Антените на Шамбала. НЛО слизат по камъни под земята?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Менхир, Нормандски острови. Wikimedia Commons
Антония Михайлова

Група руски учени под ръководството на пътешественика Ернст Мулдашев са изследвали башкирските кургани и бездънните езера, откривайки тунели към подземния свят („Аргументи и Факти“ №47‑51).

Едни от проводниците в този свят според участниците в експедицията са менхирите, или еленските камъни. Подробности разказва проф. Мулдашев пред „Аргументи и Факти“.

Те ни наблюдават

Разкажете какво са менхирите.

Менхирите (или еленските камъни) се срещат в различни части на земното кълбо, но основно в Англия, Тибет, Алтай, Великденския остров и Малта, а също в Башкирия. Някои са доста високи – например височината на Радстонския монолит, или Стрелата на дявола в Англия, достига 7-8 метра. Но най-често височината на менхирите е 1-2 метра.

Колаж АиФ

Колаж АиФ

Много изследователи са се опитвали да достигнат до основата на менхирите, за да разберат колко дълбоко потъват в земята. На Великденския остров Тур Хейердал е достигал на 4,5 метра дълбочина, но станало ясно, че огромният менхир отива неизвестно къде под земята. В Башкирия, в района на с. Ахуново, също са се опитали да направят това, но безрезултатно. Същото е било и в Монголия и на Алтай.

По време на тибетската експедиция от 1999 година в легендарния Град на боговете в недостъпни места също сме виждали менхири, които повече приличат на перископи. Тибетските лами казвали, че менхирите са антени на Шамбала, с чиято помощ подземният свят ни наблюдава.

Те твърдели, че менхирите са дълги каменни стълбове, стигащи до подземния свят, и в тях е внедрена информация, позволяваща не само да се четат мисли, но и да пропускат през себе си енергия, чиято роля е много голяма.

База на НЛО

Колко менхири сте виджали в Башкирия?

Те са няколко десетки. Вече съм казвал, че са разположени по ъглополовящата на триъгълника, образуван между планината Кайлаш, Хеопсовата пирамида и Северния полюс, която преминава през Башкирия. Повечето менхири имат вертикално положение, но някои влизат косо в земята. Местното башкирско население почита менхирите. На едно място по време на строителство бил разрушен менхир и оттогава там постоянно се случват катастрофи.

Най-голямата група менхири се намира в Северна Башкирия, в района на с. Ахуново – те са 12. Тук има и сейди – многотонни камъни, поставени върху три малки камъка, а също и долмени – огромни камъни с изсечени в тях чаши с кръгла или квадратна форма. Срещат се и сглобени от камъни пирамиди. Един странен на вид хълм се смята за могила гигант. Тоест това е място, където има „пълен комплект“ от загадъчни паметници на природата.

Ахуновските долмени

Ахуновските долмени

Около ахуновските менхири хората нерядко виждат нощем светещи петна, а през деня – някакви прозрачни топки. Но главното се явява това, че тук редовно виждат НЛО, нерядко във вид на блестящи летящи чинии, които, прилитайки към менхирите, веднага изчезват, сякаш отиват под земята през камъните.

Създава се впечатлението, че НЛО са способни да се дематериализират и в енергийно състояние чрез каменните стълбове на менхирите да преминават в подземния свят. Неслучайно тибетските лами казват, че менхирите имат особена енергия.

Менхир с косо влизане в земята (вляво) и ахуновски менхир.

Менхир с косо влизане в земята (вляво) и ахуновски менхир.

На въпроса, кой е създал менхирите, вероятно ще кажете, че това е Шамбала…

По време на монголската експедиция през 2006 година ни казаха, че менхирите израстват сами от земята, а при достигане на определена височина растежът им спира.

Вярвате ли наистина в съществуването на феномена материализация-дематериализация, при което живо същество може да премине от телесно състояние в безтелесно и обратно?

Като лекар мога да кажа, че без признаването на този феномен не могат да се обяснят много медицински аспекти. Що се отнася до древните писания и предания, включително епоса Урал-Батир, то може да се помисли, че някога преходът от телесно в безтелесно състояние е бил обичайно явление. Според мен всичко се е променило преди 13 000 години, когато се появил чисто материалният свят, в недрата на който ние живеем.

Споменахте за могила гигант до ахуновските менхири.

Открихме в Башкирия няколко предполагаеми могили гиганти. Една от тях, както твърдят местните жители, принадлежи на Урал-Батир.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори