Ето как са нагласени машините за играчки, за да е сигурно, че са на печалба

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Bluebuddies
© Bluebuddies
Димитър Димитров

Машините за играчки изглеждат толкова обещаващи. Слагате 50 стотинки и хващате играчката, която искате. Би трябвало да е лесно? Разбира се, че не.

Сигурно вече знаете, че има нещо гнило в тези машини. От десетки години дизайнът им е такъв, че винаги да са на печалба за собствениците им, пише Smithsonian.

Съвсем кратък поглед върху ръководството за употреба на машината ще ви разкрие, че тя може да бъде програмирана да хваща с пълна сила само от време на време. Всъщност някои машини даже могат сами да изчисляват колко често да хващат с пълна сила, за да е сигурна печалбата. Собствениците също могат да нагласят параметрите така, че наградата да пада, след като вече е хваната. Машината също може да бъде програмирана така, че да е невъзможно да се предвиди кога играта ще е честна.

Една проста сметка: ако цената за една игра е 50 стотинки, а цената на играчката в машината е 7 лева и собственикът е нагласил условията за 50 процента печалба, то машината ще работи честно само около 1 път на 21 опита. Но това не спира ентусиастите да пробват.

Практиката на нагласяне на машини за играчки не е нова. Тези машини се появяват на бял свят по време на Голямата депресия и тогава са били още по-нагласени, защото движението на щипките е било много ограничено. Модерните машини позволяват повече маневреност, но пък са страшно манипулирани за постигане на печалба на собствениците.

Така че следващия път, когато искате да си хванете сладко плюшено мече, имайте предвид, че шансовете не са във ваша полза.

Категории на статиите:
Главоблъсканици

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори