В търсене на фонтана на младостта

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Фонтанът на младостта, картина на Лукас Кранах Стари от 1546 г. Wikipedia
Мегавселена
  • 24 декември 2015 г. в 00:01 Последна промяна:
    23 декември 2015 г. в 23:53

Фонтанът на младостта е легендарен извор, който дарява хората с вечна младост. Митът за него датира най-малко от V век пр.н.е. Първите писмени сведения за такъв фонтан са дело на старогръцкия историк Херодот.

Човечеството се ужасява от стареенето и смъртта. Това е единственото нещо, което е сигурно в живота. Доста често хората губят жизнеността, умствения капацитет и либидото си с напредването на възрастта.

Не е учудващо, че човечеството мечтае за откриването на средство, което да обръща този процес. Въпросът е дали наистина съществува такова средство. Къде би трябвало да се намира фонтанът на младостта и някой откривал ли го е някога?

Местоположението на фонтана е също толкова мистериозно, колкото и самият фонтан. В историческите сведения няма два различни източника, които да посочват едно и също място. В легендите за презвитер Йоан например се споменава, че фонтанът се намира някъде в Азия.

Съществува ли наистина фонтанът на младостта, или той е просто легенда, можете да научите в Древните.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори