Епидемия от самота очаква човечеството

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Самотата и социалната изолация се явяват по-големи заплахи за здравето и живота на човечеството, отколкото затлъстяването.

До този извод са стигнали изследователи от университета Бригъм Йънг, публикували статия в Perspectives on Psychological Science.

Учените анализирали медицинските данни на почти три милиона души на различна възраст и изяснили, че липсата на социални контакти представлява висок допълнителен риск за живота.

Те също стигнали до извода, че връзката между самотата и риска от смъртност сред младежите е по-висок, отколкото сред възрастните хора.

„Днес самотата е в подем и ние предсказваме възможна епидемия от самота в бъдеще“, смята Тим Смит, един от авторите на изследването.

Самотата и социалната изолация могат да изглеждат съвсем не така, както обикновено ги представят. Например някой може да е заобиколен от много хора, но да продължава да се чувства самотен.

Смит отбелязва, че резултатите от изследването говорят за това, че позитивното междуличностно общуване, атмосферата на доверие и емоционалната връзка между хората влияят не само на психическото, но и на физическото състояние на човека, допълва РИА Новости.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Аз, човекът

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори