Мистериозните неразлагащи се тела

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Димитър Димитров

Лама Итигелов

От много години учените се опитват да победят смъртта и търсят как може да стане това. Освен това имат пример на човек, който е успял да я надхитри.

 

 

imgur.com

imgur.com

Итигелов е будистки лама от началото на XX век. Когато бил още жив, помолил другите лами да започнат погребалните процедури, а самият той започнал да медитира. Итигелов починал в поза лотус. Желанието на ламата било да бъде изровен след няколко години. През 2002 тялото му било ексхумирано и станало ясно, че все още е непокътнато.

 

imgur.com

imgur.com

Св. Бенита Зита

Зита, както много други светици, е била мила жена и около нея се формирал религиозен култ, още докато била жива. Тя починала през 1272 и 300 години по-късно тялото ѝ било ексхумирано. Оказало се, че се е запазило през годините. Оттогава тялото ѝ е мумифицирано и се намира в базиликата на свети Фридиан в Лука (Италия).

imgur.com

imgur.com

Зин Чжуй

Youtube.com

Youtube.com

Чжуй е живяла по времето на династията Хан и е била омъжена за китайски благородник. Жената е живяла в изключителен лукс и е била с наднормено тегло. Тя починала от инфаркт през 163 пр. н.е. Когато тялото ѝ било изровено през 1971, кожата ѝ все още била мека и ставите ѝ можели да се движат.

Св. Катерина Лабуре

imgur.com

imgur.com

Катерина Лабуре винаги е твърдяла, че е посещавана неколкократно от Дева Мария. Докато си говорили, бъдещата светица дори можела да докосва Дева Мария. Катерина Лабуре умира през 1876 и е погребана с религиозни ритуали. През 1993, когато църквата започнала процеса по канонизирането ѝ, тялото било ексхумирано. Неочаквано, то било абсолютно запазено. В момента тялото на светицата се намира в Париж.

Ла Донсела (Госпожицата, La Doncella)

imgur.com

imgur.com

Преди около 500 години това 15-годишно момиче е убито в религиозно жертвоприношение в близост до днешна Аржентина. Заради специфичните условия на местността тялото му останало изключително запазено до момента, в който е открито през 1999.

Imgur

 

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори