Джинджифилът е по-силен от химиотерапия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

EWAO
Димитър Димитров

Джинджифилът отдавна се използва в кулинарията заради лечебния му ефект срещу морската болест и гаденето. Но напоследък става все по-очевидно, че работи и срещу рака.

Изследване на щатския университет в Джорджия показало, че екстракт от джинджифил намалява размера на тумора при рак на простата с 56% при мишки. Също така предоставя жизненоважни антиоксиданти и предотвратява възпаленията.

В друго проучване, публикувано в научното издание PLoS, учените открили компонент в джинджифила, наречен 6-шогаол, който е ненадминат в унищожаването на раковите стволови клетки при рака на гърдата.

Клетъчната структура на даден тумор се състои от само 0.2 до 1% ракови стволови клетки, но те са изключително трудни за унищожаване, а ако не бъдат унищожени, създават още повече ракови клетки.

Това означава, че раковите клетки са способни да се самовъзпроизвеждат. Те се променят постоянно, стават резистентни към конвенционалните химиотерапевтични методи и могат да се делят, образувайки нови колонии на различни места в тялото. Единственият начин да сме сигурни, че даден човек е излекуван от рак, е да унищожим стволовите клетки.

Учените доказали, че обичайните методи за приготвяне на храни с джинджифил, действително успяват да произведат 6-шогаол. На всичко отгоре, унищожителните ефекти срещу раковите клетки се проявили в концентрации, които са безопасни за незасегнатите клетки. Това означава, че 6-шогаол убива само ракови клетки, без да наранява другите. Това е много различно от обичайните видове лечение на рак, които не са толкова селективни и могат сериозно да навредят на пациента.

Най-голям ефект бил наблюдаван при рака на гърдата. Всъщност 6-шогаол убива повече ракови клетки от известното лекарство Таксол, а разликата в ефективността е умопомрачителна – 10 000 пъти.

Въпреки че проучването е проведено върху клетъчни култури, а не върху хора, евентуалният резултат може да се окаже революция в лечението на рака.

EWAO / Health Nut News

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Медицина

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори