Американските военноморски сили потвърдиха автентичността на видео с НЛО

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Военноморските сили на САЩ за първи път потвърдиха, че няколко видео материала, които показват НЛО да лети в небето са истински и съдържат феномен, който военните не могат да идентифицират.

Сензационните видео кадри, за които става дума, започват да се появяват в различни медии от декември 2017 насам, влключително в The New York Times. Те са заснети от пилоти на военноморските сили и са осигурени от частната изследователска група To The Stars Academy of Arts & Science (TTSA), основана от рок музиканта Том ДеЛондж (Tom DeLonge).

По това време кадрите са описани като декласифициран материал, но сега изглежда, че случаят не е такъв, поне според разнузнавателния уебсайт The Black Vault.

Говорител на Военноморските сили на САЩ е казал пред уебсайта, че видеата са автентични – първото официално потвърждение от военните, че видеата съдържат летящ феномен, който не може да бъде идентифициран, въпреки че абревиатурата НЛО (неидентифициран летящ обект) е извън официална употреба.

“Военноморските сили определят обектите, съдържащи се в тези видеа като неидентифицирани въздушни феномени,” казва Джоузеф Градишър, официален говорител на заместник директора на информационната служба Военноморски операции, пред Джон Грийнуолд от The Black Vault.

Терминологията „неидентифицирани въздушни феномени“ се използва, защото съдържа базово описание за наблюдаваните обекти – неидентифициран самолет/обект, заснет от различни контролирани от военните системи.

За да е ясно – всичко това не значи задължително, че на видеото са заснети извънземни, нито че военните предполагат, че те са такива. Означава само че, неидентифицираните въздушни феномени са обекти, които не могат да бъдат идентифицирани.

Военноморските сили на САЩ по-рано използваха друг термин за странните обекти – „Аномални въздушни превозни средства“ (Anomalous Aerial Vehicles – AAVs). Изтекли от Пентагона документи показаха, че военните са изучавали мистериозните феномени в продължение на години.

„Военноморските сили на САЩ не са предоставяли кадрите за широка публика“, казва още Градишър, което означава, че разпространението им не е било част от плана на Пентагона.

Все още не сме дори близо до разбирането какво е това на кадрите, но дори промяната във военната терминология и публичното потвърждение за неидентифицирани феномени представлява изненада.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Отвъд науката

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори