Учените доказаха съществуването на аурата

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Японски изследователи от Токийския университет доказаха съществуването на аурата. С помощта на високочувствителна камера те са регистрирали невидимата за очите светлина, струяща от хората. Тя се наблюдава най-ярко в района на бузите, устата и шията и сутрин е по-силна, докато нощно време е почти незабележима.

Откритието на японците е коментирано от руския биохимик и биофизик Генадий Горюшкин. Според думите му самият той няма нужда от доказателства за съществуването на аурата, тъй като е способен сам да я види. Ученият е съгласен, че съществува и така нареченото шесто чувство. Но не е ясно дали фиксираното от японските изследователи слабо излъчване е негов преносител.

Горюшкин сравнява новото откритие с изпитания по-рано метод за газоразрядна визуализация, който е изобретен от академик Константин Коротков. Според думите му тя дава възможност да се „инициира” на тялото на човека светлина, например на ръцете му. Получената по такъв начин картина на „светене” е подобна на откритието на японците.

Изхождайки от мнението на специалиста, начините за „улавяне на аурата” може да се използват за диагностика на физическото състояние на пациентите. Например, ако около човека „не свети” или тази светлина е нарушена, това може да свидетелства за заболяване на един или друг орган.

Впрочем аурата е навсякъде – в обектите, растенията, хората, и се изменя с времето. Аура има и около неорганичните обекти (кристали, камъни, вода) и тя се фиксира доста ясно. По-детайлно тя е изучавана от руски учени, които са приложили Кирлианов ефект.

Частично аурата около хората се състои от електромагнитни излъчвания. След експерименти руски учени са изказали теорията, че нашето ДНК също може да се променя под въздействието на ауричните микровълни.

Строежът на аурата е представен силно в индуизма. В езотеричните школи, както и в някои източни религии, аурата се смята за проява на душата. Споменават се седем „обвивки”, наречени още „тела” на човека.

Те са ефирно тяло (между енергията и материята, съответства на първата, или коренната чакра), емоционално тяло (свързано с чувствата, съответства на сакралната чакра), ментално тяло (свързано с мисленето, чакра на слънчевия сплит), астрално тяло (показва капацитета за условна и безусловна любов, съответства на сърдечната чакра), етерен двойник (наречен още шаблон – това е вътрешната същност, съответства на гърлената чакра), небесно тяло (селестиално – интуитивно ниво, съответства на „третото око”), казуално тяло (съдържа „плана на живота” и „договора на душата”, съответства на коронната чакра). Източните традиции препоръчват дихателни упражнения, медитация и йога за отстраняване на нарушенията в някоя от тези чакри.

Източник: Биржевой лидер

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Загадки

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори