Будилник с вода. Край на омразното звънене

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Vera Wiedermann
Антония Михайлова

Няма нищо по-ужасно от сутрешния звън на будилника. Понякога дори най-приятната и възвишена музика става ненавистна точно защото звучи от будилника. И ние до последно отлагаме момента, когато трябва да се събудим, да отворим очи и да влезем в новия ден. Фразата „Още 5 минутки, само минутка, още мъничко” е позната на всеки.

Този отвратителен писукащ звук сутрин е причина някои от нас да започват деня с негативна настройка, тоест да станат „с д-то нагоре”, както е известно такова събуждане.

Дизайнерката Вера Видерман е решила да поправи тази несправедливост и е измайсторила просто и недразнещо устройство специално за тези, които не понасят обикновените аларми и будилници.

Това устройство, от една страна, няма да ви позволи да се успите, а от друга, няма да ви дразни ухото. По думите на създателката му часовникът чудо има приятен звук, който ще бъде оценен дори от най-ленивите особи, предпочитащи да се излежават в постелята.

Будилникът на водна основа Dreamtime („Време за сън”) използва система от стъклени скачени съдове. Тъкмо те будят своя стопанин с нежна и приятна мелодия, която се произвежда от малки чукчета, удрящи се по стените.

Часовникът Dreamtime работи безшумно, без обичайното тиктакане, което толкова дразни слуха. Новото устройство не изисква електричество, батерии или механично навиване.

Освен че е удобен, той радва окото с необикновен дизайн, който може да се впише в интериора. Dreamtime е изработен в минималистичен стил, който е доста популярен в последно време.

Категории на статиите:
Технологии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори