Ford Mondeo V: Бонд. Джеймс Бонд

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Джеймс Бонд е таен агент №1 световното кино вече шест десетилетия. През цялото това време служителят на британското разузнаване преследва лошите, съблазнява, прави гафове и задължително сменя различни и предимно шикозни и бързи коли. Някои смятат, че любимата марка на Бонд е Aston Martin. Това е и първата кола на първия супер агент през 1964 г. Именно тя слага началото на бондомобилите.

Във филмите за Агент 007 се представят и други марки – Sunbeam Alpine Convertible, предвоенният Bentley, Toyota 2000 GT, Ford Mustang, AMC Hornet, Lotus Esprit, Peugeot 504, Alfa Romeo, Range Rover , Maseratti, Jaguar и дори Жигули или VAZ-2103. В една от по-новите серии – „Казино Роял“, Джеймс Бонд се вози на Ford Mondeo, но от предишното поколение. И ако през 2006 г. седанът почти случайно и за кратко става супермашина на супершпионин, то 5-ят Mondeo е една от най-подходящите за главна роля коли.

Според киноманите това идва от спортния и в същото време много елегантен вид на колата, която на европейския пазар се появява доста след американската й премиера, но много бързо печели вниманието на европейците. Ниският таван допълнително създава внушение за тайнственост и стил, присъщи на Агент 007.

Киноманите се шегуват, че е въпрос с повишена трудност да се отгатне бензинов или дизелов Ford Mondeo кара Джеймс Бонд. Като цяло преобладават мненията за бензиновата версия, а коментарите на Форд обществото са, че надуваемите колани специално за Бонд са направени и за предните седалки, а не само за задните. В едно проучване на американския пазар е установено, че повечето американци не различават различните марки коли и повечето от тях са на мнение, че Джеймс Бонд е една личност, която се преоблича и гримира, за да се представя за друг човек. И този суперагент не слиза от Ford Mondeo-то си, убедени са в Америка.

Последните новини от Холивуд говорят за това, че се готви заместник на Ford Mondeo-то в новата серия за супер агента. Джеймс Бонд отново ще кара Ford, но не Mondeo, а Ford Kuga. SUV моделът се възприема като типичен за съвременния свят и за да бъде актуален новият Бонд, той трябва да е най-близо да днешния човек. Защото целта на Бонд е да покаже, че всеки е необикновен и трябва за вярва в себе си. Тази хуманистична роля на филма изкарва на преден план коли като Ford Kuga. Търсенето на части за този модел на Ford пък кара експертите от сайта autodoc.bg да правят извода, че продажбите на този модел, както и на марката като цяло, бързо растат в България. Едно от предположения свързва този чист икономически факт с ефекта от световния рекорд за Гинес, поставен през лятото от най-дълга редица автомобили с марката Ford в България.

*Препоръчана информационна публикация

Тагове:
·
Категории на статиите:
Автомобили

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори