Дните си имат управители. Управлявайте ги и вие

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© phanlop88 / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Ден с ден не си прилича, казват хората, и си е точно така. Но има някои специфични неща, които слагат своя отпечатък върху отделните дни. Родените в даден ден също си имат някои тънкости и особености. Така човек не само може да разбере по-добре себе си, но и да се научи ползотворно да използва дните от седмицата. Това не е толкова трудно, защото всеки ден си има свой „чорбаджия“ в лицето на дадена планета. И ако се съобразявате с нейната специфика, с лекота можете да преборите трудностите.

Понеделникът се управлява от Луната и на нейната променливост се дължат честите смени на настроенията. Затова, колкото и понеделникът да е начало на новата седмица, не си струва да започвате работа по нови проекти. Рискувате да се натъкнете на нещо изключително, а след час да се чудите в какви кълчища сте се заплели и как да се измъкнете.

Луната е планета на водната стихия и нерядко създава в душите сълзливо настроение. И точно с напиращи сълзи и трогваща душата реч можете да изтръгнете от началството повишение на заплатата, отпуск или да спечелите нечия подкрепа.

Сълзи, емоции, откровени разкази за проблемите може да станат средство за постигането на целите ви в този ден. Но тук си има и уловка – задължително е да бъдете искрени, защото измамата и роненето на сълзи за несъществуващи проблеми ще бъдат разобличени.

Вторникът се управлява от огнения Марс. Напористият Марс ще ви дари с решителност, храброст и силна воля, затова вторник е най-подходящият ден за проява на силните черти на характера. Марс ще ви помогне да се решите на това, за което по-рано не ви е достигала смелост. Във вторник най-добре нищо да не отлагате за друг път. Това е ден, в който работата трябва да се върши бързо, и то така, че да се забележи от околните. Тогава ще ви уважават.

Марс е мъжка планета, което ще рече, че вторникът е най-подходящият ден за мъжки разговори и за вземане-даване със силната половина на човечеството. Но Марс може да ви накара да действате необмислено, затова използвайте това за добро. Марсианската енергия и агресия могат да превърнат събитията от вторник в истинска война. От искрата може да се разгори пожар, затова не допускайте този пламък да се разбушува нито в работата, нито у дома.

Срядата е най-веселият ден от седмицата. Меркурий – този крилат посланик на боговете, властва тук, затова за сряда отложете преговорите, срещите, разделите. Меркурий не обича да се застоява и е привърженик на всичко ново, затова и вие трудно ще се задържате на едно място. И именно подвижността и общуването ще ви донесат успех в сряда. Меркурий принадлежи на въздушната стихия, ето защо с каквото и да се захванете, правете го с лекота. Но в „най-лекия“ ден изпъкват комплексите и ако не искате околните да разберат за вашите психологически проблеми, маскирайте ги старателно.

Меркурий е променлива планета и настроенията също може да се сменят бързо, затова не си струва да давате или да вярвате на обещания. В този ден буквално думите влизат през едното ухо и излизат от другото. Затова най-добре е да се смеете и шегувате, а шегата може да ви помогне да постигнете някоя цел.

Четвъртък се управлява от планетата на разширението Юпитер. Успешните хора имат възможност в този ден да увеличат своето щастие, но тези, които постоянно са преследвани от проблеми, може да видят как мъничките трудности се разрастват до внушителни размери. За да не се случва това, в четвъртък е важно умението бързо да решавате проблемите и да не им давате време за развитие.

Ако шефът в четвъртък ви уличи в непрофесионализъм, внимавайте – в бъдеще това може да стане причина за уволнение. Но точно в четвъртък походът към началството с призив да удовлетвори потребностите ви може да попадне в целта. Шефството следва да е настроено благосклонно и да се опита да бъде справедливо.

Дори най-завършеният егоист в деня на Юпитер е способен да откликне на молба за помощ. В четвъртък всички са настроени на това, което става наоколо, затова може да се сключват и много изгодни сделки.

Петъкът е ден на Венера покровителката на любовта и изкуството. В навечерието на почивните дни на човек му се иска да флиртува, да напише поема, да се възторгне от нещо или някого, да се отдаде на любов. Чувственост, умение да разбирате чуждите чувства и стремеж към красота и хармония са залог за успеха ви в петък.

Венера очаква в петък да украсявате света, да разговаряте учтиво, да се държите според етикета. Хубаво е в петък да изглеждате по-добре, отколкото в другите дни. Петък е най-добрият ден за признания в любов, понеже под властта на Венера хората очакват чувствени излияния.

Венера е женска планета, та ако шефът ви е жена, повече благоразположение от нея можете да очаквате именно в петък. В този ден жените са по-открити, доверчиви и повече от всякога се нуждаят от внимание. Но Венера е и планета на избора, тя прави всички придирчиви, капризни, затова в петък е важно да отчитате вкусовете на околните.

Съботата е най-добрият ден за пасивен отдих, тъй като всяко движение освен най-бавното и упоритото е противно на нейния стопанин Сатурн. Разумно е в събота да се пазарува, понеже Сатурн ще ви възпре да харчите за глупости.

Но Сатурн символизира кръста, който всеки носи, затова мнозина в събота може да се чувстват потиснати. Може да се занимавате със сериозни неща и в този ден да покажете на другите, че сте човек на място. Всичко, което е насочено към трайни резултати, стабилни отношения и сериозни намерения, ще бъде подкрепяно от строгия Сатурн. Бавно и полека той ще проверява как се справяте с поетите отговорности и в някой прекрасен ден ще ви възнагради достойно за къртовските усилия. Търпение и издръжливост са най-големите тайни, за да се споразумеете със Сатурн.

Сатурн символизира и представителите на закона, затова в събота е опасно да се опитвате да мамите когото и да е. Сатурн е и планета на консерватизма и в този ден най-добре покажете уважение към традициите.

Неделята е последният ден от седмицата – ден за почивка и творчество, а то е привилегия на златното Слънце. С каквото и да се занимавате в неделя, старайте се да подхождате към него творчески и нетрадиционно. Именно в неделя може да се роди нов, оригинален начин за решаване на старите проблеми.

Благородното Слънце, което дарява със светлина и топлина, изисква благородство и от вас. В неделя алчността е опасна, както и подминаването на нуждаещите се от помощ. Ако дадете на просяк в неделя, ще се застраховате от зла участ за цяла седмица.

Статията е публикувана във в. ПРЕСА

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори