5 неща, за чиято вреда нямате ни най-малка представа

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
  • 2 август 2016 г. в 08:11 Последна промяна:
    2 август 2016 г. в 08:12

Използваме толкова много продукти в ежедневието си, за които се твърди че не са опасни за здравето, но дали всъщност наистина е така? От кухненската гъба до почистващите продукти, много от нещата, които използваме редовно имат неблагоприятни за здравето ни последици, за които не подозираме. За големите компании е добре да продължаваме да купуваме удобните, но често вредни продукти.

Ето и 5 продукта, за чиято вреда хората не предполагат:

1. Антибактериален сапун и дезинфектант за ръце

Дезинфектантът и антибактериалният сапун могат да убият бактерии и микроби, но когато ги използваме твърде често, те могат да повлияят на имунната система и да създадат устойчивост срещу бактериите, които първоначално сме искали да убием.
Общата съставка в антибакетриалните сапуни – триклозан, не предпазва от микроби повече от обикновен сапун. Химичният му състав е спорен и някои проучвания сочат, че тази съставка причинява ендокринни смущения.
Тези продукти създават и други неблагоприятни ефекти, като изсушаване на кожата, нарушаване производството на хормони, поради добавените в тях химикали като по този начин човешкият организъм става по-податлив на  различни заболявания.

2. Дезодорант

Дезодорантът осигурява приятна миризма на тялото и предотвратява изпотяването, но на каква цена? Очевидно се потим поради някаква причина, така че спирането на този естествен процес може само да навреди на организма. Потта спомага тялото да се отърве от всички вредни токсини, следователно блокирането на порите чрез употребата на дезодорант гарантира оставането на токсините вътре в тялото.
Проучване от 2001г. разкрива, че 15 дни след употребата на дезодорант, алуминият, който се съдържа в него, остава в организма. Алуминият директно се абсорбира от кожата и навлиза в кръвта и лесно може да достигне мозъка. Ползвайте дезодоранти без алуминий.

3. Блендер

Блендерите бързо приготвят множество вкусни и здравословни храни. Ако обаче не почиствате добре този кухненски помощник, без да предполагате може да се сдобиете с блендер пълен с микроби и бактерии.
Разбира се, можете да продължавате да използвате кухненския си блендер, но трябва да се  уверите, че го измивате добре след всяка употреба – разглобете го напълно и обърнете внимание на уплътнението му, за да избегнете образуването на нежелани бактерии и микроби.

4. Плодов сок

Големите компании, производители на бутилирани сокове харчат милиони за реклама, която твърди, че сокът съдържа витамини и минерали, които задължително трябва да включим в сутрешната си закуска.
Тези продукти съдържат някои хранителни вещества, но и огромно количество захар, понякога повече и от тази в Кока-Колата. Много от купешките сокове трябва да преминат процес на пастьоризация, което означава че сокът се получава след загряване до изключително висока темепратура. Тази обработка унищожава повечето хранителни вещества и ензими, необходими за разграждането на захарта в сока. Тези сокове са един наистина нездравословен избор. Вместо тях можете да купите пресни плодове и да приготвите сами сока си. Така ще получите гарантирано свежа и пълна с витамини напитка, която не съдържа консерванти и захар.

5. Почистващи продукти

За съжаление много от известните почистващи продукти съдържат дълъг списък от опасни химикали, за които хората нямат представа. Някои от най-често срещаните токсични съставки в тях са: амоняк, фосфор, метоксихлор, натриева основа, сярна киселина, калиев хидроксид, формалдехин, бензен и др.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Здраве

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори