Не използвайте кокосово масло за хранене
Ново проучване показва, че кокосовото масло не е здравословната храна за каквато се смяташе през последните години. Маслото се рекламира като здравословна храна и 72% от американците, например, го приемат като част от здравословното хранене.
Проучване на Американската асоциация за болести на сърцето обаче, показва друго. Според изследването, в кокосовото масло има шокиращо много наситени мазнини.
Оказва се, че 82% от мазнините в кокосовото масло са наситени. Това е около 6 пъти повече от наситените мазнини намиращи се в зехтина например (14% ).
Проучването на Американската асоциация за болести на сърцето показва, че в седем от осем случая кокосовото масло повишава лошия холестерол (LDL), което е причина за появата на сърдечни заболявания. Водещият изследването учен Франк Сакс казва, че е добре кокосовото масло да се използва за кремове, но не и като част от храната.
Полезното хранене е свързано с ниското съдържание на наситени мазнини, какъвто е зехтинът. Това помага за поддържане на нужното количество на добър холестерол в организма.