Научен проект ще изучава НЛО

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Международна група учени и инженери стартираха проекта UFODATA, посветен на систематичното научно изучаване на неидентифицирани летящи обекти (НЛО, UFO), се казва на сайта на проекта.

Проектът е замислен от Марк Родер, научен директор на Центъра по изследване на НЛО, и политолога Александър Венд от университета на Охайо.

„Стана ясно, че всеки пробив в нашето разбиране на феномена НЛО изисква разрив с миналото. Днес трябва да изучаваме НЛО по същия начин, както и другите науки изучават своите конкретни обекти. Разбира се, това не е проста задача, но е възможно да се направи благодарение на съвременните постижения в технологиите“, смята Родер.

Според авторите на проекта повечето фиксирани НЛО лесно могат да бъдат идентифицирани като съвсем естествени (природни) или техногенни (човешки) явления и обекти. Затова проектът UFODATA е насочен към изучаване на много малък сегмент от данни, които все още е невъзможно да се обяснят.

Важно е да се разбира, че авторите на UFODATA не смятат, че НЛО представляват проява на извънземен разум. В рамките на проекта учените се надяват да разберат повече подробности за наистина загадъчни явления.

Реализацията на UFODATA предполага разгръщането на глобална мрежа автоматични станции за наблюдения, за да контролират небето във формат 24/7 в търсенето на НЛО и да събират колкото се може повече научни данни за тайнствени обекти, допълва РИА Новости.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Еврика!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори