Ал Убаидските гущери хора

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

locklip.com
Димитър Димитров

По време на археологическите разкопки в Ал Убаид са открити мистериозни статуетки на гущероподобни хора. Артефактите са на 7000 години. Да, наистина става въпрос за истински мъжки и женски статуетки на рептилии.

Някои имат шлемове, други – само нараменници. Някои държат скиптри или жезли. Има изобразени и жени гущери, които кърмят или държат децата си.

Отличителните им белези са големи глави, бадемовидни очи, издължени лица и носове като на гущер. Защо тези статуетки са били важни за убаидските хора? Знаем, че змията е била доста популярен символ при много древни общества – в някои олицетворява Бога, но според много археолози тези гущероподобни същества не са били почитани като богове и затова изниква логичният въпрос – какво олицетворяват?

locklip.com

locklip.com

Индианците хопи от Северна Аризона имат многовековни истории във фолклора си, в които се разказва за „Змийските братя“, които строели подземни градове под Аризона, Мексико и Централна Америка.

В добавка, толтекският бог Гугумац бил описван като „змията на мъдростта“, която е изиграла важна роля в просветлението на човешките същества. Истории за змиеподобни хора имат и индианците чероки, както и много други племена. Ако има капка истина в тях, то е логично да се смята, че рептилиите са били и на други места по Земята.

 

locklip.com

locklip.com

В Индия се разказва за нага – рептилски същества, които живеят под земята, но често прекарват време с хората. В някои индийски текстове се споменава и племе, наречено сарпа – рептилско общество със змиеподобни носове и крака на гущери. В японския фолклор рептилският хуманоид се казва каппа.

В брой номер 27 на вестник Los Angeles Times има статия със заглавие „Откриха града катакомби на гущерите хора“. В материала се разказва за изгубен град от катакомби, който е изпълнен със съкровища и доказателства за развита човешка цивилизация.

Геофизикът и минен инженер Г. Уорън Шуфелт (G. Warren Shufelt) бил обсебен от откриването на изгубения град. Той смятал, че в катакомбите се намират златни плочи, които биха били безценни за човешката цивилизация.

Според него гущерите хора били далеч по-интелектуално напреднали от модерните хора. Шуфелт бил толкова самоуверен, че спуснал сонда на дълбочина около 75 метра под земята.

Картата на катакомбите. locklip.com

Картата на катакомбите. locklip.com

В кухините (катакомбите) имало просторни стаи, които можели да приютят 1000 семейства, живеещи сякаш „във високи сгради“. Шуфелт не бил убеден, че лабиринтът от кухини е бил дом на гущерите хора, докато не срещнал вожда Зелено листо от племето хопи.

След като вождът разказал на Шуфелт за гущерите хора, ученият вече бил сигурен, че е на прав път. Всъщност след като изследвал разположението на катакомбите, Шуфелт осъзнал, че целият град има формата на гущер.

Въпреки че догматичната наука отхвърля възможността за съществуването на цивилизация от гущероподобни хора, никой не е способен да даде адекватно обяснение за съществуването на 7000-годишните статуетки, които изобразяват точно това – интелигентни гущероподобни хора.

Locklip

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори