ЗМИЯ (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Ако Змията има лоша репутация в християнските страни, то в Азия – напротив, тя е почитана заради своята мъдрост, прозорливост и воля. Мъжът Змия е сантиментален и приятен и с добро чувство за хумор. Жената Змия е красива и често се ползва с успех.

Змията не е много приказлива, много и дълбоко размишлява. Това е интелектуалец, философ. Макар че тя е мъдра, би могла да мине и без това качество, тъй като има забележителна интуиция. Ако тя е образована, интуицията й може да стане ясновидство. Змията повече се доверява на впечатленията, усещанията и симпатиите, отколкото на фактите, на собствения си опит и този на другите, съжденията и съветите. Тя има нещо като шесто чувство.

Тя много решително довежда започнатите дела докрай. Ненавижда провала и макар че е спокойна по природа, бързо взима решения. Тя може да обърне Земята за постигането на набелязаната цел. Но тя е лош играч.

Змията не обича да дава заеми, но от симпатия може да ви се притече на помощ. Рядко ще предложи пари, по-често – самата себе си. Уви, почти винаги изпада в крайности и добрата й воля да помогне на другите винаги я поглъща изцяло. Змията има тенденция към преувеличаване и ако оказва услуга на някого, повече пречи, отколкото да е полезна. Инстинктът й повече я тласка да се увие около този, който й е задължен и дори да го задушава. Следователно мислете отрано, преди да се обърнете за помощ към Змията. Може да съжалявате после.

Колкото до парите, на Змията й върви. Не й е необходимо да се притеснява за тях. Винаги ще ги намери, когато й трябват, и тя знае, или по-скоро чувства колко е хубаво да не се тревожи в това отношение. На стари години може да стане съперница.

Змията може да изпълнява всяка работа, която не е свързана с някакъв риск, дори в случаите, когато трябва да се работи много. В същото време е ленива. В любовта тя сама си избира партньор. Нетърпима и ревнива, дори ако вече не го обича. Винаги намира повод да се обвие около него и да не му оставя свобода на движенията, често просто заради каприз. Това се отнася особено за мъжете Змия.

Но мъж или жена, Змията си пада по извънбрачните връзки, които усложняват живота й. Желателно е да се бори против тази тенденция и ако може да посвети най-добрите си качества на семейството, животът й би бил хармоничен и спокоен. Това е болното й място.

Змията е външно спокойна, но иначе страстна натура. Има решителен характер и остро преживява неуспехите. Някои астролози се замислят дали са били прави древните китайски астролози, нарекли този знак Змия. В края на краищата родените под този знак не са лукави и едва ли са способни да нанесат удар. Не са и много опасни. Но, оказва се, името им е съвсем заслужено.

Змията е търпелива, готова да работи над проблемите в течение на дълго време, за да изпипа всичко, и в същото време може да е необикновено ленива. Всички от знака Змия – както хора, така и животни, обичат разкоша и предпочитат да се излежават на слънце, вместо да правят нещо конкретно. Хората от този знак определено живеят в света на чувствата, обичат добрата храна, напитки, дрехи, накити и, разбира се, секс. Традиционната Змия може да натрупа излишно тегло, ако не се занимава със спорт, макар че и това може да я устройва.

В отговор на вашата любов ще получите продължителна преданост както към вас лично, така и към семейството, и готовност ден след ден старателно да работи за добрия живот. Възможно е невинаги да получавате стимула, от който се нуждаете, но лесно ще се настройвате на ритъма й и ще попадате под хипнозата на топлата усмивка и комфорт. В зората на всеки нов ден ще благодарите на щастливата си съдба за това, че вашата Змия е толкова уравновесена, винаги сигурна и обикновено иска да направи всичко, за да сте още по-щастливи.

От време на време Змията може да е доста упорита и ако и вие сте склонни към инат, това може да предизвика известни търкания, но ако като цяло вие останете гъвкави, никога няма да съжалявате, че сте създали семейство със симпатичната домашна Змия.

Змията е самата мъдрост. В много страни се страхуват от нея, но на Изток й се прекланят като пред божество заради дълбокия й ум, студеното очарование и горещото сърце. Не се страхувайте от Змията – тя напада противника само когато той представлява за нея съществена опасност, а в останалите случаи ще се опита да изчезне от пътя.

Змията е самотник, който рядко се стреми към компании, предпочита да си е сама – горда и независима от никого. Този човек е доста издръжлив, но по оцеляване на Змията трябва да й се даде първото място сред другите знаци на Зодиака, понеже тя може да намери изход дори в най-здравите стени.

Ако Змията си е поставила цел, тя търпеливо ще работи, за да я покори и ще чака удобния момент, който за нищо на света няма да пропусне. Своето Змията хваща бързо, рязко, с един скок и никога не пропуска. Постигнатото тя парализира така, че да не може да й избяга и да не може да стане достояние на никой друг.

Змията е много наблюдателна, внимателна, тя се хвърля напред, когато знае, че пред нея няма опасност. Тя умее да разпределя своите сили и заради силната си интуиция може да чете само по изражението на човека това, което е скрито от чужди очи. Змията има силно развита логика, умения да убеждава, лесно прави необходимото впечатление на хората и завоюва внимание, дори външно да остава безучастна.

Нейният почти хипнотичен, завладяващ околните дар много й помага в живота и тя влиза във всички общности като своя. Тази способност може да я направи наистина велик човек, пред които се отварят всички врати и сърца, но за съжаление Змията често е мързелива и се задоволява с много малко, като спира движението си на етап, който й се струва достатъчно висок.

Змията не се интересува от отношенията като такива, тя е егоистка до мозъка на костите си, интересуват я само материалният свят и парите. Ако се чувства в безопасност и комфорт, тя ще е щастлива и сама. Сред широкия й кръг на общуване близки приятели тя почти няма – хората се плашат от мистичната студенина и алчността на Змията, а тя никого не пуска в своя свят и държи всички на разстояние.

От Змията може да се очакват точните думи на съчувствие и подкрепа, но е невъзможно да получите от нея топло участие и съпреживяване. Змията не обича да говори за личния си живот и всичко, което преживява или чувства, се намира под тлъст слой от лед, непроницаемо за другите хора. Никой никога не може да разбере какво наистина мисли Змията, към какво се стреми, какво замисля – тя действа сама и постига успех сама, никого не взема за свой спътник.

Змията не обича риска, обмисля всичко, преди да започне някое дело. А Змията, която не е постигнала нищо в живота, става просто непоносима за околните на стари години.

Своя партньор Змията завоюва отдалече, с помощта на магическия си чар, очарование и блясък на ума. Змията го обвива в грижа и внимание, замайва му главата и го подчинява на волята си.

Партньорът, който не й играе по гайдата, не представлява интерес за Змията – тя го напуска без съжаление. Не са й познати дълбоките и трепетни любовни чувства, тя остава студена дори в любовта. При благодатен партньор Змията ще се разглези и благополучно ще си съществува за негова сметка, радвайки се на добра защита и опора. Змията не обича децата, но към собствените си се отнася с любов и разбиране.

Жената Змия

Ако е възможно една жена да е всичко за един мъж, то навярно това ще да е някоя Змия, която е най-близо до подобна идилия. Тя има повечето качества, които всеки достоен човек може да уважава в потенциалния си партньор. Жената Змия е топла (въпреки привидната външна студенина), внимателна, много сексуална и обича дома и семейството. Тя е добра домакиня и ще е щастлива в ролята на стопанка на дома, докато в същото време успява да направи и успешна кариера.

Вашата Лейди Змия обикновено ще бъде заета, правейки едно или друго, макар че няма да се стеснява да се поглези малко. Тя обича цяла вечност да се кисне в топлата вана и определено предпочита да се изтяга на плажа в слънчев ден. Понякога сама може да се смята за скучна, но едва ли ще се съгласите с мнението й, тъй като тя добре разбира живота, винаги е готова да изслуша това, което имате да й кажете, и рядко е взискателна.

Но под тази очарователна перспектива се крие доста упорита личност, особено що се отнася до пространството, което по мнението й принадлежи само на нея. Тя може да е доста материалистична, но едва ли чак алчна за собственост, затова е готова да споделя едва с малцина избрани. Рядко ще имате пререкания с нея, защото жената Змия обикновено не обича да спори. Така или иначе тя знае, че ще постигне своето и заради успеха на замислите си е склонна да направи някои отстъпки.

Тя ще оцени, ако сте готови не само да вземате, но и да давате, тогава ще се постарае да направи живота ви повече от щастлив и пълноценен.

Мъжът Змия

Той много добре знае какво иска от отношенията и от живота. От самото начало трябва да помните, че това не е най-активният човек, когото бихте могли да срещнете, макар че по отношение на надеждността той най-много заслужава похвали. Мъжът Змия обикновено е спокоен, добре се оправя с делата си, чувства се особено уверен, когато е в домашна атмосфера. Вероятно той няма да търси в живота яркости и остри усещания, но знае как да удовлетвори потребностите си и винаги поставя интересите на семейството над собствените си.

Ако той ви се струва скучен, това си е само ваше мнение. По-точно казано, ако го оставите на спокойствие с неговите любими хобита, той наистина може да стане приложение към домашната техника. Точно затова трябва периодично да внасяте промени в живота му. Той лесно се приспособява към нови обстоятелства, с удоволствие ще пътешества и ще ви прави компания почти във всяко развлечение.

Мъжът Змия често иска да бъде във форма, може би защото мнозина представители на това съсловие са склонни към трупане на килца. Той може да е добър артист, способен да прави пари и… да работи над себе си. Интересите му може да са толкова разнообразни, но номер едно в списъка по-скоро ще бъдете вие. Вашият мъж ще мие чиниите, ще тупа килимите и ще оправя къщата. Ако се разболеете, той ще бди над вас, а в останалото време ще бъде за вас доста интересен сексуален партньор.

Какво повече може да иска една жена, ще кажете вие… Тук е мястото да ви предупредим – понеже мъжът Змия е склонен към лентяйство, не му подарявайте меки чехли за някой празник. Ако той прекарва прекалено много време пред телевизора, отървете се от него. От телевизора, разбира се!

Метална Змия

1941, 2001, 2061

Металната Змия е особено независима, а освен това е тиха и незабележима. Тя отдава предпочитание на самостоятелната работа и крайно рядко допуска някого в душата си. Добре се ориентира във всяка ситуация, бързо намира изгодни дейности и се хваща за работата със завидна решимост. Тя много добре се оправя с парите и принципно умее успешно да ги влага. Металната Змия много обича разкоша и комфорта, умее да цени изкуството и добрата музика и да си хапне вкусно.

Змията е много внимателна, изобщо не е склонна към ненужни рискове и винаги знае посоката, в която се движи. В някои случаи това може да означава, че не е така активна като другите представители на китайския „зоопарк”, макар че за Металната Змия нещата стоят малко по-добре.

Змията е страстна, но това е особено вярно за Металната Змия. Едва ли ще изпитвате липса на внимание, благодарение на което ще се чувствате сигурно. Можете да разчитате на вашата Змия – тя винаги ще намери точната дума за всякакви обстоятелства.

Металната Змия има тесен кръг верни приятели и е щедра и великодушна към любимия човек.

Металната Змия е добра, съчувстваща и готова да направи всичко, за да покаже загриженост към света като цяло и в частност – към вас. Тя е също толкова практична, добър и успешен работник. Дълбочината на чувствата й от време на време може да са източник на неприятности и създават трудности на пътя на жизненото й развитие.

Ако имате твърд характер, това може да направи отношенията ви успешни, понеже на Змията определено й трябва човек, в чиято гледна точка може да се вслушва.

Единственото предупреждение: Металната Змия ще се противи, ако се опитвате насилствено да й натрапвате идеите си, но при правилен подход ще можете да получите това, което искате, с други средства. Металната Змия се заобикаля наистина с добри приятели, но заедно с това – и с ужасни врагове, защото, независимо от своята добрина, може от време на време да таи обида. Тя знае как да се грижи за вас, но може да не проявява такъв талант и кръгозор по отношение на себе си. Често работата ще лежи на вашите плещи и с нея невинаги ще е лесно.

Водна Змия

1953, 2013

Водната Змия има широк кръг интереси. Тя с увлечение се учи цял живот, има ярко изразена способност към изследователска работа и може да стане прекрасен специалист в избраната област. Водната Змия е умна, има прекрасна памет и може да върти успешен бизнес. Говори сдържано и тихо, но има достатъчно силен характер, за да постигне своето.

Повечето истински Змии са добри плувци, което означава, че във водата се чувстват като у дома си. Същото е вярно и за Водната Змия, тъй като знакът Змия и елементът Вода в конкретния случай са много позитивна комбинация, дори от време на време влиянието й да не е толкова силно.

На първо място вие ще намерите тук дълбочина и всички форми на съчувствие, които човек може да прояви както по отношение на своите близки, така и към света като цяло. Водната Змия не обича много правилата и нормите и все й едно как смятат другите, че трябва да се държи. В същото време тя е готова да направи възможното практически за всеки. Тук няма парадокс, тъй като цялата работа е в мотивацията.

Към семейството и приятелите Водната Змия е много предана.

Да накарате Змията да направи нещо, което не иска, е все едно да дразните истинска гърмяща змия. Това може да се избегне с хитрост и интуиция, чиято комбинация почти винаги ще донесе плодове. Убедете се, че в живота й има достатъчно разнообразие, защото Водната Змия с месеци може да работи без почивка.

Водната Змия е много чувствителна. Тя обича да хапне, да се покисне в банята, а повече от всичко й допада разнообразният и щастлив сексуален живот. Промените за нея са солта на живота, дори ако самата тя не осъзнава този факт. Сдържаната Водна Змия винаги ще е наблизо и вие ще се наслаждавате на компанията й дълго време.

Водната Змия е чудесна компания, истински приятел и прекрасен любовник, така че усилията, които хвърлите за нея, ще си струват.

Дървена Змия

1965, 2025

Дървената Змия има добър характер и разбира човешките слабости. Тя е доста общителна, остроумна, интелигентна и честолюбива. Принципно има доста приятели и почитатели, но предпочита да води спокоен и стабилен живот, който да й дава възможност да работи без странични съвети и намеси. Кръгът на интересите й е достатъчно широк, макар че отдава предпочитания на изкуството, което обича и цени. Особено удоволствие получава от колекционирането на разни предмети.

Макар че думата „мързел” не се отнася пряко към нея, достатъчно трудно е да бъде накарана да се задейства. Дървената Змия може и да се окаже изключение, тъй като много и дълго мисли за всяка ситуация, преди да се отправи в избраната посока, и обикновено лесно постига желаната цел. Но това прави Дървената Змия доста праволинейна, което за някои не е особено привлекателна черта. Змията в пълна сила може да вижда пред себе си само хоризонта и това означава, че вие ще заемате едва второто място.

Съветите на Дървената Змия, най-вече тези от личен характер, се ценят и винаги се вземат под внимание.

Както и всички Змии, Дървената има развити чувства, много обича хапването, пийването, излежаването и… правенето на любов. Почти винаги обича да се протяга на слънце и не е чудно, че по-голяма част от отпуска си ще прекарва на плажа.

Ще ви е приятно да сте с нея на романтична вечеря. Освен това тя има силно развито чувство за отговорност – или поне когато не спи. Дървената Змия е прибрана и няма да разхвърля дрехите си из спалнята, но и няма да е доволна, ако вие постъпвате така. Тя си има своите изисквания към отношенията и напълно ще е справедливо да кажем, че не всеки ще се чувства комфортно до нея, тъй като от време на време тя става педантична.

Все пак малко са нещата, в които можем да я упрекнем и в повечето случаи Водната Змия е особено добър вариант.

Огнена Змия

1977, 2037

Огнената Змия е най-живата, енергична и активна от всичките си братя и сестри. Тя е честолюбива, самоуверена и няма да пропусне да изкаже мнението си по всеки повод. Доста е рязка с тези, които недолюбва. Има всички качества на лидер, а увереният и убедителен говор често предизвиква уважение и възхищение.

Огнената Змия има добре развито чувство за хумор, много приятели и активен обществен живот. За нея е характерна и страст към пътешествията.

Змията обикновено е щастлива, ако я оставят на мира, тя не е от тези, които ще причиняват излишни безпокойства. Това е справедливо за всички Змии. Но както влечугите, така и човекът, роден в тази година, може да бъде опасен враг. Това е особено вярно за Огнената Змия, която, ако се наложи, е готова да нанесе ответен удар. Гледайки този човек, ще имате впечатлението, че се намирате редом до готова да се взриви бомба, и затова, разбира се, не й поднасяйте запалка, ако сте в състояние да го избегнете.

Препоръката за Огнената Змия е да не бъде толкова безапелационна.

Огнената Змия има дълготрайна памет, но тя е предана, честна, обича много да работи и да прави добро на тези, които го заслужават. В личните отношения може да й се разчита, тя ще бъде вярна до последен дъх и ще прави всичко, за да постигне желаното в живота. Макар че Огнената Змия по-скоро няма да ви се стори много романтична, както някои други знаци от Китайския зодиак, тя истински разбира значението на думата „страст” и е способна от време на време да повдига отношенията на неочаквано високо ниво.

Вашата Огнена Змия обича разкоша, но в интерес на любовта е готова да пожертва практически всичко, ако е необходимо. Мотивите за постъпките й обикновено е трудно да се разберат, но те си имат своята логика, която прави Огнената Змия сигурна и до определена степен предсказуема.

Повече от всичко тя ще бъде щастлива с партньор, който ще изземе функциите на ръководство и който ще отговаря за разнообразието, защото ако й се оставят тези функции на нея, по-скоро нищо няма да се получи. Е, не е лесен човек, но пък е цялостна и обаятелна.

Земна Змия

1989, 2049

Земната Змия е доста дружелюбна и симпатична. Към работата се отнася с отговорност, на нея винаги може да се разчита – върши всичко уверено и с трезва глава. Макар изобщо да не обича да взима бързи решения, понякога губи своята бдителност и внимателност, което води до грешки и пропуски. Въпреки това тя е добър финансист, който умее добре да влага парите си.

Земната Змия винаги има много приятели, а към роднините и близките си е доста предана и щедра.

Змията не е най-активният персонаж, а Земната е най-слабо динамичният представител на цялото семейство. Не си мислете обаче, че тя е лишена от интерес към живота, защото тя има необикновен характер и може да предложи много както на света, така и на вашите отношения с нея. Това определено няма да стане ясно на първата среща, ще ви трябва време, за да я опознаете по-добре и да си изградите мнение.

Земната Змия трябва да е по-внимателна и предпазлива.

Земната Змия обича да бъде обичана и хвърля много усилия в личните отношения. От всички змии тя вероятно най-много мисли за семейството, а също и добре умее да върти дома си. Макар че се държи доста сдържано, това не означава, че задължително ще бъде тиха, особено вкъщи.

Земната Змия има свой собствен, само за нея разбираем вкус към живота и може лесно да ви зарази със спокойния си ентусиазъм. Можете да сте сигурни, че тя има сили, за да построи блестяща кариера, но от време на време може да е ужасно мързелива.

Между другото тя отчаяно се нуждае да бъде нужна и може да посърне, ако попадне в обстоятелства, които не й позволяват да прояви дълбочината на емоциите си. Земната Змия обикновено е щастлива да стои повече в сянка, в краен случай да сътрудничи и едва ли ще се нагърби с цялата тежест на изпълнение на една или друга задача.

Повечето хора твърдят, че Земната Змия е прекрасен любовник, вдъхновен и пълнен с въображение. Но внимавайте – тя без труд може да прочете чувствата ви.

 

Категории на статиите:
Наука

Коментари

  • Acheter Amoxicillin Pharmacie A Bon Compte France Purchase No Prescription Generic Flagyl In New Haven [url=http://buyvarden.com]vardenafil[/url] Comprar Priligy Por Internet

    Ronneve 27 октомври 2017 14:44 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори