НАСА ни пробутвала фалшиви снимки от Марс?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© NASA
Антония Михайлова

Известният виртуален археолог, зоолог и палеонтолог Скот Уоринг (Scott C. Waring), който се занимава с изучаване на снимки от Марс, е открил поредната странност.

На снимка, качена на сайта на НАСА, той е открил повтарящи се участъци.

Снимката показва пейзаж от неголям участък на близък склон и представлява нещо като панорама. Тоест тя е съставена от няколко снимки, изпратени от марсохода „Кюриосити“. 002Към слоестите скали, разположени долу, Скот няма претенции. Но пейзажът, разположен на заден план и отгоре, е много интересен. Той се повтаря – виждат се едни и същи особеност. Очевиден фотошоп. 003За какво ѝ е била на НАСА тази груба фалшификация? Ако са искали да скрият нещо, са можели изобщо да не публикуват тези снимки. Загадка, която няма отговор.

Но има въпроси. Виртуалните археолози са открили на Марс много невероятни неща – и фигури, и предмети с правилна геометрична форма, и барелефи, дори каменна обувка. Дали пък НАСА не е фалшифицирала и тях?

Загадъчните артефакти от архивни съветски снимки

По-рано Скот Уоринг откри много интересни артефакти на Луната. За свое учудване той ги открил на сайта на НАСА. Вниманието на археолога привлякъл линк съм съветски снимки, направени от автоматични междупланетни станции, изследващи Луната. Като проследил линка, Уоринг се добрал о панорамни снимки, предадени от „Луна-13“. Там сред камъните той видял очевидно ръкотворни детайли. „Извънземните са ги оставили“, не се съмнява Скот.

Архивна съветска снимка – част от панорамата, направена от „Луна-13“. Такива панорами са няколко и артефактите се виждат на всички тях.

Архивна съветска снимка – част от панорамата, направена от „Луна-13“. Такива панорами са няколко и артефактите се виждат на всички тях.

Възможно е археологът да е прав. Отдавна витаят подозрения, Луната е нещо като постоянна база на пришълци.

Та на мястото, където „Луна-13“ кацнала меко през декември 1966 година – в Океана на бурите – до този момент не били стъпвали гости от Земята. А в кадъра са попаднали три обекта очевидно с неприроден произход.

Те обаче може и да не са оставени от пришълци, понеже, както е известно, кацането на апарата не минало съвсем безупречно. Научната капсула била отделена от основния кораб и спусната само секунда преди корабът буквално да се вреже в Луната със скорост 3 км в час.

Капсулата не се разбила – съветската техника се оказала достатъчно здрава. Апаратът разгърнал антени и за 7 дни работа предал три панорами от околността. За предаването на всяка панорама отивали около 100 минути.

Един от странните артефакти.

Един от странните артефакти.

Основният кораб обаче пострадал. Затова не е изключено в кадрите на панорамата да са попаднали отломки. Макар че е интересно да се смята, че тези детайли са се откъснали от кораби на пришълци.

Обект със спирална форма.

Обект със спирална форма.

Естествено, Скот Уоринг е провел допълнителни „разкопки“ – той разгледал снимки, предадени от други автоматични станции. И открил странна подробност на снимка, направена от съветския апарат „Зонд-6“.

"Луна-13"

„Луна-13“

Зонд-6 (7К-Л1 № 12) всъщност е прототип на лунния кораб „Союз 7К-Л1“. Смятало се, че екипаж от двама космонавти ще обиколи с него Луната и ще се върне на Земята.

„Зонд-6“ бил изпратен без екипаж – на автоматичен режим. Той обиколил Луната през ноември 1968 година, като първоначално я снимал 111 пъти от разстояние 9290–6843 километра, а след това – още 58 пъти от разстояние 2660–2430 километра.

Обект, заснет от "Зонд-6".

Обект, заснет от „Зонд-6“.

По време на връщането си на Земята в резултат на технически проблеми парашутът бил откачен по-рано – на голяма височина. В резултат спускаемият апарат се разбил, но някои снимки все пак били спасени.

Тъкмо на една от тези снимки Скот открил обект във формата на кръст, който може да е сграда, естествено, отново построена от пришълци.

Оригиналната снимка от "Зонд-6"  с кръста.

Оригиналната снимка от „Зонд-6“ с кръста.

Съществува и друга снимка от това място. Но на нея кръстът не се вижда.

На другата снимка вместо кръст има сянка.

На другата снимка вместо кръст има сянка.

Ако кръстът съществуваше и на втората снимка, то можеше да се говори, че обектът съществува наистина. Но в дадената ситуация не може да се изключи, че въпросният кръст е дефект на снимката.

По материали на Комсомолская правда

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори