Искам да родя акула!

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© VICE
Антония Михайлова

Бъдещето не вещае нищо добро и за да задоволяваме потребностите си от храна, ще се налага да си я раждаме. С други думи, раждането на дете само ще усложни кризата, докато раждането на храната хем ще ни осигурява трапезата, хем ще удовлетворява инстинкта ни за продължаване на рода. Или поне така мисли японската дизайнерка Ай Хаегава, която мисли да си роди акула, за да реши продоволствения проблем.

33-годишната Ай е на мнение, че ако се даде шанс на животните, застрашени от изчезване, то светът ще има повече шансове за оцеляване, смята тя.

„Ние сме генетично програмирани да отглеждаме деца и да предаваме гените си на следващите поколения, но живеем във време, когато борбата за възпитаването на дете в достойни условия става все по-трудна заради пренаселването и екологичните условия”, споделя Ай. „Трябва да ядем и се сблъскваме с нарастващ дефицит на храна заради прекомерния риболов, използването на земеделски земи и нарастващия брой на хората. Като се роди животното, което може да се изяде, ще ценим повече умиращите животни и ще предотвратим изчезването им”, категорична е тя.

В проекта „Искам да родя акула” дизайнерката обсъжда възможната съвместимост между човешката плацента и плода на акулата. Ай смята, че идеалният кандидат за проекта й ще бъде богата, самотна жена в климактериума.

© Ai Hasegawa

Тя е избрала точно акула, тъй като според нейните изследвания човекът и акулата са най-съвместими. Освен това акулата е от изчезващите видове, продължителността на живота им е близка до човешката и е… вкусна.

Японката добавя още, че самата тя обича месото на акула, но винаги се измъчва от вина, когато яде животно от изчезващ вид.

Като роди акула, проблемът за нея ще бъде решен. Освен това излиза по-евтино и неангажиращо в сравнение с възпитанието на дете, а и отговорността е по-малка. Интересното е, че дизайнерката не смята, че има нещо лошо в това да изяде акула, която друг човек е родил.

„Ние ядем телето, което някоя крава е родила. Дори убиваме хора, и то не заради храната. Тях също някой ги е родил. Не виждам къде е проблемът.”

Вижте още интересни статии в СРодители

Категории на статиите:
Еврика!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори