Ако кръвната ти група е с отрицателен резус-фактор, може да имаш извънземна ДНК

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Всички сме запознати с четирите основни кръвни групи, които са 0, AB, B, и A. На първо място причината да има различни типове кръв е, че това зависи изцяло от протеините вътре в кръвта.

Кръвните групи обаче се различават и по резус-фактор, който може да е положителен или отрицателен. Тук идва интересната част: RH негативните типове кръв не притежават основен еволюционен ген от резус маймуните, който повечето други хора имат.

Ако приемем за вярна теорията, че произлизаме от маймуните, как така някои от нас нямат гена на резус маймуните?

Както споменахме по-рано другите кръвни групи имат в състава си определени протеини, докато RH негативните нямат такива протеини. С такава кръв са около 10-15% хората и сега учените се чудят как да отговорят на въпроса „откъде се е появил този тип кръв?

Този специфичен вид кръв може да има връзка с определени племена и групи през последните 35 хиляди години. За да добиете по-пълна представа, имайте предвид, че азиатците с RH отрицателна са едва около 1%, а африканците са около 3%. Европейците имат най-висок дял хора с отрицателен резус фактор.

Учените не могат да направят кой знае какво, за да отговорят на въпроса защо е така. Някои обаче твърдят, че хората с такава кръв имат по-висок коефициент на интелигентност, често са с по-светла коса и очи, по-здрави са физически и емоционално и имат по-ниска телесна температура в сравнение с другите.

Комплексността на въпроса с отрицателния резус-фактор става още по интересна, когато става дума за бременни жени. Те може да имат големи трудности да износят и родят бебе, което има RH положителна кръв. Това означава, че тялото на майката се опитва по естествен път да отстрани бебето. За да не се случи това, се използват медикаменти и ваксини.

Това кара някои да се чудят, дали RH отрицателната кръв не е дадена на хората от извънземни, посетили планетата по някое време. Ако трябва да отидем още по – далеч в тази мистерия: хората, твърдящи, че са били отвличани от извънземни, имат RH отрицателен тип кръв. Може би са ни дали нещо, върху което да мислим…

Ето какво е съотношението на хората в различните кръвни групи и резус-фактори:

 • O-положителна: 38 %
 • O-отрицателна: 7 %
 • A-положителна: 34 %
 • A-отрицателна: 6 %
 • B-положителна: 9 %
 • B-отрицателна: 2 %
 • AB-положителна: 3 %
 • AB-отрицателна: 1 %

Важно е да помните, че O-отрицателна кръвна група е универсален донор, защото е съвместима с всички останали. AB-положителна кръвна група пък е универсален реципиент.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Без коментар

Коментари

 • Amoxicillin Strep Throat Cheap Rx Pharmacy [url=http://levibuying.com]vardenafil in osterreich erhaltlich[/url] Get Doryx In Internet Secure Ordering Overseas Without Perscription

  Ronneve 24 октомври 2017 23:58 Отговор
 • „Ако приемем за вярна теорията, че произлизаме от маймуните, как така някои от нас нямат гена на резус маймуните?“
  Да, след генетично изменение, заради радиационно изменение във външната среда, не сме останали маймуни, а нов вид – човекоподобно.
  И, еволюцията не спира поради „тая“ причина- възможни са нови генетични промени, пак заради различният радиационен фон в ЕМПоле… Получило се изменение с „-“ в някоя от характеристиките се е оказало устойчиво като „живо“, но при възпроизводството – не се понася винаги, защото зависи и от други, специфични условия.
  Генетичните промени съвсем не са рядкост, след като има изменения в радиационен фон. Въпрос на оцеляване е, по закона- „Приспособилото се ще оцелее!“, а не: „Силното изяжда слабото!“
  Следотелно – малко ще са индивидите с „-“ характеристика

  psi 10 февруари 2017 08:15 Отговор
 • Още по-интересно е за А2 RH(-) ….знаех си, че не съм за тази планета 🙂

  усмивката 9 февруари 2017 20:54 Отговор
  • Скоро четох статия точно за твоята кръвна група-тя наистина е по странна от другите.А всъщност кръвните групи бяха около 30- например една я имало само в някакво село.

   вълчица 20 февруари 2017 08:30 Отговор
  • хах ми аз кво да кажа на 1000 един А2В – много много рядка група в кръвния център 3 пъти ми вземаха кръв да потвърдят че не им се вярваше

   atom 6 март 2017 12:54 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори