Да „прелетиш” край подводните рифове

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© S.C.P. Marine Innovation
Антония Михайлова

Да „прелетиш” покрай подводни рифове. Да, сега това вече е възможно.

Не че не можеше и преди, например с батискафа SeaBob. Но той не дава възможност на човека да се почувства като подводен Супермен, за разлика от новата разработка x2 Underwater Jet Pack System на компанията S.C.P. Marine Innovation – реактивна раница, позволяваща буквално да летиш под водата.

Настоящият функциониращ прототип включва два цифрови двигателя, закрепени за предмишниците и предвидени за захранване от литиево-йонен акумулатор, разположен на корема на „Аквамен”. Векторът на тягата може да се управлява, като се задържат ръцете напред и се завъртат в необходимата посока. За регулиране на скоростта се използва ръчен контролер.

За прототипа специално е разработена система на тяга Hydra, която се отличава с малки размери, но достатъчна мощност. Планира се тя да се използва и в други продукции на компанията.

Пълна версия на подводния костюм, в основата на който е новата реактивна раница.
© Sharein

Както уверява производителят, безпрецедентната мобилност и простота на управлението на иновацията ще помогнат на потребителя на водната реактивна раница да открие за себе си нови граници на подводни изследвания и развлечения.

Апаратът x2 Underwater Jet Pack System е предназначен за изпълнение на подводна акробатика с използването на двигатели.
© Sharein

Благодарение на лекотата и удобството на x2 Underwater Jet Pack System гмуркачите ще могат да се потапят все по-дълбоко, да стигат до набелязаните точки с висока скорост и да лавират между подводните препятствия.

Един от двигателите.                                                                                                        © Sharein

Основателите на британската компания S.C.P. Marine Innovation Саймън и Крис Парке са обявили събиране на средства за развитие на системата и се надяват, че подводната реактивна раница ще се появи в продажба още следващата година на ориентировъчна цена $5700.

© Sharein

„Безтегловността под вода осигурява удивителен потенциал за акробатични трикове и свобода на движенията – казва Саймън Парк. – Оптималното положение при използване на която и да е друга технология би било разполагането на двигателите директно пред вас. Но това означава, че тягата е насочена директно срещу потребителя. Underwater Jet Pack System подхожда съвсем различно. Това е лека, маневрена конструкция, която не затруднява движенията и ви дава шанс да погледнете от друг ъгъл на системата на подводната тяга.”

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори