Подсъзнанието – силният и послушен приятел

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Victor Habbick / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Вашето подсъзнание не взема решения и не дава команди. То просто изпълнява заповедите, давани от съзнанието. Природата му е да прави това, което кажете, или това, което наистина е желание на сърцето ви.

От момента на раждането ни нашето подсъзнание е творило чудеса на всекидневна основа, то е създавало вашето тяло и го е лекувало от болести. То има практически неограничена сила не само в развитието на вашето тяло, но и в привличането на всичко хубаво в живота ви.

Как повечето хора използват своя разум

Нашите най-велики битки са тези, които протичат в собствените ни умове.

Учените са установили, че средно през човешката глава преминават 60 000 мисли на ден. Открито е също така, че повечето хора осъзнават по-малко от 5% от своите мисли. Това не е изненада, понеже съзнанието няма капацитет да обработи цялата тази информация.

Повечето от тези мисли са просто безсмислено дърдорене, което се поглъща на подсъзнателно ниво постоянно и работи на автопилот, подобно на сърцето, което изпомпва кръв.

Когато се притесняваме по финансови въпроси, нашето съзнание се фиксира постоянно върху отсъствието на пари, емоциите ни резонират с тази мисъл и изпращат мощен сигнал към подсъзнанието, което на свой ред получава съобщението и го възприема като реалност. Всичко това може да се случи без участието на нашето съзнание.

Но ако осъзнаем какво мислим и вземем незабавни мерки за улавяне на всяка мисъл, която се смята за нежелателна, можем да предотвратим навлизането на тази мисъл в подсъзнанието. Всеки път, когато подсъзнанието възприеме нещо като реалност, то ще се стреми да го доведе до успешен край. Този процес е достатъчно прост, но той изисква съзнателни усилия.

Как да управлявате по-добре разума?

Важно е да разберете, че подсъзнанието не може да различи какво е истина и какво е лъжа, кое е само илюзия, кое е добро и кое е лошо. То само съхранява и използва информацията, предоставена му от съзнанието.

Така че е напълно възможно подсъзнателно да действаме против желанията на сърцето си, като си произвеждаме всички нежелателни резултати под ръководството на нашето съзнание. Проблемът е в това, че повечето хора не умеят или не желаят съзнателно да управляват своите мисли и дори не съзнават повечето от мислите, които преминават през разума им. И така получаваме толкова много нежелателни резултати. Но и тук хората не забелязват, че сами неволно произвеждат тезите резултати – с помощта на собственото си съзнание.

В допълнение към всичко нашият разум постоянно е подложен на негативно влияние – ден след ден. Повечето мероприятия, в които участваме всекидневно, дори несъзнателно, оказват огромно влияние върху това, което се пази в нашето подсъзнание. Четенето на новини за престъпления и насилие, гледането на програми, които предизвикват тревога, безпокойство, страх и ужас, както и взаимодействието с негативни хора и т.н. – всичко това играе важна роля в допускането отрицателните емоции да стават ежедневен опит в нашия живот.

Подсъзнанието няма избирателен характер, то постоянно поглъща тези емоции и ги възприема като реалност. Ако искате да получите позитивни резултати, трябва да осъзнаете влиянието на негативните мисли и емоции и да започнете да вземате мерки за тяхната промяна. Подарете на разума си красиви, позитивни и полезни програми и мисли.

Животът зависи от мислите

Вашият разум създава този свят.

Като отчитате как работят двете части на вашия разум, трябва да осъществявате пълен контрол над съзнанието, за да привлечете в живота си нещата, за които мечтаете. Контролът на съзнанието ще ви даде възможност да промените и замените страха, негативните представи за себе си, мислите за недостига и за резултатите, които искате да постигнете.

Способността съзнателно да се променят мислите се улеснява, когато започнете да осъзнавате мислителните си процеси. Това е един от най-важните навици за овладяване на тайните на силата на разума вътре във вас.

Съзнанието ви е способно да анализира себе си, да коригира мислите ви, да ви създава нови мисли и дори да пренаписва старата информация, която се съхранява в подсъзнанието ви. То е тази част от разума, която контролира и подхранва с мисли (една от формите на енергия) подсъзнанието, което на свой ред предава тези мисли – енергия – на Вселената.

Затова съзнателното управление на съзнанието ще ви помогне да контролирате колебанията на енергиите, които подсъзнанието ви предава на Вселената.

Още по темата:

Квантовата реалност – безграничният потенциал

Внимавайте какво си пожелавате

Съзнанието  ключът към силата на разума

Мислите са енергия, мислите са материални

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори