Двама пилоти съобщиха за НЛО над Аризона

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© CBS Denver
Ивайло Красимиров

Двама пилоти, летящи над Аризона твърдят, че са били подминати от неидентифициран летящ обект на височина около 30000 фута (9,144 км)  във въздуха. Става дума за пилотите на два различни самолета, които са видели едно и също нещо, а Федералната авиационна администрация (FAA) публикува радио запис.

Според радио записа, пилоти на Финикс Еър и на Американ Еърлайнс са забелязали обект, летящ в обратната им посока на 24 февруари. В копието от разговора им с Албукърки Център Трафик Контрол пилотът на Финикс Еър пръв забелязва странния обект в 3,30 следобяд местно време.

“Имаше ли някой над нас, който ни подмина преди около 30 секунди?” пита пилотът в записа, публикуван от Phoenix New Times. Отговорът от FAA е „НЕ“ („negative“).

Тъкмо заради запитваненто на пилота от Финикс Еър, въздухоплавателната администрация в Албукърки предупреждава Американ Еърлайнс полет 1095 да си отваря очите за обект в небето, докато лети в посока Сан Диего.

По-малко от минута след предупреждението пилотът на полет 1095 съобщава по радиото, че неговият самолет тъкмо е подминал НЛО.

„Да, нещо точно премина над нас“, съобщава пилотът. „Не знам какво беше, но беше на 2-3 хиляди фута (600 – 900 м) над нас. Да, премина точно над нас.“

Пилотите не са могли да определят, дали обектът се рее или лети в определена посока, но пилотът на Американ Еърлайнс се чува да казва, че НЛО – то има „голямо отражение“ и изразява съмнение да не би да става дума за Google балон.

„За разлика от краткия разговор с пилотите на двата самолета обаче, контролната кула не може да потвърди, че в небето на това място и по това време е имало друг самолет или каквото и да било“ казва Лин Лунсфорд от FAA пред New Times.

Любопитна подробност е обаче, че забелязоното НЛО е само на около 500 мили от Розуел, Ню Мексико. Розуел е мястото с най-известните американски НЛО истории. Легендата дори твърди, че НЛО се е разбивало в пустинята край Розуел през 1947 г.

В изявление пред KOB – TV в Албукърки FAA казва, че не знае какъв е обектът:

„Нямаме коментар, извън това, което чувате. Освен разговора между двамата пилоти, кулата не може да потвърди, че е имало друг самолет или обект в небето“, се казва в изявлението.
„Ние работим много близко с другите агенции, както военните, така и цивилните – това е ежедневна рутина, в това число и високо летящите метеорологични балони.“

Радио записът беше публикуван три месеца след видео кадрите, заснети от пилоти на американските военноморски сили, показващи обект, разследван в рамките на секретна правителствена програма за НЛО. Тайната програма на Пентагона е имала бюджет от 22 млн долара, според офицера (вече цивилен), който я е управлявал. Повечето от свидетелствата за НЛО, които е наблюдавал са идвали от военни, които докладват за НЛО от десетилетия.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори