ЗАЕК (1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Заекът, както и котката, винаги пада на лапите си. Той е щастливец. Надарен, умерено честолюбив, приятен събеседник, скромен, сдържан, изтънчен, добродетелен. Всички го познават. Добре се изразява и умее да цени себе си. Но сред многото достойнства има един недостатък, макар и малък, но много важен – Заекът е повърхностен човек и най-добрите му качества също са повърхностни.

Той обича обществото и обществото го обича. Обожава светските събития и понякога интригантства, но го прави фино, тактично и внимателно. Обича да посреща гости и в дома му всичко е подредено с вкус. Той е светски човек – някои дори биха го нарекли сноб. Педантичен е.

Заекът обикновено не излиза от равновесие. Той е спокоен и невъзмутим. В него има повече сантименталност, отколкото истинска чувствителност. Малка лична неприятност може да го разстрои повече от истинските беди на другите хора. Войната и световният глад го трогват само в случай че той лично страда от това, но обикновено той не страда така силно, че да не може да издържи. Заекът по незначителен повод може да се разплаче, но бързо се утешава. Меланхолията на жените от този знак е едно от основните им очарования.

Заекът е консервативен. Той не ненавижда всичко, което може да разклати живота му и може да предизвика усложнения. Повече от всичко той се стреми към комфорт и безопасност. Не предприема нищо, без да е претеглил предварително всички „за” и „против”. Заради тази предпазливост хората му се възхищават и му се доверяват.

Във финансово отношение той винаги ще бъде щастлив. Ловък в делата и този, който подписва договори с него, няма да загуби. Той е добър търговец, има дар за изгодни сделки. Накратко, спокойният Заек е опасен като делови човек. Той ще постигне успех в търговията. Жената от този знак може да блести във всички видове дейност, които изискват добър вкус, гостоприемство и добро представяне. Политиците би трябвало да си избират жена, родена под знака на Заека – едновременно светска и скромна ,която много ще допринесе с присъствието си.

Заекът ще води спокоен живот в течение на трите му фази при едно условие: ако той не среща изключителни ситуации, драматични събития, непреодолими препятствия. Войни, революции, катастрофи – не са за неговата душа. Азиатските народи с недоверие се отнасят към Заека, но лошата им репутация не е много заслужена. Египетските богове например почитали котката като бог. Божество, магьосник или човек, в неговия поглед има нещо мистично. И неговата видима слабост може да прерасне в опасна сила!

Казват, че тихата вода е най-дълбока и това никога не е било така вярно, както в случая със загадъчния, сложен, но често външно спокоен Заек. Трудно може да го разберете напълно, той предпочита с часове да говори за вашите достойнства, отколкото да пророни и една дума за дума за собствените си дълбоки чувства. Заекът може да ви оплете в паяжина на привързаност и да ви накара да се чувствате най-важният човек на света.

Но позволете да ви предупредим. Отначало задоволяването на всяко ваше желание и посрещането с топлина, каквато получавате след дълга липса, може да ви се сторят много привлекателни. Но след известно време такова отношение може да ви се стори не така комфортно. Мнозина може да се почувстват задушени от любов и длъжни в отговор да правят това, което се очаква от тях, а не това, което искат. Ако някой знак е склонен да „убие радостта от любовта”, то това е нежният, отстъпчив и готов да жертва себе си Заек.

В живота все пак има равновесие и партньорът Заек може също да допринесе много голяма полза. Той ще е щастлив да разтреби къщата и да дели с вас цялата домашна работа. Ще ви цени и ще се грижи за вас по време на заболяване и ще обгрижва децата по-добре от всеки друг. Заекът ще подхранва и вашия егоизъм, ще масажира гордостта ви и ще ви маже масло на филийките. Докато си плащате за това – а цената е абсолютна вярност и желанието му да се отнася към вас като с ценна китайска кукла, всичко ще бъде наред.

Макар че е скромен, Заекът (Котката), не е комплексиран, много добре знае цената си и никога няма да остави обидата ненаказана. Външната „мекост” на Заека е доста подвеждаща, защото той може да прояви мъжество, когато се озове лице в лице с неприятностите, и натискът на Заека не могат да понесат дори Тигърът или Бикът. Заекът има изтънчен, изискан вкус и много красиви маниери.

Заекът не е самохвалко, но няма да пропусне да демонстрира на приятелите си комфорта и разкоша в дома си. Този представител на китайския „зоопарк” е доста любопитен, любознателен и с готовност ще се обучава, но целта му е една – да блести в обществото, оперирайки с широки познания в различни области.

Той е много внимателен и никога няма да предприеме необмислени стъпки, не е склонен към импулсивни действия, но ако усеща приближаваща се опасност, ще избяга от преследвача, като ловко замаскира следите си. В работата си той е просто незаменим и може да съвместява много специалисти. Заекът може успешно да води преговори, да пресмята финансовата печалба и самият да работи по организацията, воден от собствения си интерес във вид на премия или повишение. Заекът твърдо стои на краката си и не губи време в празни мечти и фантазии, предпочитайки практическата работа.

Заекът е обсебващ и смята, че обектът на неговото обожание трябва да му принадлежи изцяло и напълно. Ако отношенията не се развиват по най-добрия начин, той постоянно ще проверява партньора си, ще досажда с придирчиви забележки и ще го обвинява във всички смъртни врагове. Ако той се съмнява в честността на половинката, може да изпадне в истерия и да се държи неадекватно в стремеж да върне предишните отношения.

За да задържите Заека до себе си, трябва да му създадете вкъщи задушевна и спокойна обстановка. Възможно е заради взаимното ви щастие да се наложи да жертвате дори собствените си интереси, за да може Заекът да е спокоен и щастлив. Той обаче много ще направи за своето семейство и ще създаде дом, обезпечен материално. И много обича децата.

Жената Заек

Този знак може да се нарече най-женският от всички китайски животни, което в определен смисъл не е лошо, понеже жената Заек обикновено е горда и щастлива да бъде точно такава, каквато всъщност си е. В същото време прекалено много хубаво може да стане източник на проблеми и затова е справедливо да предположим, че в областта на любовта жените Заек често срещат трудности. Сложно е да се каже дали самата тя е източникът на проблемите, или изборът й на партньор просто е грешен.

Лейди Заек обикновено е доста сексапилна и често въплъщава образа на тъмната „майка земя”. Присъщ й е вътрешен магнетизъм, който трудно може да се определи и който всъщност не зависи от нейната външност, въпреки че обикновено тя е привлекателна. Тя не е в състояние да разбере какво точно иска от живота и може да прекара години в безуспешно търсене на отношения, които не може да определи. По-късно в живота тя малко се успокоява, но продължава да излъчва един вид „божествено недоволство”, чиято природа си остава неясна.

Заекът рядко проявява склонност да строи кариера и предпочита да се посвети на домашния живот и семейството. От жените Заек излизат добри майки, те показват най-добрите си качества сред хората, чието внимание биха искали да привлекат.

Жената Заек често се интересува от здравословното хранене и може да я влече окултното. Тя може толкова много да дава, че да бъде трудно да бъде спряна, а по редица причини вероятно няма и да поискате да го сторите. Няма обаче нищо по-печално от отчаяния Заек.

Мъжът Заек

Някои пък може да смятат, че в днешни времена знакът Заек повече подхожда на мъжете, отколкото на жените. Причината е в това, че значителното количество женски хормони правят такъв мъж по-чувствителен и способен да възприема женската гледна точка. В много случаи това е така, но този факт в същото време може да стане причина на цяла серия усложнения. Много жени, които избират живот с мъж Заек, откриват, че неочаквано за себе си са придобили още по-женствени качества.

Самоувереността не е отличителна черта на този човек, той има характер на „малко загубило се дете”, който толкова се харесва на някои жени, а за други е така отблъскващ. Мъжът Заек е способен на невероятно дълбока любов и в същото време той може толкова силно да затъне в ревност, че да престане да обръща внимание на всичко друго. Като цяло от време на време може да изглежда, че мъжкото начало не се разбира много добре с присъщите на този знак духовност и интелект, което води до хронично объркване.

Би било несправедливо да премълчим това, че мъжът Заек си струва усилията, необходими, за да бъде разбран. Вие може да се окажете именно тази, която ще е способна да извлече от този съюз максимална полза. Във всеки случай едва ли може да се намери по-приятен и грижовен знак в целия китайски „зоопарк”.

Той може да ви предложи любов и внимание, превъзхождащи по сила практически всички останали знаци. Ще ви се наложи да сте верни както на думи, така и на дела, защото Заекът, почувствал, че го мамят, може да се надува със седмици.

Метален Заек

1951, 2011, 2071

Металният Заек е много способен и честолюбив човек и знае ясно какво иска да постигне в живота. Понякога може да ви се струва затворен и прекалено сдържан, но това е само защото обича да запазва мнението си за себе си. Той има бърз и ловък ум и е прекрасен бизнесмен. Не му е чужда и известна хитрост.

Заекът е много приятна личност и с това са съгласни мнозина. Разбира се, това не означава задължително, че той винаги може да бъде разбран лесно или че с него може да се говори на дълбоко лични теми. В случая с Металния Заек обаче тази задача е значително по-лесна, тъй като този тип по-добре осъзнава своите комплекси и може да ги управлява.

Едва ли може да се намери човек, който толкова добре да знае какво иска.

Заекът е добър, искрен, добродушен и много нежен. Повечето Зайци са създадени за щастлив домашен живот и стабилни отношения и това като никога е вярно за отношенията на Металния Заек. Той има вродена способност да разбира другите, затова винаги може да вникне във вашите проблеми и да предложи подкрепа, за която другите дори няма да се сетят. Металният Заек е способен и да обединява достатъчно стабилна емоционална природа с умения да печели, което прави за потенциалния партньор доста желана партия.

Всички Зайци са добри любовници, но природата им е дълбока и им е необходимо да се чувстват сигурни. Емоционалната им природа е нуждае от постоянно прочистване и Металният Заек не е изключение. Има вероятно още една страна от живота с него, изискваща пълното ви внимание: ако той твърдо е застанал на жизнения си път, не може да го отклоните по никакъв начин.

Понеже Металният Заек се е родил със стремежа да се сдобие с половинка, основна част от усилията ще бъде направена именно от него. Никога не забравяйте за вниманието и добрата дума. Металният Заек е бездънна пропаст и вие може да изливате в нея своята любов до безкрайност, без да стигнете дъното.

Воден Заек

1963, 2023

Водният Заек се ползва с голяма популярност, има добре развита интуиция, винаги взема под внимание мислите и чувствата на другите, поради което очевидно доста често този човек взима нещата прекалено присърце. За каквото и да се захване, Водният Заек го прави старателно и обмислено; той има прекрасна памет и отлично излага своите мисли. От време на време е доста затворен.

Макар че без съмнение това е най-приятният и дружелюбен от всички Зайци, невинаги е лесно да бъде разбран. Емоционалната природа на всички Зайци е много дълбока, но никой не може да надмине по тази характеристика Водния Заек, който практически е недостижим. Затова ще ви е трудно да разберете какво означавате за него.

Водният Заек е обичан и ценен и в семейството, и в работата, но прекалено силно преживява заради другите. Трябва да се научи да управлява емоциите си.

Във всекидневния живот Водният Заек е добър и внимателен, винаги загрижен за своето семейство и иска да се наслаждава на спокоен и щастлив живот. Той е добър работник и обикновено избира кариера, свързана със служене на обществото. Водните Зайци обичат животните, понякога дори повече от хората.

В любовта Водният Заек не отстъпва палмата на първенството на никого, той е нежен и внимателен, деен и разнообразен. Обикновено се смята, че той проявява най-добрите си качества във физическата страна на любовта заради своята вродена чувствителност, особено ярко изразявана на сексуално ниво.

Постоянството за него може да е проблем, особено ако Водният Заек е нещастен в живота си. Този знак от Китайския зодиак е по-склонен към изневери, но в присъствието на елемент като Водата тази тенденция само се усилва. Все пак любовта и разбирането обикновено го правят щастлив, а това е сигурен признак за дълъг и успешен съюз. Водният Заек трябва да е сигурен, че животът му няма да стане прекалено скучен или прекалено труден. Това е много разрушително за неговия характер.

Дървен Заек

1975, 2035

Дървеният Заек общува лесно, дружелюбен е, бързо се адаптира към всяка ситуация. Той предпочита да работи в екип, а не самостоятелно, тъй като иска да се подсигури с чужда помощ и подкрепа, която обаче не е толкова лесно да му се окаже – този Заек е доста прикрит. Той обикновено има много приятели и великодушието и щедростта му се ценят.

Наистина ли Дървеният Заек е създаден за живот, посветен изцяло на едни отношения? Отговорът на този въпрос почти напълно зависи от това какъв партньор ще си избере. Неговата любов е тотална, но тя е и също толкова уникална, че изисква пълно разбиране.

Дървеният Заек е силно загрижен за другите. Много мисионери, филантропи и участници в благотворителни движения са се родили под този знак. Този Заек е готов да предложи абсолютна преданост и всичките си сили без остатък и тази помощ ще бъде много практична. Тази страна на Дървения Заек почти вероятно ще се прояви в живота и ако не се отнесете с разбиране към нея, той може да се разстрои.

Дървеният Заек трябва да бъде по-открит и да държи околните в течение на плановете си, ако очаква помощ и подкрепа от тях.

Този човек може да даде много на своя съсед, на жената, срещната по пътя, на приятелите, на благотворителна организация и Бог знае на кого още, та невинаги ще му остане нещо за вас. Разбира се, ако искате да живеете с този светец, това не бива да ви разстройва, но за повечето хора такъв вариант не е подходящ.

Дървеният Заек не мисли за своята изгода, той прави това, което прави, просто защото така е редно да се постъпва. Възможно е най-добрият модел на поведение в тази ситуация е да се съгласите с нея и да станете нейна част. В крайна сметка така ще можете по-добре да опознаете Дървения Заек, а той определено няма да ви забрави.

Дървеният Заек може да е образец за подражание, макар че се намират и хора, които смятат, че всеки Заек е способен да бъде досаден и скучен – дори светецът.

Огнен Заек

1987, 2047

Огненият Заек има открит и дружелюбен характер. С всички той се опитва да поддържа равни отношения, намира общ език дори с децата. Той е благоразумен и дипломатичен, добре разбира човешката същност, има силна воля. Но роденият под този знак човек зле понася неблагоприятната обстановка, бързо губи търпение и изпада в депресия, ако нещата не се развиват така, както очаква.

Всички Зайци са въплъщение на един и същи образ, затова не следва да очаквате, че Огненият ще се различава силно от братята и сестрите си. И все пак Огънят внася в характера му тънки различия, които имат голямо значение в личните отношения.

Огненият Заек безспорно е силен, но за да постигне най-добри резултати, му са му необходими помощ и подкрепа.

Като начало, поне едната му лапа се намира в реалността. Заекът често е обвиняван в излишен идеализъм и желание да вижда света не какъвто е, а какъвто му се иска да бъде. Тази склонност на Огнения Заек е изразена доста по-слабо, макар че и той добър и готов да помогне, както събратята му. И все пак той си остава реалист. Това почти сигурно означава висока вероятност за успех, а дори и по-приземен поглед на личните отношения.

Вашият Огнен Заек се гордее със своята „дупка” и особено силно – с всичко което е свързано със семейството му. Огненият Заек е прекрасен любовник и благодарение на своята гъвкавост и сексуалния си апетит като партньор изпреварва представителите на поти всички знаци от Китайския зодиак. Той винаги ще ви позволи да си имате собствено мнение, но от време на време ще бъде доста ревнив. За Огнения Заек са жизненоважни почивката и разпускането и в тази сфера можете да проявите цялото си влияние.

Всички Огнени Зайци се отличават с интерес към живота във всичките му прояви, те са склонни да приемат както предпочитанията ви, така и това, което не ви харесва. Такъв партньор преди всичко ще бъде добър приятел и няма да ви обременява. Огненият Заек може да е много мъдър и обикновено знае предварително накъде с времето ще се обърне една или друга ситуация.

Земен Заек

1999, 2059

Тихият и прикрит Земен Заек е много проницателен и умен. Той е реалист и е готов да работи дълго и упорито, за да постигне желаната цел. Като прекрасен бизнесмен, почти винаги му върви във финансовата сфера. Той говори толкова убедително, че без труд привлича другите на своя страна. Ползва се със заслужен успех сред приятели и колеги, а мнението му се цени доста високо.

Няма да преувеличим, ако кажем, че това е най-добрият и най-чувствителен Заек от всички представители на тази порода. От хората, родени в тази година, едва малцина биха могли да се нарекат завистливи, безчувствени или егоистични.

Прикритостта на Земния заек понякога му пречи много.

В личните отношения Дървеният Заек е готов да се принесе изцяло в жертва, превръщайки ги в произведение на изкуството. Но мнозина може да се почувстват раздразнени от постоянния му стремеж да положи собствените си желания на жертвения олтар. Всъщност за повечето хора подобно поведение създава проблеми дори само за това, че предизвикват чувство на вина от собствените си не толкова безкористни действия. В резултат Дървеният Заек, макар че през повечето време е мил, може да изпадне в истерия. Определено обаче няма да забрави да се извини след това.

Ако това ви се струва неприятно, не си мислете, че пред вас е човек, който винаги се смята за по-добър от околните. Напротив, вашият Земен Заек може да изглежда съвършен, но самият той невинаги си се харесва. Той винаги ще е готов да ви помогне с практичен съвет или действия. Семейството за него безспорно има първостепенно значение, а и целият свят за него е едно голямо семейство.

Насаме той се превръща в любовник, който няма равен. Как може да не се влюби човек в неговото ярко въображение, обаяние и усмивка с размери на цяла къща.

 

Категории на статиите:
Наука

Коментари

  • Finasteride Without Prescription Buy Propecia [url=http://levitrial.com]cheap vardenafil 20mg[/url] Amoxicillin Otc Online Kamagra Review

    LarFutsDyes 7 октомври 2017 04:04 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори