Затвори x
IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск с прогноза за съдбата на Земята и оцеляването на човечеството

18 септември 2024 г. в 07:25
Последно: 18 септември 2024 г. в 07:25

Човечеството ще трябва да овладее междузвездното пътуване, в противен случай може да изчезне. За това говори в социалната мрежа X американският милиардер и предприемач Илон Мъск.

„Някой ден голяма комета ще се сблъска със Земята и ще унищожи почти целия живот, както се е случвало повече от веднъж“, каза Мъск.

„Или пък Слънцето ще стане толкова силно, че океаните ще заврат и това ще унищожи целия живот“, допълни тревожната си прогноза Мъск.

Американският предприемач заяви, че космическият кораб Starship ще позволи на човечеството да живее на различни планети, спасявайки се от изчезване, когато животът на Земята стане невъзможен.

Бизнесменът се оплака и от правителствените регулации в САЩ, които всяка година стават все по-задушаващи. Той дори заяви, че Съединените щати може да не изпратят човек на Марс заради бюрократични мерки от Федералната авиационна администрация, свързани с тестване на ракетни и космически системи.

Категории на статията:
Орбита