Странни снимки от Марс: извънземни или останки от мисията на НАСА?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Роувърът на НАСА Curiosity изпрати някои меко казани странни снимки от Марс. Особен интерес предизвиква една снимка, която истински зарадва поддържащите теорията за извънземен живот. На нея се вижда нещо като вкаменена кост излизаща от повърхността на планетата.

Голямата вкаменена кост със сигурност ще впечатли археолозите, а според други има вариант на снимката да се вижда вкаменено дърво, показващо се от повърхността на Червената  планета, което също би било доказателство за живот там преди хиляди години.

Тази снимка е още от 2014 година, като тогава НАСА отрече в нея да вижда доказателства за извънземен живот, но това не спря въображението на ентусиастите.

b85e98bbf7f23b59266a7a0cf78735ef

Втората снимка е направена от робота – роувър Opportunity и е още по-необяснима. На нея се вижда блестящ метален обект на повърхността на Марс, който веднага беше оприличен на извънземен космически кораб. От НАСА обаче не можаха да отговорят какво е това, нито да определят по-точно неговия размер. Снимката е направена през март т.г., но едва сега е публикувана в Reddit. В разразилата се дискусия мнозина подкрепят идеята, че на снимката се вижда извънземен космически кораб, докато други предполагат, че това са останки от кацането на самия ровър…

При всички случаи двете снимки са много любопитни и дават възможност да се развихри въображението на вярващите в НЛО.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Слънчева система

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори