Ако Земята спре (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Tech Insider
Антония Михайлова

Ако Земята спре изведнъж да се върти около своята ос, животът на планетата ще стане невъзможен. Всички последствия от катастрофалната ситуация са показани на видеото долу.

Земята се върти от запад на изток с линейна скорост на екватора 465,1013 м/с (1674,365 км/ч). Онлайн изданието Tech Insider е представило видео, което демонстрира развитието на събитията, ако Земята рязко спре да се върти.

По-конкретно всички обекти ще продължат движение, развивайки скорост над 1500 км/ч. Ще се появи силен вятър, което моментално ще доведе до гигантски цунами.

Денонощията ще се разтеглят в години – първоначално шест месеца Слънцето постоянно ще свети, а след това тези, които успеят да оцелеят при рекордната жега и суша, за още половин година ще се потопят в тъмнина и мраз.

Вследствие на гравитацията океаните ще се изместят към полюсите, а сушата ще се разпредели по екватора. И накрая последните оцелели ще поемат слънчева радиация.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Искам да знам

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори