Какво се случва с края на света?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© manostphoto / FreeDigitalPhotos.net

Мегавселена
  • 3 декември 2012 г. в 08:55 Последна промяна:
    9 декември 2012 г. в 17:42

Добре че НАСА отмени края на света, който с трепет чакаме на 21 декември. Американската Национална агенция за аеронавтика и космонавтика дори беше обявила чат в четвъртък, 29 ноември, в който да убеждава всички верници и неверници колко небивали са историите за свършека на календара на маите, за идването на Нибиру, за обръщането на полюсите, за унищожително изригване на Слънцето, за изравняване на Земята с галактичната ос и други врели-некипели.

21 декември, рекоха всевиждащите очи на НАСА, ще е обикновен зимен ден и освен че ще отбележим зимното слънцестоене и най-късия ден в годината, нищо особено няма да се случи и ние ще заживеем с нови надежди за утрешния ден.

Та тъй, като откъсвате всяка година декември от календара, свършва ли се светът, пита риторично НАСА? Не, не се свършва, ами започва новата година. Е, по този същия начин и летоброенето на маите не свършва, ами ще започне нов цикъл. Железен аргумент и ние няма що да кажем срещу него. Ето това се казват учени на място!

Тибетски оракул обаче рекъл, че календарът на маите не лъже ни най-малко. Тъкмо на 21 декември Земята заедно със Слънчевата система щели да преминат през „нулевата зона” на галактиката и на цялата планета щели да настъпят пълен мрак и тишина. Това щяло да се случи около 8 часа сутринта българско време.

„Това е особено състояние на пространството, където се гасят и не може да се разпространяват никакви енергии. Ще се изключат електричеството и връзките. Тъмнината ще се съпровожда с изблици светлина, както и игра на светлина и сенки. Ще ни се струва, че бродят силуети – сякаш мъртвите са станали от гробовете”, ей такива ги реди Оракула от Шамбала. И прогнозира дори леки земетресения.

„Животните на земята по-рано ще почувстват идването на космическата тъмнина и ще се изпокрият в дупките – продължава монахът. – Хората в градовете няма да го почувстват, затова ще станат жертви на лудостта. Може да загинат 10% от населението на Земята.”

Все пак това няма да е краят на света, нарежда Оракула. Три-четири дни по-късно слънцето отново ще се появи на небето, а светът ще стане по-добър. „Тъмните дни” кардинално ще променят светогледа на хората, те ще станат по-духовни, смята ламата. „Това ще бъде най-важният скок към прогреса на човечеството за дълги времена”, продължава да нарежда Оракула.

Пълното излизане на Земята от „нулевата зона” според ламата се очаква на 7 февруари 2013 г. Дотогава частично ще бъдат възстановени електроснабдяването и транспортът. Към края на март планетата напълно ще се върне към нормалния си живот.

За да се спасим в трудните дни, ламата съветва да се приготвим отрано. Да завършим всички дела, да си върнем дълговете (ама и на банките ли?), да си приготвим запаси храна, вода, дърва за отопление и свещи за осветление за два месеца. А на 20 декември да си вземем документите, да си плюем на петите и дим да ни няма. Който си има виличка или къщичка, да се залости там и да надумка камината. В „тъмните дни” да завеси прозорците и да не гледа в тях, да не вярва на очите и ушите си, да не излиза на улицата.

Ако се появи необходимост от излизане, да не се ходи далече – може да се загуби, тъй като няма да може да вижда дори собствените си ръце – толкова ще бъде тъмно. И да не се връща в града чак до пролетта, дума Оракула.

Такааа… Къде са сега учените от НАСА да просветлят „тъмните дни”? Или поне да дадат рецепта за оцеляване на градските чада, дето си нямаме вили и камини, ами надеждата ни е само в ЧЕЗ, Е.ОН и EVN.

Няма ги. Но идеи все пак може да се дадат. Не от НАСА, естествено, там са над тези неща.

Почивка сред природата носи късмет

Армагедон 2012 е по-мъглив от самия мъглив Албион в есенни дни. Трудно е да се предвиди в кое ъгълче на Земята може да се избегнат катаклизми. Не са малко хората, които са решили да се отправят към т.нар. места, закриляни от Силите. Да речем, мнозина вярват, че Апокалипсисът няма да засегне Дивеево (село недалеч от Нижни Новгород, където се намира Серафимо-Дивеевският манастир). Говори се, че преподобният Серафим Саровски предрекъл, че Антихристът ще разруши много църкви, но нищо няма да стори на Дивеево.

Интересно как стои въпросът с българските манастири? Не се знае и няма кой да ни каже. Дали пък да не опитаме, а?

Други мистици се готвят да преживеят събитията на 21 декември в село Бугараш във Франция. Защо точно там, окултистите не обясняват, но вярват в Силите на това място. Само дето френските власти забраниха достъпа до него и обещават крути мерки, та да не може да се припари там. Какво друго ни остава, освен да хванем гората?

Но струва ли си да мръзнем в гората през зимата и не може ли някъде на по-комфортно местенце? Например да се метне човек на презокеански лайнер и да се отправи на околосветско пътешествие. Идеята е добра, но цените може да са по-страшни от Страшния съд. Например $60 000 за място в каюта.

Астрологът Влад Рос казва (ние не го познаваме, но братушките му вярват), че на 21 декември най-добре да се отдъхва някъде сред природата, в уединение и хармония с околния свят. Тези, които прекарат деня по този начин, ще хванат късмета за… шлифера.

Внимание! Опити за измами

Пайлот Баба, махайог от Индия (маха е висша степен на майсторство) твърди, че краят на света не може да настъпи по принцип. Гуруто авторитетно заявява, че всеки човек си има своя карма, свой жизнен път. И не може да се случи при 7 млрд. жители на Земята всичко да съвпадне дотолкова, че да загинат в един ден.

„С край на света ще ни плашат и през 2013, и през 2014, и през 2015 година. Винаги ще се намират хора, които ще искат да вдигнат шум около Апокалипсиса и да печелят от това”, резонно отбелязва Пайлот Баба. Според предсказателите: пари, скъпоценности, жилища и прочие материални блага няма да са ни необходими в деня на Армагедона. Значи ще възникне желание да ги предадем в по-сигурни ръце. Страхът ще спомогне да открем тези „особено надеждни хора” – от прорицатели до лъжепророци. Вярно е, има ги. Мрежата прелива от тях. Или както пишеше в един форум: „Който вярва в края на света, да ми прехвърли всичките си имоти и банкови сметки.”

Тичане му е майката

Оцеляват силните. В контекста на тази фраза физическата подготовка е повече от уместна. А тренировката започва веднага, време за мотаене няма. И започва с тичане. Но не за да се опитате на 21 декември да избягате от края на света накъдето ви видят очите. „Тичането развива издръжливост, а тя ще ви е от полза, когато изпълнявате други упражнения” – казва Денис Минин, лидер на движението „Стрийт-воркаут” в Украйна (уличен спорт, който не изисква специални условия за тренировка и скъпоструващо оборудване).

Но добрата физическа подготовка включва и правилно хранене. В менюто е задължителна овесената каша, която Денис нарича истинска богатирска храна. За спортната подготовка са необходими и млечни продукти, особено козе мляко. „То съдържа витамини от групата В, които спомагат за образуването на кръвни клетки и регулират обменните процеси в организма. То е богато и на сиалова киселина, която в голяма степен формира имунитета”, казва Денис. Така значи – тичане и силна храна (пардон, козе мляко).

Упражнения за интуицията

Не е нужно да се обяснява колко важна е интуицията в условията на „тотален край”. И в мирно време тя предпазва от грешни стъпки и може да посочи печелившия ход. „Интуицията е умение да бъдеш внимателен, да забелязваш знаците, които ти изпраща съдбата – казва екстрасенсът Симон Бородин (и него не го познаваме, но карай). – Ако искате да я засилите, на първо място трябва да развивате внимание и зрителна памет.

Опитайте следното просто упражнение: поставете на масата няколко предмета, разгледайте ги внимателно. Затворете очи и се постарайте да си представите масата в най-малки детайли. Отворете очи и сравнете картината. Постепенно увеличавайте предметите на масата.

Старайте се и да запомняте сънищата си. Опитайте да влезете в осъзнатото съновидение, контролирайте хода на съня. Развивайте логично мислене (за това си има ръководства). И само след 10 дни вашата интуиция ще е два пъти по-силна. После – още повече.”

И какво? Интуицията ще ни помогне ли да предусетим „тъмните дни”? И ако да – с какво ще ни помогне тя? Не е ясно, ама нейсе. Затова пък може да допринесе до по-бързото ни духовно израстване. Нали така?

Кратък курс по оцеляване

„В екстремни ситуации главното е да вярвате в силите си и да не се предавате – твърди Игор Чайковски, ексразузнавач, експерт по оцеляване в екстремни ситуации. – Според статистиката 80% от загиналите просто са се предали и са престанали да се борят за живота си. Ако ви е тежко и искате да се предадете, помислете, че не сте се родили просто така, че животът ви има някаква цел. Искаш ли да се предадеш, обърни се към отминалите години. Всичко ли си постигнал? Направил ли си това, за което си се родил? Такива мисли може да ти помогнат да се мобилизираш и да направиш така да се каже невъзможното.”

По молба на сайта „Сегодня” Игор разсъждава над това какво да правим, ако катаклизъм или катастрофа е сполетяла нашия град. Хранителните запаси в града бързо ще свършат, магазините ще се разграбят. Извън града има повече шансове да не се умре от глад.

„Напуснете града най-добре пеша – само си представете каква паника и задръствания ще има по улиците, докато всички се опитват да спасят каквото могат. Топлите дрехи са уместни дори да не е студено – всичко може да се промени за броени часове. А преди да щурмувате оръжейния магазин, помислете: можете ли да боравите с оръжие?

Има поговорка: който има нож, има и храна. И повтарям – не губете вяра в себе си! Този, който има силен дух, не го плашат нито катаклизми, нито епидемии”, казва Чайковски.

По материали от интернет и от в. ПРЕСА


Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментари

  • Kamagra Alcobendas Will Amoxicillin Make You Tired [url=http://buyvarden.com]filitra vardenafil tablets[/url] 651 Filagra Super Active Doxycycline For Dogs Cost

    Ronneve 2 ноември 2017 13:43 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори