Австралопитекът Люси е загинала при падане от дърво

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Люси, най-известният австралопитек, живял в Африка преди около 3,2 милиона години и наричан „прабабата на човечеството“, вероятно е намерила смъртта си след падане от дърво, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на резултатите от изследване на американски учени, публикувано в сп. „Нейчър“.

Нов анализ на фосилизираните кости на Люси, направен от специалисти от университета на Тексас, е разкрил известен брой пукнатини в тях. Те са сходни със сериозните травми, наблюдавани при хора след падане от голяма височина върху твърда повърхност. Според авторите на настоящото изследване Люси е паднала от височина около 12 метра и смъртта й е настъпила бързо.

Някои учени обаче отхвърлят тази хипотеза, твърдейки, че редица неща са могли да се случат с толкова древни кости – например е възможно да са повредени от препускащи животни, преди да са били покрити от седименти.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Антропология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори