТИГЪР (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Тигърът е противоречив, дори недисциплиниран, и има избухлив характер. Винаги е готов да въстава. Той е от този материал, от който са направени революционерите и вождовете. За нещастие,както и всички шефове, невинаги заслужава доверието, което му оказват. Когато той вика: „Напред!” – в работата или в любовта, а също и на война, хората трябва да се замислят, преди да действат, и дори да го държат за палтото. Тигърът може да доведе другите до катастрофа, слабостта към риск при него стига до безразсъдство и до несъзнавани действия.

Трудно е да се устои на неговия магнетизъм. Естествената власт му дава преимущество. Той н обича да се подчинява, но ще подчинява другите. И го уважават. Никой не се осмелява да му каже истината. И дори когато се опитват да го премахнат, пак го уважават и почитат.

Ако успява да мисли, преди да действа, и вземе под внимание съвета да бъде внимателен, той може да постигне голям успех. Борец по природа, рязък и избухлив, той е способен да се жертва заради делото. Упорит и дребнав, той често с някого е в конфликт. Егоист в детайлите ,способен на безкористност във великите дела. Тесногръд, той не се доверява на никого.

Тигърът винаги е напред, презира установената власт, йерархията и консервативните умове. Парадоксално, но той може да отстъпи пред приемането на важно решение чак до момента, когато да го вземе, вече е късно. Тигърът може да е военачалник или ръководител. Тоой дори може да стане опасен престъпник.

Той обича всички видове дейност, в които има риск. Същото се отнася и до жените Тигри, които винаги първи ще обявят война, обикновено в името на завоюването на някакви права. Тигърът обикновено не се интересува пряко от парите, но може да направи състояние.

Тигърът е човек на необикновеното действие и изключителната съдба, на неочакваните ситуации. Той е воин, чувствителен, емоционален и способен на дълбоки размисли и силна любов. Но понеже е доста страстен, рядко е щастлив в любовта. Жените Тигри пък често се впускат в множество приключения, които често завършват лошо.

Първата фаза от живота на Тигъра обикновено минава спокойно и без особени трудности. Втората е страстна и бурна. Ще му се налага да решава проблеми от всякакъв вид – финансови, лични отношения, съпружески, домашни – нищо няма да му се размине. Ако тези проблеми не бъдат изгладени напълно, те могат да преминат в третата фаза, която свършва с мир и спокойствие, ако той доживее до старост.

Но всичко зависи от това по кое време на денонощието е роден Тигърът. Роденият през нощта, особено около полунощ, ще избягва капани от всякакъв вид и животът му няма да е така бурен, за разлика от Тигъра, роден след изгрев-слънце, особено на обяд. Той ще е страстен, рязък и подложен на много опасности.

Е, поне няма да му е скучно. Тигърът, роден през деня или нощта, никога не трябва да разчита на спокоен живот. Впрочем той няма и да го поиска. Пълен със случайности, животът му ще е страстен и бурен. Вкусът към риск го подтиква към постоянна игра със собствената си съдба.

Родените в година на Тигъра са чувствителни, склонни към размишления, но и често раздразнителни хора. Обикновено се ползват с уважение, но често влизат в конфликти. Нерядко взимат прибързани решения или стигат до правилното решение прекалено късно…

Като цяло иначе това са мъжествени, силни хора и хората ги оценяват по достойнство.

В целия китайски „зоопарк” вероятно няма по-загадъчно животно от Тигъра, и това как той ще реагира и действа, когато го споходи любовта, почти изцяло зависи от обстоятелствата. Ако смятате мъдростта, че вратът на вълка е дебел, защото си върши работата сам, за вярна, то ще знаете какво можете да очаквате и едва ли ще сбъркате.

„Ей, почакайте – ще кажете вие, – моят Тигър е дружелюбен, общителен, добър и много страстен!” Това е вярно, но сигурни ли сте, че знаете какво действително става под повърхността на това оживено море? Ето, точно в неговите дълбини в най-голяма степен се проявяват всички парадокси. Тигърът винаги нещо търси и невинаги знае какво точно, и това може да създава трудности за всеки възможен партньор. По тази причина, а също и по ред други, съвместният живот с Тигъра може да се окаже далече не толкова прост, ако не сте добър психолог с търпение на светец.

След като приключите с тези въпроси, може да ги оставите без по-нататъшно внимание, тъй като повечето Тигри при правилен емоционален и интелектуален подход се оказват идеални любовници. Но всички ние търсим напълно предсказуем партньор и затова получаваме особено удоволствие в компанията на Тигъра. Той е дружелюбен, винаги готов да се посмее над добрата шега и да танцува с вас до разсъмване. Умен е и лесно се приспособява към околните. Тигърът ненавижда рутината, затова от него може да се очаква разнообразие в излишък, а също и постоянна готовност да поддържа огъня на страстта.

Тигърът притежава голямо мъждество и енергичност, силна воля и характер – все качества, благодарение на които той се бори с всяка несправедливост в живота си. Това е много мъдър зодиакален знак, който винаги има свои нови гениални идеи. За съжаление Тигърът е увличащ се човек и много от идеите му така и не намират логичен завършек, затова той лесно превключва на по-интересни и перспективни неща, оставяйки недовършената работа настрани. Този човек може да предизвика целия свят, околната действителност, безстрашно се хвърля в борба, извършва необмислени постъпки и за много от тях после съжалява.

Тигърът е много силна личност с ярка харизма и късметът го съпътства. Той буквално привлича успеха, но невинаги се ползва от благоприятните възможности да подобри живота си. Тигърът е много горд, той няма да проси помощ, никога няма да се жалва от живота си или от злата съдба, предпочита да понася неприятностите твърдо и сам. Тигърът може да стане наистина велик човек, ако използва всичките си таланти и малко понамали нездравите амбиции, или да загуби и разруши всичко, ако импулсивността, агресията и амбициозността му превъзхождат всички останали качества в неговия характер.

Репутацията за Тигъра има голямо значение и той ще се постарае да не прави неща, които могат сериозно да я подкопаят. За него е важно как изглежда в очите на околните. За да направи впечатление, Тигърът ще използва цялото си обаяние, красноречие и поведение. Хората са привлечени от неговата откритост и честност, но ако той е прекалено праволинеен в изказванията, може да си създаде много врагове.

Невъзможно е да му се въздейства по никакъв начин, да му се повлияе, а от директен натиск той изпада в гняв, протестира срещу чуждата агресия и отстоява своята собствена. В живота Тигърът не се подчинява на никого, дори ако той е обикновен работник, затова често Тигърът си има конфликти с ръководството. Самият той е способен да въведе ред и дисциплина в най-безнадеждния колектив и да накара всички да му се подчиняват.

Тигърът е много трудолюбив, любовта му към работата е пример за другите, той може да организира работата по най-добър начин. Заради нея той може да пожертва дори своите интереси, но тя наистина трябва да е интересна, да го води напред, да му дава перспективи, иначе дори няма да й обърне внимание. Тигърът почти никога не чувства умора, затова често е способен бързо да възстановява силите си в процеса на работа или след съвсем кратка почивка.

Този представител на зодиакалния кръг винаги е увлечен от работата, от самия процес, от нови впечатления. Тигърът ще бъде добър ръководител, независимост какво управлява.

В отношенията с любимия човек за Тигъра е много важна емоционалната, духовната връзка. Неговата любов винаги е гореща и силна, той се стреми към развитие на отношенията, към тяхното подобрение. За съжаление Тигърът може да се увлече и по други кандидати за неговото сърце. Затова партньорът, който иска да задържи Тигъра винаги до себе си, трябва доста да се постарае, за да завоюва всеки ден неговия интерес към себе си и семейния живот.

Жената Тигър

Не е ли истина – в цялото животински царство няма по-красиво и удивително животно от тигъра! Древните китайски легенди са прави в избора си на животни за хороскопа, затова не се учудвайте, ако Мис Тигър е сексапилна. Това може да ви се струва несправедливо, но макар че процентът привлекателни хора в този знак са повече от нормата, основната привлекателност на жената Тигър е нейната индивидуалност.

Можете да я наречете ярка, въздушна, жива и интересна. Ще я забележите в същата минута, когато тя се появи, защото в нея има нещо, което можете да почувствате дори с гърба. Тя е въплътен магнетизъм и обещава сексуалност, способна да срази дори Казанова.

Тя няма да се притеснява да ви даде да разберете какво чувства и може да ви лиши от дар слово със своята прямота и увереност, която сякаш извира от всяка клетка на нейното тяло. Ако инстинктивните ви реакции ви държат по-далеч от такъв праволинеен подход, то най-добре от самото начало се вслушайте във вътрешния си разум, тъй като жената Тигър е много силен човек и определено не е за всеки.

Тя никога няма да ви кара или принуждава да правите това, което е против убежденията ви, но можем да се обзаложим, че така или иначе ще направите това, което иска тя, защото винаги ще намери начин да ви убеди. Тя е парадокс, обвит в загадка, затова нейният облик и навици често се разминават с потребностите й.

Мъжът Тигър

Жените от всички знаци трябва да са внимателни с Тигъра, защото след като веднъж го хванете за опашката, вече няма да можете да го пуснете. Той, разбира се, е обаятелен, но навярно изобщо не прилича на това, което си представяте за него, докато гледате прекрасните му ивици. От самото начало той ще се старае да ви направи щастлива и ще ви демонстрира с всички достъпни средства, че вие за него сте номер едно.

Истинските трудности започват, след като дойде време да се питате трябва ли да вярвате на медените слова, които са готови да се излеят от устата му. Откровено казано, ако той има причина да се радва на съдбата си, по-скоро ще ви казва истината. Но той не е най-постоянният от знаците на Китайския зодиак. Неговата привързаност е пряко свързана с това доколко събитията съответстват на плановете му.

Мъжът Тигър предпочита интелектуалното, а не физическото развитие, но понеже е доста елегантен звяр, вероятно ще изглежда много добре. Той може да ви се стори като Принца на бял кон, Харисън Форд и Шон Конъри в едно лице, защото в характера му, изглежда, е заложено всичко, което е възможно. Но не всичко, което блести, е злато, затова пригответе се и за порция лоши новини.

Мъжът Тигър, както и животното, в чиято чест е наречен този тип, не знае умора и често тръгва на лов. Той е точен в думите си, толкова точен, че е готов да ви остави свободата на избор. В реалността това може да не е така важно, защото той великолепно умее да убеждава другите в собственото си мнение. И вие ще му прощавате отново и отново просто защото той си е такъв.

Метален Тигър

1950, 2010, 2070

Металният Тигър е доста настойчив и тщеславен. Той неуморно ще се труди, докато не постигне своето, дори ако плановете му се променят няколко пъти. Но той е доста нетърпелив и бързо излиза от релси, ако не всичко върви така, както му се иска.

Той има ярка външност, него го уважават и му се възхищават.

Металният Тигър трябва да се научи на търпение.

Понякога се смята, че Тигрите са доста сдържани емоционално и като представители на семейство котки, обичат да се разхождат сами. В това има частица истина, но в случая с Металния Тигър то не е толкова справедливо както при другите. От време на време той ще бъде далечен и дори пресметлив, но неговият дух е силен и той умее да убеждава другите в това, което иска.

Тигърът принципно е тесногръд и металният вариант на тази голяма котка не е изключение. Макар че Тигърът може да въплъщава в себе си практически всеки тип на характера, той предпочита ролята на романтик, понякога дори на абстрактен мислител и може до края на живота си да пребивава в състояние на гладуващ актьор.

Металният Тигър в своите навици повече от другите е склонен да следва модата, предпочита да се облича оригинално, но не странно. Обикновено той е добър работник и има способности на ръководител. В отношенията си той се нуждае от постоянна емоционална и интелектуална стимулация и е напълно способен да регулира живота си. Ако ви се струва, че тези черти не могат да се нарекат привлекателни, пригответе се да разберете за тези черти на Металния Тигър, с които или трябва да се примирите, или да се оттеглите.

Малко е вероятно, че личността на Тигъра ще се промени с течение на времето, той ще остане верен на себе си и денем, и нощем. Работата е там, че не е лесно той да бъде разбран, тъй като виждате само повърхност, зад която се крие неизследвана дълбочина. А нейните предели може да достигнат малцина.

Все пак Металният Тигър е добър партньор, способен е и може да издържа семейство. Той има малко емоционални проблеми и много добре знае как да осигури дома си.

Воден Тигър

1962, 2022

Този Тигър има разностранни интереси, обича да експериментира и да се занимава с всевъзможни изследвания. Той има гъвкав, проницателен ум; този човек е добър. Независимо че понякога може да е удивително нерешителен, в кризисни моменти винаги запазва спокойствие и издръжливост.

Той лесно завързва взаимоотношения и обикновено винаги постига желаното благодарение на способностите си. Водният Тигър има необичайно богато въображение, а сред събратята му не са малко ораторите и талантливите писатели.

Водният Тигър трябва да възпитава повече увереност в себе си и в собствените си сили.

И все пак, най-трудно е да се разбере този представител на семейство Тигри. Основната причина е в това, че Тигърът привидно е спокоен и дори студен, докато Водата внася в неговия характер разбиране и желание да се „храни”. В този случай неговите качества вероятно няма да са така забележими.

Водният Тигър определено е много интересен за околните и затова привлича вниманието им. Той често говори от името на този, който е лишен от тази привилегия, и действа от негово име. Лесно може да намери мястото си в живота благодарение на артистичните си способности.

Но дори без да иска никого да измами, Водният Тигър често попада в сантиментални истории. Склонността му да се държи по подобен начин винаги може да бъде оправдана на интелектуално равнище и външната „студенина” на Тигъра няма да пострада от това.

Правилата и нормите за този човек означават малко, той обича да си прекарва времето добре. Водният Тигър има вроден либерален вкус и можете да го срещнете както на рок концерт, така и на представление на симфоничен оркестър.

Любовта за Водния Тигър е нещо повече от рози и бонбони. Това е интелектуален процес и към него трябва да се отнася по същия начин, както и към всичко останало. Да бъдете обект на такава любов, означава в голяма степен да се чувствате като част от експеримент, и за някои подобна ситуация може да е забавна.

Водният Тигър наистина много се вълнува от всички събития и хора, които го заобикалят. Възможно е да се намирате на горна позиция в списъка на любовните му завоевания, но такъв списък винаги ще има и вие нищо няма да можете да направите за това.

Дървен Тигър

1974, 2034

Дървеният Тигър има приятен и дружелюбен характер. Той е по-малко независим от другите типове Тигри и по-склонен към сътрудничество. Има обаче склонност да прескача от една работа на друга и лесно да изпада в депресии.

Принципно се ползва с голяма популярност, има широк кръг познати, води активен обществен живот и е надарен с тънко чувство за хумор.

Дървеният Тигър трябва да се научи да концентрира вниманието си върху нещо конкретно и да не преживява толкова силно, ако не всичко се развива по най-добрия начин.

Дървото е полезен елемент за Тигъра, тъй като му придава повече топлота, а следователно прави индивидуалните му странности по-разбираеми за околните. Този Тигър си остава мислител, чиито интелектуални способности са много високи, макар че за разлика от другите той не се изолира от околния свят и е склонен към контакти. Освен това Дървеният Тигър се смее значително по-често от другите представители на семейство котки.

Да си прекарваш времето с него, е интересно и весело, той винаги може да разкаже нещо необикновено и да се прояви по напълно нов начин. Скуката едва ли ще е честа спътница на този човек, а дори и за този, който има честта да е редом до него. В характера му, както и при всички останали Тигри, присъства любовта към живота и възхищението от него, а дървото засилва тези качества.

В любовта Дървеният Тигър е нежен и добър, чувствата му са поетични, той с истинска страст се отнася към този, който наистина го дарява с необходимото внимание.

Основното занимание в живота на Тигъра е обучението – процес дълъг в живота. Дървеният Тигър обаче е готов да вземе и вас в това приключение и това може да означава пътешествия, участие в разнообразните му проекти и създаване на необикновена, творческа домашна обстановка.

Трудно е да се спори с него, защото дори в случаите, когато той се държи нечестно, винаги остава впечатлението, че играе по правилата.

Дървеният Тигър никога не почива докрай и може да се доведе до пълна изнемога. Промените за него са толкова добри, колкото и почивката, но в негово лице вие ще намерите човек, който никога не е скучен.

Огнен Тигър

1986, 2046

За каквото и да се захване Огненият Тигър, винаги го върши с жизненост и ентусиазъм. Той е човек на действието, който винаги е готов напълно да се посвети на това, което го влече.

Огненият Тигър има определени предпоставки на лидер и способност да заразява другите със своя ентусиазъм. Той е безспорен оптимист. Има приятен, доброжелателен характер, остроумен е и е прекрасен оратор.

Огненият Тигър трябва да помни, че околните невинаги споделят неговите интереси, затова не бива да изисква от тях прекалено много.

Това вероятно е най-позитивният от представителите на това семейство. Огненият Тигър повече от другите си събратя е способен да постигне успех в живота. Но нещата едва ще бъдат прости, така че при обмисляне на отношения с този човек ще трябва да проявите внимание.

Природният интелект на Тигъра в комбинация с Огъня се усилва, затова Огненият Тигър по своята природа ще бъде доминантна личност. При това то едва ли ще мисли, че поведението ви кара да нервничите или да се ядосвате. Това не означава задължително, че Огненият Тигър е вроден егоист, просто разумът му основно е зает със собствената му персона.

Ако наистина сте решили да привлечете тази голяма котка, ви очаква интересен, разнообразен и творчески живот. Ще ви трябва обаче много енергия, за да не изоставате и да се справяте с постоянния кръговрат на нещата. А Тигърът ще очаква от вас същото, каквото изисква и от себе си. И ако нямате необходимата жизнена енергия, отношенията с него може да ви предизвикат голям дискомфорт.

Огненият Тигър е добър работник, верен приятел и защитник на вашето право на собствено мнение, докато то не противоречи на неговите планове. Трябва наистина много да знаете, за да го победите в спор, но тази борба може да ви се стори много полезна.

Той се стреми да направи много за околния свят и може да е голям идеалист. Проблемът е там, че той отделя толкова много внимание на външния свят, че с времето изобщо може да престанете да го виждате. Когато е до вас, той ще ви посвети цялата си любов и страст и едва ли ще крие собствените си емоции.

Земен Тигър

1998, 2058

Този Тигър е отговорен и уравновесен. Той се старае да бъде обективен и справедлив. За разлика от своите събратя, той е по-склонен да се посвети на конкретна работа изцяло, но толкова се увлича, че не взема под внимание мнението на другите.

Той може да направи успешен бизнес и принципно делата му процъфтяват. Земният Тигър има широк кръг познати и привава голямо значение на своята външност и репутация.

Земният Тигър трябва да се съобразява с мнението на околните, дори те да не са увлечени като него над проекта, над който той работи. Това няма да му е трудно, понеже той има естествена склонност към обективност.

Ако има знак от Китайския зодиак, който наистина трябва да бъде свален от небето на земята, това определено е Тигърът. Вероятно затова комбинацията на елемента Земя за него е особено полезна.

Земният Тигър притежава всички качества на своята природа – мисли, мотиви, развит интелект и вкус към живота, но е по-стабилен, контролируем от събратята си и е готов да изразходва повече време за лични отношения. С него никога няма да ви е скучно, той винаги има какво да каже. Способността да обича, скрита в неговите гърди, ще удиви всеки, тя се явява основа на голямо щастие с романтична привързаност, която продължава, докато вие не нарушавате определени правила.

Земният Тигър не обича да го водят на повод, но не е против да ви сложи такъв на вас. В основата на такова поведение е желанието за безопасност и сигурност, но то съществува на нивото на инстинкта, затова е необходимо Тигърът да го осъзнае. За него е добре отношенията да не се развиват прекалено интензивно, тъй като той може да прескочи някои стадии. Всяко усещане дори за незначителен натиск го кара да бяга в джунглата, затова запомнете, че в дадения случай изоставащият печели състезанието.

Земният Тигър никога не се радва на рутината и докато промените се случват достатъчно регулярно, може да успее да посее семената на любов, която да цъфти много години. Но доста усилия са нужни, за да бъдете вии на една крачка пред разнообразните потребности на този удивителен човек.

Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори