Днес пред теб се отварят всички врати…

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Представяме ви лекцията „Цифрологията като начин за интерпретация на жизнените събития” на писателя, публицист, кандидат на историческите науки Денис Захаров, изнесена в пресцентъра на РИА Новости. Slon.ru я предлага с известни съкращения.

 

Мнозина смятат, че цифрологията и нумерологията са едно и също, но с различни наименования. Главната разлика между тях се състои в това,че нумеролозите събират числата от датата на раждането и ги свеждат до просто число. Например, ето ви моята дата на раждане: 27.04.1978. Какво правят нумеролозите? Отначало събират всички числа: 2+7+4+1+9+7+8=38. След това събират и числата от последната цифра: 38=3+8. Получава се 11 и операцията по събиране продължава: 11=1+1=2. Така стигат до крайната цифра – 2, което е просто число. Но то може да съвпада при много хора. За цифрологията е важно да разбере индивидуалния път на човека – целта при хората може да съвпада, но всички имат различни пътища.

Нумерологията не дава отговор на много въпроси: защо с вас се е случило едно или друго събитие, какво лежи в основата на всяко действие и какво е предназначението ви в живота. Съответно силата на цифрологията е в това, че ние не обобщаваме хората, не даваме общи съвети за всички. Всеки човек е личност с индивидуален ход на събитията. По датата на раждане цифрологията помага да разбереш не само себе си, но и своето обкръжение. За нас е важно да разберем кой сте вие и кой се намира редом с вас – така се появява възможността да разберем какво говори животът конкретно за вас с помощта на тези хора.

На концерт на Мадона един до друг се озовали хора с абсолютно еднакви цифри

Много е интересно да се установи как животът събира и групира хората. Вероятно ние с вас сме тук днес неслучайно – случайности в живота няма. В началото на август бях на концерта на Мадона в Москва. Докато стоях на опашка на входа, реших да се поупражнявам с хората, които животът беше събрал тази вечер заедно с мен. Питах ги за датите им на раждане и няма да повярвате, но се оказа, че на опашката бяха все хора с абсолютно еднакви цифри. По пътя на лесни изчисления можем веднага да разберем кой е дошъл днес да слуша моята лекция. Вземете по един лист и молив и напишете на хартията датата си на раждане. Важно е това да е датата, посочена в личната ви карта. Знам случай с един мъж, роден на 4 август, но майка му го записала на 1-ви. След 50 години той решил да възстанови справедливостта и си сменил документите. Животът му се променил напълно. И така:

 

1. Запишете датата си на раждане. Например:

27.04.1978

2. Сега малко аритметика: съберете всички числа:

2+7+4+1+9+7+8 = 38
38 е моето първо число

3. А сега съберете цифрите на първото число:

38 = 3+8 = 11
11 – моето второ число

4. Сега ни предстои да приложим една формула: Z – (2×Y), където Y е първата цифра от рождената дата, а Z е първото ви число.

Ако сте записали деня си на раждане да речем като „04”, то пропускате нулата и умножавате по 4.

Тоест в моя случай операцията изглежда така:

38 – (2×2) = 38 – 4 = 34
34 – моето трето число

5. По-нататък получаваме четвъртото число. За тази цел събираме цифрите от третото число:

34 = 3+4 = 7
7 – моето четвърто число

6. И така, имате четири основни числа: 38 11 34 7. Сега запишете всички тези числа заедно с датата на вашето раждане в ето такъв вид.

27 4 1978
38 11 34 7

7. Последният етап – всички числа трябва да се групират. Пребройте колко пъти се среща (не сбор) числото 1, числото 2, 3 и т.н. А сега главният въпрос: колко пъти се среща числото 7? Както виждате, аз имам три, вие може да имате повече, по-малко или да нямате изобщо. Какво означава това?

  • Ако числото 7 се среща веднъж, вие сте човек с особена мисия;
  • Ако имате два пъти числото 7, то вие сте галеник на Съдбата, любимец на Вселената;
  • Ако цифрата 7 се среща три пъти и повече, то вие сте инженер на своя живот;
  • Ако нямате нито едно 7, то тогава сте свободен художник.

 

Стига да се променим сами, и страната ни ще стане каквато заслужаваме

Много често животът общува с всеки от нас чрез заобикалящите ни хора и чрез определени ситуации. Той се опитва нещо да ни каже и нещо да ни донесе. Точно както режисьорът по време на спектакъл, Бог не може да излезе на „сцената” и да насочва човека. Той ни изпраща знаци. Какво е онкологията? Това са непростени обиди, дори лекарите вече го признават. Хората, които не умеят да прощават, често развиват онкологични заболявания.

Трябва по-често да се замисляме – в името на какво се случва всичко? На хората, попадащи в категорията „свободни художници”, животът казва: „Замислете се какво ви е интересно.” Когато във вас се появи интерес, ще се появят и пари, и хора, които ще ви помогнат да го реализирате, обстоятелствата ще привлекат към вас всичко това. Не бива да мислим за глобални проблеми, достатъчно е да променим себе си, за да стане страната ни такава, каквато заслужаваме.

Хората, при които числото 7 се среща два пъти, са особени, галеници на Съдбата, и желанията им се изпълняват. Животът се обръща към тях с въпроса: „Какво искаш?” Но за съжаление често днес искаме „Мазерати”, а утре – Болшой театър. И животът невинаги ни разбира. Любимецът на Вселената влиза в големия „магазин”, където има всичко, като се започне от „Оскари” и се приключи с дребни желания. Продавачът идва при него с въпроса: „Какво търсите?” А човекът казва: „Искам само да разгледам, да видя какво има тук.” Това е жизненото ви време, то отминава, а вие все не знаете какво искате. Тогава Бог ви казва: „Скъпи мой, вече си на 60. А още не си решил какво искаш, макар че мога да ти дам всичко.”

Вие питате, защо в живота има такива галеници на Съдбата? Чрез тях се учим да не обиждаме другите. Повечето от нас не знаят това, но ако любимецът на Вселената ви се обиди, то Съдбата задължително ще ви даде възмездие и ще си имате неприятности. Давам ви пример: обидих любимец на Вселената, а след три дни ми откраднаха колата. Когато заведох дело, се оказа, че номерът му съвпадаше с датата на раждане на човека, когото обидих. Това не означава, че трябва да ходим на пръсти покрай такива хора. Това означава, че аз и вие трябва да се стараем да общуваме така, че да не ги обиждаме.

Сега, за хората, при които числото 7 се среща веднъж. Ако усещате, че в живота ви се случват неща, които не ви харесват, това не означава, че така е решила Съдбата. Във всеки от вас има Вселена в миниатюра. Бог не е някъде там, не е брадат чичко, той е вътре във вас. Необходимо е да се научите да се споразумявате с живота.

Може би Бог е жена с кадифени ръкавици

Възниква въпросът: заедно с мен в същия ден са се родили още няколко милиона души. Една и съща карта ли имаме? Картата е еднаква, но обкръжението за всички е различно. По хората, които ви заобикалят, мога да разбера картината на вашия живот и как животът се отнася към вашите постъпки. От религията това не зависи, Съдбата е нещо неутрално. Ние сме свикнали да вярваме на всякакви поличби – от рода на черни котки например, и си мислим, че животът вече не си общува с нас. Това не е истина.

Как разбрах това? Купих си кола и реших да я закарам на технически преглед. Тогава тъкмо започвах да се увличам по цифрологията, направих изчисления и разбрах, че не съм избрал подходящия ден. Това не ме спря. Сутринта седнах в колата, а тя не запали. Разбрах посланието, но се опитах да измамя Съдбата. Позвъних на съседа, помолих го да ме изтегли до сервиза. Седнахме по колите, тъкмо тръгнахме и ми свърши бензинът. Какво толкова, изтърчах до бензиностанцията, купих една туба, върнах се. И установихме, че резервоарът е направен по такъв начин, че без пистолет не можем да го напълним. Тъкмо тогава неочаквано ми звънна бившият собственик на колата да ме пита как са нещата. Описах му ситуацията, а той ми каза: „Оставил съм ти специален накрайник в жабката.” Аз дори не го бях забелязал. Слава Богу, наляхме бензина. Вече мислех да обръщам към къщи, но съседът настоя да продължим, та в този ден все пак стигнахме до сервиза.

С това проблемите не свършиха. Оказа се, че съм превел парите за техническия преглед в друг окръг. Бях игнорирал всички знаци, които ми даваше животът. Но тъкмо осъзнавах това, и техникът ми рече: „Човече, зад ъгъла има автомат, платете 300 рубли и започваме.” Е, платих. И когато вечерта слизах от колата, намерих чифт нови женски ръкавици – изглежда, някой току-що ги беше купил, но са изпаднали от пакета. И възприех това като знак: „Браво, разбра всичко. Стискам ти ръце.” Така че Бог в нас може да е жена в кадифени ръкавици.

Всички наши неприятности са начин да излезем на друго ниво. Ние мислим, че не са ни взели на работа, защото някой там е лош или не сме подходящи. А животът ни казва: „Драги, предложих ти съвсем друга длъжност, а ти не щеш да ме слушаш. Трябва да ръководиш завод, а ти изпращаш CV за секретарско място.” Дори да не вярвате в нумерологията или цифрологията, трябва да слушате вътрешния си камертон. Във всеки човек има глас, който винаги му помага да разбере къде е неговият път.

Таймаут може да се получи винаги

Ще ви представя още един интересен тест. „Контролният ден” ще ви помогне да разберете отнася ли се едно или друго събитие точно до вас, или не. Често ми казват: „Не разбирам как животът разговаря с мен.” Ако ви се случва някакво събитие, важно е да разберете дали то е сигнал.

Например, днес е 8 август 2012 г., или 8.08.2012. Отново събираме всички цифри:

8+8+2+0+1+2 = 21 = 2+1 = 3.

След това прилагаме същата формула: Z – (2×Y). Получава се 21 – (2х8) = 21 – 16 = 5.

Така намираме кода на днешния ден: 21 3 5 5. За да разберете дали днес имате „контролен ден”, трябва да видите съвпадат ли тези числа с четирите основни числа във вашата карта (нали помните, че аз получих 38 11 34 7). Ако съвпада поне едно число, то това е вашият ден и животът днес ви изпраща сигнали.

Докато се возех в една маршрутка, влезе жена и отнесе вратата. Не всеки ден се случва подобно нещо, а освен мен в маршрутката нямаше никой. Пресметнах – оказа се, че имам „контролен ден”! Значи съдбата ми е изпратила сигнал: „Днес пред теб се отварят всички врати.”

Мнозина ме питат, може ли да се изчисли датата на смъртта. Приятели, тя не се знае дори от Господ Бог. Датата на вашата смърт винаги може да се отложи, ако се промените. Ето ви много показателен пример. Преди половин година чух по новините, че наш траулер потънал в морето. Спасило се само едно момче, с което после имаше интервю във вестника. Момчето разказваше, че три дни е плавало из морската шир върху надуваем сал. Накрая се обърнало към Бога: „Господи, ще ме спасиш ли, преди да съм потънал в това море?” Веднага щом си помислило това, долетял вертолет и го спасил. Фантастична история!

Ако в най-критичната минута се замислим защо се случва всичко това, ние показваме на живота, че сме готови да се променим. Главното е това да е искрено. Таймаут винаги може да се получи.

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори