Експерименти с мишки обясниха привлекателността на бельото

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Gonzalo R. Quintana Zunino
Антония Михайлова

С помощта на мишки американски учени описаха как и защо бельото на партньорката става привлекателно за мъжа.

Биолозите разказали за своите опити на годишната конференция на Американското невробиологично общество, а накратко са ги описали в Live Science.

Отначало учените поставили 12 „девствени“ мишока в помещение, където се намирали самки, облечени в специални къси жилетки, и им позволили да се чифтосат.

След това самците (по един) били премествани в друга стая с две самки – със и без жилетка. Оказало се, че самката в жилетката получава повече внимание от самеца и с нея той по-бързо достига еякулация.

Учените отбелязват, че мишките реагирали не само на външния вид на жилетката, но и на нейната текстура (при съвкупление самецът я докосва със своите вибриси).

След това биолозите решили да изяснят как случката с облечените в „долно бельо“ самки се отразяват на работата на мозъка на самците. Веднага след половия акт учените изследвали дейността на гена c-fos (индикатор на невронната активност). Оказало се, че центровете на удоволствие у мишките, съвкупляващи се със самки в жилетки, работели по-активно, отколкото другите самци.

По такъв начин самците лесно започват да свързват вида и тактилните усещания от дрехите с половия акт. „Всеки път, когато виждам партньора по бельо, това означава, че мога да правя секс с него“ – казва авторът на изследването Гонсало Кинтана Сунино.

Макар че мишките силно се отличават от мъжете, еротичното бельо може да оказва на последните същото въздействие, твърдят учените.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори