Запознайте се с първия в света AI ТВ водещ

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Нито една професия не е защитена от автоматизация и роботизация, дори телевизионният водещ.

Държавната китайска медия Синхуа (Xinhua) разкри за широката публика първия „AI водещ“, който може да говори, да се движи и да действа като истински ТВ водещ. Китайците показаха и англоезична версия на своя водещ, която можете да видите на видеото по-долу:

Синхуа е създала водещия в колаборация с търсачката Sogou.com. Те са захранвали алгоритъма с видео излъчвания на живо, за да научат AI водещия да говори. Според блогпост на Синхуа, водещият с изкуствен интелект е бил създаден, за да се намалят разходите за производството на новини и да се подобри ефективността.

Движенията на водещият изглеждат плавни и много близки до реалността. Визуално единствено устата разваля донякъде илюзията. Английската реч също не е идеална. Въпреки че е базирана на истинската реч на англоговорящ журналист, гласът звучи роботизирано и странно.

Премахването на човешкия елемент от производството на новини може би наистина ще намали разходите, но няма да ги направи по-ангажиращи. Слушането на монотонен роботски глас да обяснява процесите в политиката или световната търговия наистина не звучи като бъдещето, за което мечтаем.

От друга страна обаче скоростта, с която се развива изкуственият интелект позволява лесно да си представим AI водещи, които са неразличими от истинските … за добро или за лошо.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори