Затвори x
IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Астрономи от Великобритания: Извънземните съществуват

14 октомври 2024 г. в 12:48
Последно: 14 октомври 2024 г. в 12:48

Саймън Холанд, който е работил по документални филми за проекти, финансирани от Би Би Си и НАСА, заяви, че подкрепяна от „Оксфорд“ програма за търсене на извънземни сигнали тихомълком е идентифицирала „нечовешкия разум в нашата галактика“.

Сигналът – петчасов поток от радиовълни – изглежда идва от регион около Проксима Кентавър, звезда на около 4,2 светлинни години от Земята.

Екипът на Оксфорд потвърждава, че анализира сигнала, но не разкрива вероятния източник.

Сигналът бе открит през 2019 г., но няколко години по-късно, през 2021 г. учените коментираха, че най-вероятно е „замърсен“, т.е. не е истински и прилича на сигнал от Земята.

Сега обаче Холанд твърди, че астрономите са променили мнението си и сигналът наистина има извънземен характер.

„Те търсят подробности, оттук идва и забавянето на публикуването на новината“, казва Холанд пред DailyMail.

И допълва, че източник от организацията с нестопанска цел Breakthrough Listen твърди, че най-накрая е намерил доказателство за извънземен живот.

Pixabay

Доказателствата за съществуването на извънземни ще бъдат публикувани след месец. А причината е, че в момента екипът на проекта Breakthrough Listen „събира подробни доказателства“, казва още Саймън.

По-рано потребител на TikTok, който се нарича пътешественик във времето от 2671 г., посочи точната дата на първия контакт на човечеството с извънземна цивилизация.

Според него на 12 ноември в Антарктида ще бъде открит „извънземен артефакт, съдържащ мистериозна болест“.

Категории на статията:
Мистерии