Атомни бомби на Хитлер вещаят нов Чернобил

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова


Немски пенсионер откри в Тюрингия атомни бомби на Хитлер, които заплашват Европа с ядрена катастрофа, съобщава Daily Mail.

Бившият инженер-механик Петер Лор твърди, че е открил тунел с атомни бомби, прокопан в планината от нацистите към края на войната. Лор предупреждава, че скоро ще започне разпад на ядрата, което ще се превърне в атомна катастрофа за Европа, подобна на тази в Чернобил.

70-годишният пенсионер е открил 5 големи метални обекта в планински тунел в долината Йонас в Тюрингия. По думите на Лор поне две от находките са атомни бомби.

Бившият инженер няма никакви съмнения, че е открил оръжие за масово унищожение, създадено от нацистите към края на Втората световна война. Формата на откритите в тунела обекти според него съвпада с очертанията на атомни бомби.

„Тези метални обекти лежат тук 71 години. В даден момент ще настъпи разпадане на ядрата и тогава ни очаква втори Чернобил“, предупреждава Лор.

Към края на Втората световна война долината Йонас, където пенсионерът е извършил своето откритие, е била площадка за изработка на секретни военни обекти. Хиляди затворници от концентрационните лагери са прокопавали тунели в тази местност.

Макар че строителството им така и не било завършено, системата от подземни тунели се протяга на дълги мили и включва пещери, бункери и хранилища. Смята се, че тази система от подземни тунели е била призвана да стане крепост за лидерите на Третия райх.

През април 1945 година долината Йонас е била освободена от американските войски. Оттогава всички нацистки документи, които имат отношение към тюрингския град Ордруф, са били засекретени от американците поне за 100 години.

Слуховете за атомни бомби в тези места се разпространяват не за първи път. Миналата година в документалната програма „В търсене на атомната бомба на Хитлер“ са били представени цитати от доклади на учени от Третия райх, а свидетели са разказвали, че нацистите са били близо до създаването на оръжие за масово унищожение.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Открития

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори