Затвори x
IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два самолета засякоха НЛО над Канада

16 август 2021 г. в 07:07
Последно: 19 юни 2024 г. в 10:16

Късно на 30 юли пилоти на два отделни самолета – един военен и един търговски – съобщиха, че са видели мистериозен зелен НЛО, изчезнал в облаците над залива Сейнт Лорънс на брега на Атлантическия океан в Канада, съобщи Vice News.

Според доклад, публикуван на 11 август в базата данни за авиационни инциденти на канадското правителство, и двата полета са били свидетели на „яркозелен летящ обект“, който „излетя в облак, след което изчезна“. Обектът не е повлиял на операциите на нито един от полетите, отбелязва докладът.

Един от самолетите, които съобщиха за наблюдението, е канадски военен самолет, летящ от база в Онтарио за Кьолн, Германия. Пътническият полет беше самолет на KLM Royal Dutch Airlines, летящ от Бостън до Амстердам.

Стефан Уоткинс, изследовател на авиацията и корабоплаването, разгледа данните за транспондерите от двата полета и видя, че военният самолет се е изкачил на 1000 фута (300 метра) надморска височина по време на наблюдението – вероятно, за да избегне обекта или да го погледне по -отблизо, казва Уоткинс.

Има шанс НЛО да е бил метеор, пронизващ небето.

„Да, знам [наблюдението на НЛО] би било в ранния етап на метеорния поток Персеиди“, добави Уоткинс. Докладът на канадската авиация маркира инцидента с етикета за обхващане, „метеорологичен балон, метеор, ракета, НЛО“, като не изключва космическа скала като възможен виновник.

За разлика от Министерството на отбраната на САЩ, Министерството на националната отбрана на Канада не проследява наблюденията на НЛО, казва говорител на отдела пред Vice. Все пак не липсват цивилни ентусиасти; през декември 2019 г. частен колекционер е дарил повече от 30 000 документа, свързани с НЛО, на Университета в Манитоба във Уинипег-включително десетки документи за инцидента Сокол Лейк, най-скандалния канадски случай за НЛО, съобщи Live Science.

Междувременно през юни 2021 г. Пентагонът публично публикува дългоочакван доклад за повече от 140 документирани наблюдения на НЛО от пилоти на ВМС на САЩ. Докладът заключава, че „повечето от докладваните UAP [неидентифицирани въздушни явления] вероятно представляват физически обекти“, въпреки че няма доказателства, че зад някой от инцидентите стоят извънземни посетители.

Разбира се, това е само некласифицираната версия на доклада с девет страници. Някои от „най -сочните подробности“ в доклада се крият в секретно приложение, което обществеността никога няма да види, съобщава The Guardian.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.


Тагове:
Категории на статията:
Явления