Как изглеждат мислите за нищото?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Немският художник Густав Мецгер е превърнал мозъчните си вълни в нещо материално, създавайки скулптура от празните мисли.

За да си изясни как изглеждат празните мисли, художникът си направил енцефалограма, а скенерът бил включен към роботизирана машина за резба, и се опитал да не мисли за нищо.

Мозъчните вълни се предавали в 3D форма и били изрязани от робота в камъка. В резултат се появила странна скулптура, наречена „Празният обект”.

С други думи, художникът показал, че дори когато се стараете да не мислите за нищо, в мозъка ви нещо се случва.

Как да не мислите за нищо?

Затворете очи и се опитайте да не мислите за нищо. Какво ще се случи? Колкото и да е парадоксално, нашият мозък през цялото време с нещо е зает – по време на бодърстване или на сън. Има ситуации, в които мислите буквално не ни дават покой, предизвикват стрес, безсъние и тревожност.

Един от начините да се научите да контролирате мислите си е медитацията. Ако чувствате, че не можете да спрете потока от мисли, струва си да се научите да се отпускате.

Ето три прости съвета.

Дишайте дълбоко. Дълбокото дишане забавя честотата на сърдечните съкращения, отпуска мускулите и помага да се фокусирате.

Пуснете потока от мисли. Трудно е да не мислите за нищо и като начало ще се появяват много мисли. Не се старайте да ги потиснете, а просто ги наблюдавайте и се отпускайте.

Бъдете „тук и сега”. Просто фокусирайте вниманието си върху това, което се случва в този момент.

Източник:  Design Week

 

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори