Илън Мъск иска да колонизира Марс, за да спаси човечеството

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Илън Мъск на срещата на предприемачите, които коментират политиката по имигрантите на президента Тръмп.
Ивайло Красимиров

Основателят на SpaceX и Tesla Илън Мъск говори пред аудиторията на техническото изложение  South by Southwest (SXSW) в тексаския град Остин за амбициозния си план за колонизация на Марс.

По думите му е много важно на Червената планета човечеството да има база, която да бъде напълно автономна. Причината, според него, е че Марс е доста по-отдалечен от Земята отколкото е Луната и затова при избухване на Трета Световна Война оцеляването на човека на Марс би било по-сигурно.

„Ако има Трета Световна Война, трябва да сме сигурни, че другаде има достатъчно човешка цивилизация, която да възстанови расата и да съкрати периода на мрак“, казва Мъск.

Въпросите бяха представяни от неговия приятел Джонатан Нолан, основната фигура зад научно – фантастичния сериал Уестуърлд „Westworld“.

Илън Мъск представи плановете за човешка колонизация на Марс още през 2016, но сега презентира обновената си визия, за това как трябва да стане.

В Остин той съобщи, че първата Марс ракета „BFR“ ще направи тестов полет още следващата година. При бъдеща мисия до Марс не ставало дума за „възможен космически полет за богаташи“, пътуването би било твърде опасно.

„В началото няма да има много хора, които да искат да го осъществят“, казва Мъск. Но с течение на времето, това ще се промени. На Марс щяло да има дори супер кръчма, „The Mars Bar!“ (Тук Мъск се шегува, защото на английски това означава „шоколадово десертче Марс“)

Илън Мъск не пропусна да коментира и голямата си тревога: Изкуствения Интелект. „Запомнете ми думите“, казва той, „изкуственият интелект е много по-опасен от ядрените оръжия.“ Мъск предлага да се създаде някакъв вид регулираща организация, която да гарантира, че при разработките нищо няма да се обърка.

В края на рунда въпроси и отговори, който продължи почти 90 минути, Мъск застана на сцената заедно с Нолън и брат му Кимбъл и тримата заедно изпяха песента „My Little Buttercup“. Преди това Мъск предупреди, че „това ще бъде наистина зле.“

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори