Астрогенетичният модел на човека

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

астрогенетичният модел
Youtube
Димитър Димитров

През 1979 г. британският астроном проф. Иън Никълсън (Ian Nicolson) открил, че слънчевият вятър, бомбардиращ радиационния пояс на Ван Алън, изменя магнитното поле на Земята.

Според астрогенетичния модел личността на човек е генетично предопределена в момента на зачеването. Дванадесетте вида личности са резултат от дванадесетте вида слънчева радиация. Според астрогенетиците позицията на планетите по време на зачеването и бременността може да влияе върху точния момент на раждане, както и да модифицира развитието на личността.

Как Слънцето контролира плодовитостта: Теория за слънчевия хормон

През 1987 г. д-р Рос Айди (Ross Aidey), който е бил шеф на кабинета по времето на Рейгън, публикува научна статия, в която е доказал, че около 20 процента от епифизните клетки при гълъби, морски свинчета и плъхове реагират на промени в посоката и интензитета на земното магнитно поле. Това от своя страна изменяло количеството на хормона меланин, който има силно въздействие върху биологичния часовник.

Предишни изследвания вече са показали, че цикълът на биологичния ритъм при хората продължава 28 дни, което с абсолютна точност отговаря на 28-дневния период на ротация на Слънцето, гледано то Земята. Станало ясно, че слънчевата радиация не само предопределя човешката личност, но контролира и поведението на живите организми още от момента на раждането.

Схема на въздействието на слънчевия вятър върху пояса на Ван Алън.

Схема на въздействието на слънчевия вятър върху пояса на Ван Алън.

Ето го и процеса: слънчевата радиация, преминаваща през пояса на Ван Алън, се превръща в модулиращи магнитни полета, които въздействат директно върху ендокринната система, а това кара епифизната жлеза да регулира отделянето на меланин през 28-дневния цикъл.

Терминът „електрохимическа трансдукция“ изразява процеса по превръщане на магнитните полета в химически процеси. Оттам става ясно, че 28-дневният слънчев цикъл регулира менструацията и плодовитостта при жените. Ето затова древни цивилизации като маите и египтяните почитали Слънцето като бог на плодовитостта.

Цялата книга с изследвания е достъпна на английски тук.

Ancient Explorers

Категории на статиите:
Процеси

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори