Скоростта на човека става ясна по следите му

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Испански изследователи твърдят, че по оставените от краката следи може да се определи скоростта на движение на човек или животно.

Според учените създаденото от тях уравнение за изчисляване се базира на множество палеонтологични изследвания на следи от динозаври и различни доисторически животни, проведени на територията на съвременна Европа. По думите им оставените следи върху мека повърхност може доста точно да посочат скоростта на придвижване. Специалистите казват, че дори не им е необходимо да знаят дължината на краката.

„Нашият метод е особено подходящ за хора. При неговото използване създадените от нас коефициенти позволяват с висока точност да се определи скоростта при ходене или тичане”, казва Хавиер Руис, един от създателите на метода.

Така специалистите успели да изчислят скоростта на древните хора, обитавали Пиренейския полуостров, и прародителите ни от Австралия, както и скоростта на тичане на различни динозаври, чиито следи били открити в различни части на Европа. Руис твърди, че са успели доста точно да изчислят и скоростта на атлети на дистанция 100 и 400 метра.

Засега учените не публикуват формулата и спомагателните коефициенти, но казват, че отчитат такива данни като примерния ръст на човека, разстоянието между няколко следи, положението на стъпалата, допълнителни отметки на повърхността и редица други показатели.

Източник: CyberSecurity

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Аз, човекът

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори