Смърт няма – тя е илюзия, твърди професор

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Повечето учени отричат съществуването на задгробен живот. Но има и такива, които твърдят, че са способни да докажат факта за съществуване на живот след смъртта.

Така, според професор Робърт Ланза от Медицинската школа към университета на Северна Каролина, това може да се докаже с квантовата физика, по-конкретно с теорията на биоцентризма, според която смъртта е илюзия, създадена от нашето въображение.

„Ние смятаме, че главните условия за живот са активността на въглерода и молекулите. Ние живеем, докато те са активни, а след това умираме и гнием в земята”, отбелязва ученият

Всички хора, както твърди Ланза, вярват в идването на смъртта, защото така са научени или защото в съзнанието на човека животът се асоциира с работата на вътрешните органи. Хората са придобили навика да мислят линейно и да наричат небето синьо, затова и такова го виждат.

Но ако се повлияе на рецепторите в човешкия мозък, може да се накара той да възприема небето червено или зелено. Тази теория на биоцентризма обяснява следното: смъртта вероятно изобщо не е това, което хората са свикнали да разбират под този термин.

Концепцията за биоцентризма, което в превод от гръцки означава „център на живота”, се класифицира като теория на всичко. Професорът смята, че в реалността животът и биологията заемат централно място и че именно животът твори Вселената, а не обратното. Това означава, че формата и размерът на обектите, съществуващи във Вселената, определят съзнанието на човека.

„Всичко, което виждате, не може да съществува без вашето съзнание – обяснява Ланза. – Смисълът на света е в нашето съзнание.”

От гледна точка на теорията на биоцентризма пространството и времето са „прости инструменти на нашия ум”. Приемането на тази теория ще помогне на човека да разбере, че смъртта не съществува.

Както отбелязва Ланц, съществува теория за наличието на паралелни вселени, събитията в които протичат синхронно, но различно. Ланза настоява, че смъртта не се явява абсолютно приключване на живота, а по-скоро представлява преход в паралелен свят.

Ланза пояснява, че всичко, което трябва да се случи, се случва в определен момент между всички тези вселени, а това говори за невъзможност за съществуване на смърт.

Според учения животът на човека прилича на многолистно цвете, което се разтваря, за да разцъфти в Мегавселената.

Източник: Daily Mail

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментари

 • Jordy и Гошо , за жалост ще си истанете примати . Просто мозъка ви се върти в крък и не работи а само върти едно и също (ние сме примати )

  24 април 2017 22:37 Отговор
 • Цвета на небето е син,защото така се нарича и всяко дете, което си няма понятие от цветове ще забележи, че този цвят съответства на следата оставена от синьото моливче.На Френски се нарича bleu. Предполагам, че професор Ланза е преодолял илюзията,че е смъртен и ще живее до края на света, което значи, че все някога ще умре.Но е прав, че смъртта не е това, което си мислим ние за нея, а е това, което тя мисли за себе си, демек, което Е. Има и по убедителни теоретици от професора, но и него ще го преглътнем. Когато не познаваш нещо съвсем не означава, че не съществува или по простичко – невежеството не е аргумент.

  Георги 21 март 2017 15:05 Отговор
 • Ще ми бъде много интересно, да видя физиономиите на почти всички коментатори, когато им се докаже, че Космос е измислено понятие (просто не съществува) както логично измислените полети – от първия, през „героите на Луната“ до МКС. Въоръжете се с още малко търпение и изслушайте обръщението на Папата (да,на Папата!)определено като Сензационно, което той ще произнесе пред ООН в края на септември т.г.И това няма нищо общо с последното слънчево затъмнение, кървава Луна, планета Немезис и тям подобни глупости 😀 ‘

  Jordy 23 май 2015 15:11 Отговор
 • Миналото е оставило толкова информация от древните народи,потвърдено с доказателства за това , как древните са приемали смъртта – а именно , че душата ще пътува в друг нов свят.Това, че повечето хора наричащи себеси ,,здравомислещи“ и ,,реалисти“ отричат съществуването на душата и на съзнанието това вече си е техен проблем. Вселената е такава ,каквато си я представяме и ни чака онова, в което вярваме.Именно във всички религии по света се казва че вярата и добротата – любовта- това са нещата,които спасяват,независимо какви сме,но жалко , че има малко вяра вече в самите нас. С отричането на душата ние се отричаме от себе си , а по този начин затрупваме пътищата , които ни се отварят. Без да вярваме няма как да видим всичко както си е, но това не става ей така толкова лесно да щракнем с пръсти и айде хоп да се покаже.За всеки света е различен – именно различията в гледните точки на всеки един човек . Човешкото съзнание е все още на много ниско ниво във вселената,за да види какво става около него, това прилича на примера с черната котка (вселената) намираща се в една тъмна стая – как да видим котката в тази тъмнина- именно на това ниво сме все още разчитаме само на очите си, а не на сетивата си !

  дарина 5 май 2015 20:36 Отговор
 • Az sum suglasen s profesor Flanc na 1000000000000%

  Aleksandar 17 януари 2015 17:39 Отговор
 • Отдавна това се знае от индийските мъдреци и реализирани йоги. Знанието устно се е предавало от учител на ученик.
  По късно се появяват книгите – четирите Веди, Упанешадите, Пураните, Бхагават Гита, Сутри,Шастри и др. Но в Адвайта се говори , че -Аз съм съзнанието , Аз съм Живота. До това знание в предишния век е достигнал и тамилския мъдрец Рамана Махарши, което се разпространява и до сега.
  В Чан будизма и дзен будизма чрез медитация се достига до тази истинска същност и реалност.
  Чрез танца на Дервишите – също. Всички истински учения достигат до истината на реалността.

  Nataly 28 ноември 2013 17:00 Отговор
 • Всеки има свой начин за бягство от реалността, включително и проф. Ланц.

  teridan 17 ноември 2013 21:03 Отговор
  • Много добро, абсолютно съгласен!

   Петков 18 ноември 2013 15:36 Отговор
 • Професор Ланц да прочете материалистическата философия и тогава да говори.

  none 17 ноември 2013 20:34 Отговор
  • материалисти и скептици: не всичко е усетливо битие…

   Doctus 18 ноември 2013 00:31 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори