В Канада ще пробват да си приготвят пуканки с мълния

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Ако някога сте се чудили какво ще стане, ако мълния удари гигантски плик, пълен с неизпечени пуканки, скоро може да получите отговор на този въпрос, пише сайтът Кану.

Компанията „Синеплекс ентъртейнмънт“ е монтирала 6-метров плик за пуканки със специална царевица, свързан с гръмоотвод на магистрала 401. Съоръжението е инсталирано между градовете Уиндзор и Тилбъри в Канада.

Компанията за киносалони е предприела акцията за удоволствието на зрителите, като си е поставила за цел да отговори на необичайни техни въпроси. А възможността за пукането на пуканки с помощта на светкавица е един от тях. Въпросната торба е била поставена в покрайнините на Уиндзор, защото през годината тук падат най-много мълнии в цяла Канада.

Инсталацията с пуканките се следи 24 часа в денонощието от видеокамера и зрителите могат на живо да видят в интернет какво ще стане с нея в някоя гръмотевична нощ. Експериментът може да се проследи на живо тук.

Зрителите са призовани да заложат и на това дали ще се пръкнат истински пуканки след удара на светкавица или ще излязат само прегорели „циганчета“. Инсталацията ще остане край магистралата до 2 септември. (БТА)

Категории на статиите:
Да, бе

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори