7400 лекари в Китай отнемат органи от затворници и ги убиват

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

YouTube
Антония Михайлова

Около 7402 медицински работници в Китай може да са причастни към отнемането на органи от затворници без тяхно съгласие.

Списъкът на имената на тези лекари наскоро беше публикуван от Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (WOIPFG).

Миналата година служителите на тази организация анонимно разпитали по телефона хиляди медицински работници от сферата на трасплантологията във всички китайски провинции. Допитването показало, че в много болници може да се поръчат органи от хора, занимаващи се с духовно-оздравителната практика Фалун Гонг.

Според правозащитниците процесът е такъв – човекът се арестува за духовни убеждения, неизгодни на властите, прави се анализ на кръвта и тъканите и се включва в списъка с потенциалните донори. След това от този списък се подбира нужният орган, когато за него се появи интерес. Денят на операцията се назначава по желание на клиента. След трансплантацията тялото на жертвата се кремира.

„В САЩ времето на чакане на подходящ за трансплантация бъбрек е 3-5 години. В Китай това са само една-две седмици. Понякога дори ден или два. Според многобройни източници такава скорост и такова разнообразие може да се обяснят само с това, че те имат жива банка с органи“, казва Ван Чжиюан от WOIPFG.

До 1999 година в Китай са провеждани много малко операции по присаждане на органи. Но след тази година, когато властите на КНР започнали репресии срещу многомилионната група привърженици на Фалун Гонг, броят на трансплантациите се увеличил хиляди пъти. Сега, по данни на WOIPFG, такива операции се провеждат в 865 болници в Китай.

Предишният ръководител на КНР Цзян Цзъмин започна гонения срещу Фалун Гонг, опасявайки се да не загуби идеологически контрол над народа. В същото време броят на привържениците на религиозното движение стигна 100 милиона души и надвиши броя на членовете на управляващата комунистическа партия.

Правозащитниците отбелязват, че разрешението за използване на привърженици на Фалун Гонк като безплатна банка за органи също е дадено лично от Цзян Цзъмин. Това се потвърждава и от направени миналата година аудиозаписи.

„Цзян Цзъмин лично заповяда да се използват практикуващи Фалун Гонг като неволни донори на органи. За това ни разказа Бай Шуджун, бивш ръководител на медицинския отдел на Главното управление на тила на армията на КНР. По време на разговора ни Бай каза, че президентът Цзян е дал инструкции да се използват органите на привърженици на Фалун Гонг за трансплантации. Търсенето на органи било огромно, затова те провели много операции“, допълва Чжиюан.

EpochTimes

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Аз, човекът

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори